Oktay’ın konuğu Özçelik oldu

Ahmet Oktay’la Enine Boyuna programının canlı yayın konuğu olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, 1 saat süren program boyunca soruları yanıtlarken önemli birçok konuya değindi. “Bartın halkı bizden yana teveccüh kullandıklarında vermiş olduğumuz sözlerin hepsini hayata teker teker geçireceğiz ve başaracağız. Cumhur İttifakı ruhu bu şehirde siyasi kaos çıkarmak isteyenlerin bu şehre huzursuzluk vermeyenlerin hesabını bozan bir proje. Biz çaresizlik yaşanan dönemleri biliyoruz. Çaresizlik başarısızlık getirdi zamansa en değerli kıymetli şey zaman. Ve en kıymetli zamanı da Milliyetçi Hareket Partisi üretken belediyecilik zamanında bulduk ve bu birliktelik ruhuyla da bulmaya devam edeceğiz.” diyen Özçelik, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’na destek istedi.
Bu haber 2024-03-14 14:04:20 eklenmiş ve 359 kez görüntülenmiştir.

 

“Vermiş olduğumuz sözlerin hepsini teker teker hayata geçireceğiz”

 

 

Bartın Pusula Gazetesi, Bartın Halk Gazetesi, Bartın Manşet Gazetesi ile Bartın’ın ilk resmi internet haber sitesinden biri olan bartınhalkgazetesi.com.tr ile şehrin medya gücü EYBEY Medya’da Gazeteci Mustafa Ahmet Oktay’ın canlı yayın konuğu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik oldu.

 

 

Birçok önemli konuya da açıklık getiren Özçelik, Oktay’ın sorularını yanıtladı.

 

 

“Huzur şehri Bartın’da huzuru bozmadan siyasetimizi yapacağız”

 

 

Bartın’daki ittifak sürecini değerlendiren Özçelik, şöyle konuştu:

 

 

“31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde bir demokrasi sınavına yine yeniden siyasi partiler giriyor. Bartın olarak huzurlu ve sakin bir şehiriz. Birbirinden kıymetli adaylarla yarışacağız. Takdir Allah’ın teveccüh milletin olacak. Huzur şehri Bartın’da huzuru bozmadan, birbirimizin farkındalıklarını anlatarak siyasetimizi yapacağız. Bu kıymetli adaylarla birbirimizi incitmeden, onurumuzu gururumuzu kırıcı ifadeler kullandırmadan, çünkü 1 Nisan sonrası hayat normalleşecek. Bu küçük, huzurlu şehirde tekrar yüz yüze bakacağız.  Bu nedenle birbirimizi incitici kelimeler kullanmadan siyasetimizi yapmak istiyoruz, yapmaya gayret ediyoruz. Bugüne kadar siyasi parti adaylarından da böyle gördük. Hiçbir huzursuzluk veren birbirimize karşı davranış ve ifade şekilleri yok. Hoşgörü içerisinde ilerliyoruz. İnşallah Bartın’ımız, partimiz ve ülkemiz adına hayırlı olur bu sonuçlar.

 

 

“Bartın’a hizmet etme fırsatına kavuşacak”

 

 

Tablo her geçen gün şahsımız adına gayet güzel ilerliyor. Layık olmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz Milliyetçi Hareket Partisinin üretken belediyecilik anlayışıyla Bartın bundan 14 yıl önce 15 yıl önce tanışmıştı 2009 yılında Cemal Akın beyle beraber. Bartın halkı Milliyetçi Hareket Partisine vermiş olduğu bu destekten hiç pişman olmadı. O günlerde 1991 yılında il olmuş olan bu küçük ilimiz eksiklerini zaman içerisinde tamamlayarak geldi Cemal Akın’la beraber  bu şehir yeni bir hikaye yazdı kendine. 14 yıllık hizmetlerinde bu yaşanabilir şehri çok huzurlu kıldı. Karanlık nokta bırakmadı. Neredeyse şehrimizin hiçbir sorununu bırakmadı. Tabii ki artan nüfusla beraber orantılı olarak ta yeni imar planları ile şehrin dışarıya taşınması gerekiyordu. Bununla beraber bir takım yapılması gereken devlet dokunuşlarına ihtiyaç vardı. Siyasi tabloda burada hükümet desteğini arkamıza almamız gerekiyordu. Bu tablo ilk defa bu hale geldi. Bundan önce siyasi partilerin adayları Bartın’a da, Bartın halkına, Bartın Belediyesi üzerinden yapmış oldukları hizmetlerle Bartın’ın sorunlarını çözebiliyorlardı bunda hiç sorun yoktu. Daha sonra nüfus artışı, trafik sorununu ağırlaştırdı. Bartın’ın artık dışa taşınması gerekiyordu. Yeni imar planlarına gerek vardı ve sonrasında yeni bir Bartın yönüne ihtiyaç vardı. İşte bunların hepsi bu zaman süresinde şuanda bu tablo buna geldi.  Milliyetçi Hareket Partisiyle Cemal Akın’dan sonra  biliyorsunuz Milletvekilliği Adaylığına soyunduktan sonra ki kendi tercihi değildi aslında Cemal Akın’ın Belediyecilikte mutluydu. Çünkü çok başarılı süreçler geçirmiş ve Bartın için hala daha hayalleri ve hedefleri var iken maalesef siyasetin vecibeleri diyelim buna Genel Merkezin talimatları ile artık bizim sana Ankara’da ihtiyacımız var diyerek belediye başkanlığı görevini sonlandırması gerektiğini söyleyerek Milletvekilliği Adaylığına çıktı. Fakat olmadı. Takdir Adalet ve Kalkınma Partisinden bir tane Cumhuriyet Halk Partisinden bir tane milletvekilli ile Bartın halkı Türkiye Büyük Millet Meclisine temsil noktasında buluştu. O gün sonrasında meclis içerisinden de Belediye Başkanımız Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Bey Milliyetçi Hareket Partisinin ve Adalet Kalkınma Partisinin oyları ile oy çokluğuyla bir yıllığına belediye başkanı oldu. Daha sonraki dönemde, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde ise yeniden adaylık tespitinde ise yine bizlerin talebi ile Adalet ve Kalkınma Partisinin desteğiyle ortak adayımız çıktı. Biz buna Cumhur İttifakı adayı dedik. Ama Milliyetçi Hareket Partisi oy pusulasında Bartın halkımızla buluşacak. Bartın halkı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu beye teveccüh ve takdir buyururlarsa 3 hilale oy kullanacaklar. Kullanmış oldukları oylarla  seçilecek. Ve Bartın’a hizmet etme fırsatına kavuşacak.

