MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı’nı gerçekleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın Üst Kurul Delegeleri Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, önceki dönem Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Ercüment Özçelik, Murat Demir, Kemal Özay, Orhan Ölçek, Hüseyin Alp Akın ve Gürkan Özengi ile birlikte 14. Olağan Büyük Büyük Kurultayı için geçtiğimiz Pazar günü Ankara’daydı. Büyük coşkuyla gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 14. Olağan Büyük Kurultayında, Devlet Bahçeli, oylamaya katılan 1295 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi.
Bu haber 2024-03-19 09:18:10 eklenmiş ve 201 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın üst delegeleri de Ankara’daydı!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi 14. Olağan Büyük Büyük Kurultayı, Ankara Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

 

MHP Bartın Üst Kurul Delegeleri olarak Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, önceki dönem Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Ercüment Özçelik, Murat Demir, Kemal Özay, Orhan Ölçek, Hüseyin Alp Akın ve Gürkan Özengi ile birlikte işçe teşkilat başkanları ve partililer Genel Kurultay Salonu’nda yerini aldı.

 

 

“Ülke İçin Var Olduk Bir Ülküye Yar Olduk”, “Ülkeye Sevda, Ülküye Yemin”, “Bir ülkü bir ömürden uzun her sevdadan büyük”, “Devir artık Türk devridir”,  “Cumhur bizim Türkiye hepimizin” yazılı afişler yer aldığı salondaki platformda dev ekrandan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in fotoğrafları ve partinin genel merkez binası yansıtıldı.

 

 

“Ülkümüz ömür boyu, candan ötedir”

 

 

Kurultayda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın Türkiye için önemine vurgu yaparken önemli mesajlar da verdiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“14’üncü Olağan Büyük Kurultayımızı 55 yıllık mazimize yakışan bir olgunluk, muhteşem bir katılım, göğüs kabartan bir heyecan, emsalsiz bir sağduyu, hayranlık uyandıran bir vakarla gerçekleştirilmiştir. Şahsıma Genel Başkanlık görevini bir kez daha emanet ve tevdi etmelerinden dolayı aziz dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bu mübarek Ramazan ayında Allah’tan niyazım her dava arkadaşımın bahtını ve yolunu açık etmesidir.

 

 

İlk günkü azim ve sadakatle bir elimde üç hilalli sancak, diğer elimde albayrak, dilimde dua, yanımda dava arkadaşlarım, arkamda şehitlerimizin hatıraları, gönlümde vatan ve millet sevgisi eşliğinde davamızın ve partimizin yükselişine sonuna kadar hizmet edeceğim.

 

 

Ne mutlu bizlere ki, kurultayımız şölen havasında ve imrenilecek demokratik bir ortamda yapılmıştır. Türk milliyetçilerinin demokrasiye bağlılığı çok güçlü şekilde teyit edilmiştir. Kurultayımızda kaybeden yoktur, tam tersine kazanan Milliyetçi-Ülkücü Hareket’tir, tüm dava ve gönül insanlarımızdır.

 

 

Biriz, diriyiz, kardeşiz, ülküdaşız, hep birlikte Kızılelma’nın izinde, İ’la-yi Kelimetullah davasının peşindeyiz. Bilinmelidir ki, ‘Ülke İçin Var Olduk, Bir Ülküye Yar Olduk.’ ‘Ülkümüz Ömür Boyu, Candan Öte’dir. Bugüne kadar Milliyetçi Hareket Partisi pek çok ayrılık ve bölünme yaşamıştır. Yola çıktıklarımız ilerleyen zamanlarda yoldan çıkmış, hafif bir sallantıda yolunu değiştirmiş, çıkarlarının istasyonunda yeni yol arkadaşları bulmuşlardır. Her seferinde, tıpkı bir anka kuşu gibi partimiz küllerinden yeniden doğmasını bilmiştir. Güçten ve gözden düşeceğimizi, zayıflayıp marjinalleşeceğimizi zanneden gafiller sayısız defa sukutu hayale uğramışlardır. Davasını omuzlamak yerine, davanın omuzlarına basıp kendilerini ve nefislerini yükseltmeye niyetlenen bedhahlar mahcup olmuşlar, başları önünde aramızdan ayrılıp gitmişlerdir.

