Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Coşkun, sorunları gündeme taşıdı

Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında yaşanan şiddet olayları başta olmak üzere sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Bartın Şube Başkanı Besim Coşkun, sağlık çalışanlarının maaşlarından çalışma şartlarına kadar birçok konuda iyileştirme yapılmasının gerekliliğini ifade ederken “Biz çalışanlar olarak; sağlıkta şiddetin en aza indirilmesini, sağlık kurum ve kuruluşlarında can güvenliğimizden emin şekilde şifa dağıtmak istemekteyiz. Yine çalışanlar olarak; istihdamda planlı bir politika izlenerek hem iş yükümüzün hafifletilmesini hem de atama bekleyen genç sağlık çalışanlarının kamu hizmetinde görevlerine başlamasını talep etmekteyiz.” dedi.
Bu haber 2024-03-15 09:06:23 eklenmiş ve 437 kez görüntülenmiştir.

 

“Can güvenliğimizden emin şekilde şifa dağıtmak istiyoruz”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Besim Coşkun, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaparken sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti.

 

 

Coşkun, sağlık çalışanlarının karşılaştıkları sorunlara ve beklentilere dair önemli noktaları gündeme taşıdı.

 

 

Bu özel günün, Türk hekimlerinin bağımsızlık ve vatan sevgisiyle dolu tarihini simgelediğini belirterek, sağlık çalışanlarının fedakarlıklarına vurgu yapan Coşkun, salgın, deprem gibi felaket zamanlarında sağlık çalışanlarının gösterdiği özveriye dikkat çekti.

 

 

Basın açıklamasında sağlık camiasının yaşadığı sıkıntılara ve çözüm önerilerine de değinen Coşkun, sağlık çalışanlarının maaşlarından çalışma şartlarına kadar birçok konuda iyileştirme yapılmasının gerekliliğini ifade ederken şunları kaydetti:

 

 

“Bir 14 Mart Tıp Bayramını yine kutluyoruz ama sadece sembolik olarak kutluyoruz. Bayram dediğimiz de mutlu olmalıyız, bayram dediğimizde huzurlu olmalıyız, Bayram dediğimizde liyakat olmalı, bayram dediğimizde bunlar olmalı ki gerçek anlamda bayram kutlayalım.

 

 

Fedakârlığın timsali olan sağlık camiasının sorunlarına çözüm üretilmesi ve temel beklentilerinin karşılanması bir gerekliliktir.

 

 

“Anlam ifade edecek değerlere ulaşmasını beklemekteyiz”

 

 

Tüm sağlık camiası olarak; bizler tek kalem maaş istemekteyiz. Ücretlerin belirsizlikten kurtulup ay sonunda ne kadar ücret alabileceğimizi öngördüğümüz bir ücret politikası talep etmekteyiz.

 

 

Enflasyon rakamlarına bakıldığında memurlarımıza yapılan maaş artışından geriye yalnızca yüzde 3,47 kalmıştır. Evet enflasyona baktığımızda yüzde 3.47 kaldı fakat yarın çalışanların çoğu alacağımız maaş ile birlikte yüzde 20’lik vergi dilimine girerek  Kaybımız böylece yüzde 5 daha artmış olacak. Biz çalışanlar olarak daha ilk 3 ayda eksiye girmiş durumdayız. Maaşlardaki erimenin durması adına ek zam ve refah payı uygulamasının hayata geçmesini, nöbet, giyim gibi ücretlerin günümüz şartlarında bir anlam ifade edecek değerlere ulaşmasını beklemekteyiz.

 

 

“Herkesin üzerine düşeni yapmasını bekliyor”

 

 

Biz çalışanlar olarak; sağlıkta şiddetin en aza indirilmesini, sağlık kurum ve kuruluşlarında can güvenliğimizden emin şekilde şifa dağıtmak istemekteyiz.

 

 

Yine çalışanlar olarak; istihdamda planlı bir politika izlenerek hem iş yükümüzün hafifletilmesini hem de atama bekleyen genç sağlık çalışanlarının kamu hizmetinde görevlerine başlamasını talep etmekteyiz.

 

 

Objektif bir sınavla yönetici atamalarının yapılmasını ehliyet ve liyakatin esas alınmasını arzulamaktayız.

 

 

Mobbing, adam kayırmacılık ve ayrımcılık yapılarak, çalışma huzurunun bozulmasına, adaletin zedelenmesine bir son verilmesini beklemekteyiz.

 

 

Mevzuat düzenlemeleri ile çalışma hayatının zorlaştırılmasının, cezalarla sağlık hizmetlerine yön çizilmesinin durdurulmasını talep etmekteyiz.

 

 

Mazeret tayinleri başta olmak üzere eğitim gibi Anayasal haklarımızın kullanmasına engel olan düzenlemelerin ortadan kaldırılarak kamuya bağlı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında atama ve tayinlerde engellerin sonlandırılmasını istemekteyiz.

 

 

Tüm sağlık camiası olarak ayrımcılığın olmadığı, görev tanımlarının net belirlendiği daha iyi bir çalışma hayatı arzu etmekte, emeğimizin karşılığını aldığımız, çalışma ortamından memnun olduğumuz bir çalışma düzeni arzulamaktayız.

 

 

Beklentilerimizin karşılanması, sorunlarımıza çözüm üretilmesinin yolu ise sosyal taraflarla diyalog içerisinde çalışanın görüşü alınarak düzenleme yapmaktan geçmektedir. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapmasını bekliyor, sağlık camiası için her türlü katkıyı vermeye Türk Sağlık Sendikası olarak hazır olduğumuzu da dün olduğu gibi bugün de ifade ediyoruz.

 

 

“Haksızlıkların son bulması için bir mücadele yürütüyoruz”

 

 

Türk Sağlık-Sendikası olarak objektif bir bakış açısıyla, hesapsız olarak her zaman ve şartta doğruları söylemekte, yapılması gerekenleri ifade etmekteyiz.

 

 

Sendikal mücadelemizde hakkın yerini bulması, çalışanların mağduriyetinin sonlanması ve haksızlıkların son bulması için bir mücadele yürütüyoruz.

 

 

Dün olduğu gibi bugünde hak aramanın, çalışanın yanında olmanın tek ve güvenilir adresiyiz.

 

 

Doğruları söyleme, çalışan için mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha kararlılıkla vurguluyor, sağlık camiasının sorunlarına çareler üretilip, çözüm için adım atılması temennisiyle 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun diyoruz.”

 

ETİKETLER : Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Besim Coşkun 14 Mart Tıp Bayramı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›