Fırıncıoğlu, projeleriyle konuşuyor!

Cumhur İttifakının Bartın Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, ekibiyle seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Fırıncıoğlu, Bartın Belediyesi olarak, şehirde yaşayan engelli vatandaşların sosyal hayata daha fazla katılımını sağlamak ve onların yaşam kalitesini artırmak için önemli bir adım daha atacaklarını söylerken “‘Engelsiz Kafe Projesi’ adını taşıyan bu girişimimizle, engelleri kaldırarak herkesin keyif alabileceği bir buluşma noktası oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.
Bu haber 2024-03-18 16:25:26 eklenmiş ve 298 kez görüntülenmiştir.

 

 

NİLAY MERYEM ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın’da seçimin en iddialı isimlerinden Cumhur İttifakının Bartın Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, ekibiyle seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

 

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine sayılı günler kala hem vatandaşları hem esnafları dinleyerek destek isteyen Fırıncıoğlu, yeni dönem projeleriyle halkın beğenisini kazanıyor.

 

Yeni yaşam merkezi ile kadın gücüne destek

 

Yeni dönemde Bartın’ı geliştirecek ve değiştirecek projeleri hayata geçirmeyi hedefleyen Fırıncıoğlu, Gölbucağı Mahallesi’nde inşa edeceği yaşam merkeziyle kadın gücüne destek olacak. Meslek edindirme kursları ile sosyal ve kültürel anlamda birçok etkinliğe de ev sahipliği yapılacak yeni yaşam merkeziyle ilgili bilgi veren Fırıncıoğlu, “Gölbucağı Mahallemizde yeni bir yaşam merkezi inşa edeceği. Bu merkez, özellikle kadınlarımızın güçlenmesini ve becerilerini geliştirmesini amaçlayan bir dizi program ve aktiviteye ev sahipliği yapacak. Kadınlarımıza yönelik çeşitli meslek edindirme kursları düzenlenecek. El sanatlarından dijital becerilere, ev işlerinden girişimcilik eğitimlerine kadar geniş bir yelpazede kurslar sunulacak. Gölbucağı Mahallesi'nin sosyal dokusunu güçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Toplum etkinlikleri gibi aktivitelerle mahalle sakinlerimiz bir araya gelecek.” dedi.

 

Yeni mahallelere doğalgaz ve alt yapı

 

Köy statüsünden mahalle olarak Belediye hizmet ağına dahil olan yeni mahallelere doğalgaz ve alt yapı hizmetlerine de yeni dönemde hızlı bir şekilde başlayacaklarını kaydeden Fırıncıoğlu, “Şehrimizin gelişimine paralel olarak büyüyen ve gelişen yeni mahallelerimize daha modern ve konforlu bir yaşam sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, kent merkezimize dahil olan Uzunöz, Yıldız, Gürgenpınarı ve Kutlubey Demirci Mahallelerine doğalgaz ve altyapı hizmetleri sağlama çalışmalarına başlıyoruz.” diye konuştu.

 

Daha estetik bir görünüme kavuşacak!

 

Bartın Belediyesi olarak, esnafların işlerini daha iyi yapabilmeleri ve şehrin güzelliğini koruyarak yaşatmak için çalışmaya devam ettiklerini ifade Fırıncıoğlu, tarihi dokuya uygun cadde ve sokak yenileme çalışmaları yaparak Bartın’ın daha estetik ve yaşanabilir bir görünüme kavuşmasını hedeflediklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Bartın Belediyesi olarak, kent merkezimizin belirlenen cadde ve sokaklarında dükkanlarda yer alan tabelaların tek tip olarak düzenlemeleri, tarihi dokuya uygun cadde ve sokak yenileme çalışmaları yaparak şehrimizin daha estetik ve yaşanabilir bir görünüme kavuşmasını hedefliyoruz. Bartın Belediyesi olarak, esnaflarımızın işlerini daha iyi yapabilmeleri ve şehrimizin güzelliğini koruyarak yaşatmamız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Değerli esnaflarımızın da desteği ve anlayışıyla, kent merkezimizi daha da güzelleştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

 

Kutlubey Kampüsüne yeni ulaşım çözümü!