 

 

“Paha biçilmez birer tecrübe olduğunun farkındayız”

 

 

14’üncü Olağan Büyük Kurultayımız münasebetiyle diyorum ki, davamız ve partimiz insanla kaimdir, ancak o insan ki, fazilet, fehime, feragat ve fedakarlık timsalidir. Ben diyen, ortak akla, ülkü ve hedef birliğine, tek ses ve tek yürek halinde ilerleyişe özüyle kefil olamayanlar kurumuş yapraktan farksızdır. Milliyetçi Hareket Partisi’nde hizip yoktur, adamın adamı yoktur, dar kadroculuk yapan yoktur, dedikodu şantiyesi işleten yoktur, fitne tezgahı açan yoktur, nitekim olmasına da asla ama asla göz yumulmayacak, izin verilmeyecektir. O devirler geride kalmıştır. Eski çamlar bardak olmuştur. Gidenler gitmiştir, geride kalan imanlı ve ülkücü yüreklerle, davamızın ahlak ve onurundan, dava arkadaşlığının şan ve şerefinden kesinlikle ödün verilmeyecektir. Türkiye gibi, Milliyetçi-Ülkücü Hareket de kurşun gibi ağır günlerden geçerek bugünlere gelmiştir. Türk milliyetçileri, vatanı ve milleti için hiçbir hesap yapmadan canını bile seve seve veren bir ruhun ve inancın temsilcisi olmuşlardır. Bugün dönüp arkamıza baktığımızda yaşanan acıları, katlanılan zorlukları hatırlamamak mümkün değildir. Yüce Allah'tan en büyük dileğim, bu ülke ve milletin yürek yaralayan durumlarla bir daha karşı karşıya kalmamasıdır. Bizler, geçmişte yaşananların her açıdan paha biçilmez birer tecrübe olduğunun farkındayız. Tarihi bir davanın bugünkü mensupları olarak, emaneti en güzel şekilde koruyup geleceğe taşımak asli vazifemizdir.

 

 

“Türkiye Yüzyılının mimarı Cumhur İttifakı’dır”

 

 

Özellikle ifade etmek isterim ki, bu can bu tende durduğu müddetçe, davamızın hisarlarına konmaya çalışan baykuşlara, yarasalara, akbabalara müsaade etmeyeceğim. Önce ülkem ve milletim demekten asla vazgeçmeyeceğim. Haklı ve haysiyetli mücadelemizi inançla sürdüreceğim. Hep birlikte, Türk ve Türkiye sevdamızdan en ufak sapma göstermeyeceğiz. İlkeli, dürüst, temiz ve pirüpak duruşumuzla milletimizin çarpan kalbi, duyan kulağı, hisseden vicdanı, haykıran nefesi olacağız. Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine yapılan çok sayıda müracaat memnuiyet vericidir ve partimizin gücüne güç katmıştır.

 

 

14’üncü Olağan Büyük Kurultayımız, açılış konuşmamda da değindim üzere, yeni yüzyılın ilk kurultayıdır. Bu nedenle hem şevkimiz hem de sorumluluğumuz elbette büyüktür. 14 gün sonra yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın başarısı için tüm imkan ve irademizle çalışacağız. Merkezi yönetimle uyumlu yerel yönetimlerin demokratik tecellisi Türk ve Türkiye Yüzyılının gücüne güç katacaktır.

 

 

Türk Devri’nde zillete yer yoktur. Türk Devri’nde emperyalizme yakasını kaptıran işbirlikçi muhalefet anlayışına fırsat yoktur. Türk Devri’nde, DEM’lenenlerin esamisi okunmayacaktır. Türk ve Türkiye Yüzyılının mimarı Cumhur İttifakı’dır. Türk Devri’nin koçbaşı da büyük Türk milletidir. Kalbi Türk milleti için atan, gönlü aziz şehitlerimizle yanan ve kucaklaşmak için tek bilek olan ülküdaşlarımla övünüyorum. Milliyetçi-Ülkücü Hareket var oldukça millette korku olmayacaktır. Biz büyük bir aileyiz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi’yiz. Biz Cumhur İttifakı’yız. Biz büyük Türk milletiyiz.

 

 

Bu vesile ile 14’üncü Olağan Büyük Kurultayımıza katılan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bütün misafirlerimize, iradenin gerçek sahibi aziz dava arkadaşlarıma, fedakârca çalışan medya mensuplarımıza, kurultayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese, gösterdikleri ilgiden, verdikleri katkı ve destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Milliyetçi Hareket Partisi sevdalılarına daha nice büyük kurultayları aynı heyecan ve coşkuyla gerçekleştirmelerini temenni ediyorum. Kurultay sonuçların kutlu davamıza, partimize, demokrasimize, milletimize hayırlar getirmesini diliyor; Merkez Yönetim Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu’na seçilen arkadaşlarımı kutluyorum.”

 

 

Bahçeli, 11. kez Genel Başkan seçildi

 

 

Kurultayda, partinin üst kurul delegeleri, kurulan 15 sandıkta genel başkanlık seçimi için oy kullandı.

 

 

Oy sayımının tamamlanmasının ardından Divan Başkanı Mevlüt Karakaya, oylamaya bin 295 delegenin katıldığını belirterek, Bahçeli’nin tüm delegelerin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildiğini duyurdu.

 

 

Kurultaya tek aday olarak giren MHP Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, 11. kez genel başkan seçildi.

 

 

ETİKETLER : Milliyetçi Hareket Partisi 14. Olağan Büyük Büyük Kurultayı Ankara Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›