 

Yeni dönemde Bartın Belediyesi olarak, şehrin önemli bir eğitim ve kültür merkezi olan Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü'ne daha hızlı, konforlu ve çevre dostu bir ulaşım imkanı sağlamak amacıyla önemi bir proje başlatacakalarının altını çizen Fırıncıoğlu, en çok heyecan yaratan projelerin başında gelen hafif raylı yolcu taşıma sistemiyle ilgili de şu bilgileri aktardı:

 

“‘Hafif Raylı Yolcu Taşıma Sistemi’ adını taşıyan bu projeyle, öğrencilerimizin günlük ulaşım ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılamayı hedefliyoruz. Proje kapsamında, belirlenen noktadan Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsüne kadar olan güzergahta hafif raylı yolcu taşıma sistemi kurulacak. Bu sistem sayesinde, öğrencilerimiz daha hızlı ve güvenli bir şekilde kampüse ulaşabilecekler. Hafif raylı sistem ile üniversite girişine kadar gelecek olan öğrencileri, kampüs girişinde ücretsiz ring hattımız bekleyecek. Bu hat ile okul içerisindeki fakültelere ücretsiz olarak ulaşım imkanı sağlanacak.”

 

Hem ihtiyaç sahiplerine hem yerel esnafa destek!

 

Alt yapıdan üst yapıya her alanda “Üretken Belediyecilik” anlayışıyla eser siyaseti yapacaklarının altını çizen Fırıncıoğlu, sosyal projelerle de vatandaşların gönüllerine dokunacaklarını söyledi. Bartın Belediyesi olarak, ihtiyaç sahiplerine daha etkin ve kapsamlı bir yardım sağlamak amacıyla başlatılacak yeni projelerden biri olan “Bartın Kart”la hem ihtiyaç sahibi vatandaşlara hem de yerel esnafa destek verileceğini belirterek şunları söyledi:

“‘Bartın Kart’ adını taşıyan bu projeyle, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza doğrudan destek olmayı ve onların günlük ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Bartın Kart, ihtiyaç sahiplerine yönelik kişiselleştirilmiş bir yardım imkanı sunuyor. Vatandaşlarımız, kendi ihtiyaçları doğrultusunda belirledikleri ürünleri kendileri seçebilecek ve ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılayabilecekler. Proje kapsamında, yerel marketlerle iş birliği yapılarak ihtiyaç sahiplerinin Bartın Kart ile alışveriş yapabileceği noktalar belirlenecek. Bu sayede, ihtiyaç sahiplerinin yerel ekonomiye destek olmaları sağlanacak ve yerel işletmelerin canlanması desteklenecek.”

 

Evde bakım hizmetinde yeni dönem başlıyor

 

Bartın Belediyesi olarak yine ihtiyaç sahibi vatandaşların sağlık ve refahlarını desteklemek amacıyla yeni dönemde önemli bir adım daha atacaklarını dile getiren Fırıncıoğlu, sosyal projelerden biri olan “Evde Bakım Hizmeti” projesiyle ilgili de “‘Evde Bakım Hizmeti Projesi’ adını taşıyan bu çalışmamızla, evde bakıma muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara destek olmak için harekete geçiyoruz.

 

Bartın Belediyesi Evde Bakım Hizmeti Projesi, şehrimizin yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarının yaşam kalitesini artırmayı hedeflemektedir. Bu projeyle, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sağlık ve refahlarını güvence altına alarak, onların daha huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bartın Belediyesi olarak, şehrimizin her kesimine adil ve kapsamlı hizmet sunmak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

 

Engeller kaldırılıyor, keyifler çoğalıyor!

 

Şehrin her kesimi için daha yaşanabilir bir gelecek inşa etmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Fırıncıoğlu, Bartın Belediyesi olarak, şehirde yaşayan engelli vatandaşların sosyal hayata daha fazla katılımını sağlamak ve onların yaşam kalitesini artırmak için önemli bir adım daha atacaklarını söylerken “Engelsiz Kafe Projesi’ adını taşıyan bu girişimimizle, engelleri kaldırarak herkesin keyif alabileceği bir buluşma noktası oluşturmayı hedefliyoruz. Bartın Belediyesi Engelsiz Kafe Projesi, şehrimizin engelli vatandaşlarının sosyal hayata daha fazla katılımını ve entegrasyonunu sağlamayı amaçlamaktadır. Bu projenin hayata geçirilmesiyle, engelli vatandaşlarımızın kendilerini daha fazla kabul görmüş ve topluma ait hissetmelerine katkı sağlayacak ve şehrimizin sosyal dokusu daha da zenginleşecektir. Bartın Belediyesi olarak, şehrimizin her kesimi için daha yaşanabilir bir gelecek inşa etmek için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Cumhur İttifakı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›