 

 

“Bartın bu konuda çok şanslı”

 

 

Bartın hayal ve hedeflerimizin bitmediği çok sevdiğimiz bir şehir. O kadar çok hizmetler yaptık ki Bartın’da siyasi fikirlerin birçoğunu bünyesinde barındıran  bir siyasi parti Milliyetçi Hareket Partisi. Sayın Cemal Akın’a karşı biliyorsunuz o günkü süreçte Milliyetçi Hareket Partisinin merkezdeki oyu yetmiyor. Almış olduğumuz oyun yarısı kadar bir oyumuz var bizim partimizin. Diğer oyumuzu ise sağcısıyla solcusuyla, inananıyla inanmayanıyla herkesin desteklediği bir parti olduk. Ve bugün Cemal Akın, o günden bugüne kadar Bartın’ı çok güzel yükünü taşıdı. Asırlar boyu tarihten silinemeyecek eserler bıraktı.

 

 

“Bugün bir yere gelinmişse geçmişin bir vefası var”

 

 

Bu şehir bugüne bu şekliyle doğmadı. Her dönem bir şeyler yapıldı bu şehre. Ben şahsım ve camiam adına gurur duyduğumuz bir dönemimiz var. 3 dönem bu şehirde çok şeyler yapıldı. Bir imar planı yapılmasaydı bugün biz seçim kampanyamızda hükümet ortağımızın bize söz vermiş olduğu köprüler var, bu şehrin trafik sorunu. Biz o imar planının da Sayın Cemal Akın o köprüleri koymamış olsaydı bugün o köprülerden bahsedemezdik ve imar planı 7 yılda yapıldı. 70 milyon metrekare. Küçümsenecek hizmetler değil. Geçmişte ülkemizin ve Bartın’ımızın siyasi boşluklarında birçok parseli harita mühendisleri yer sahiplerinin talebi üzerine elleri ile çizmiş ve satmışlar. Binlerce insana tapu verdi. İnsanlar kendi binalarını satamıyor kendi binalarına kredi kullanamıyor, kendi binalarına başkalarına devredemiyorlardı ve şimdi o tapuların hepsi Cemal Akın’ın döneminde 7 yıl boyunca uğraşılarak herkes kendi yerine benim diyebileceği arazilerine sahip oldu. Bugün bir yere gelinmişse muhakkak geçmişin bir vefası var. Dedim ya eğer imar yapmazsanız o köprüleri koyamazsınız, eğer siz imar yapmazsanız bu şehri dışarı açamazsınız, eğer siz bu tapuları vermezseniz o çarpık yapılaşma yeni modern kentleşmeye dönemez.”

 

 

“MYK üyeliğiyle onurlandırılacak”

 

 

“Önce kurultayı sorayım. Arkasından da Cemal Akın’la ilgili bir Ankara beklentimiz var. Ne yönde bir gelişme olur sizce?” sorusu üzerine Akın’dan övgü dolu sözlerle bahseden Özçelik, şu yanıtı verdi:

 

 

“17 Mart Milliyetçi Hareket Partisinin kongresi. Genel Başkanımız seçim öncesinde böyle bir karar aldılar. İnşallah memleketimize ve Türk dünyasına ve dünyaya hayırlara vesile olur. Çok kıymetli bir kongre olacak ve seçim öncesinde Genel Başkan’ımızın hassasiyetlerinden özellikle o tarihi ve o günü belirlemiş olsa ki bir hesabı vardır. Biliyorsunuz Genel Başkan hep matematiksel ilerlemiştir. Bu dönemde bir beklentimiz var. Sayın Cemal Akın’ı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından MYK üyeliğiyle onurlandırılacak. Biz bunu Genel Merkezde yapmış olduğumuz sohbetlerde, oradaki siyasi büyüklerimizden almış olduğumuz mesajlara göre söylüyorum. Yoksa bunu bizim ifade etmemiz ne haddimize. Ve şuanda onun bir pozisyonu varsa veya yoksa da bilen tek kişi Devlet Bahçelidir. Biz sadece siyaseten uzun yıllar emek verdiğimiz için oradaki siyasi büyüklerimizin ifadelerine kendimize çıkarttığımız paya göre söylüyorum Sayın Cemal Akın büyük ihtimalle Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından değerlendirilecek biz bunu ümit ediyoruz.”

 

 

“Yeni sürece, yeni bir bakış açısıyla baktık”

 

 

Oktay’ın “Cumhur İttifakı bir önceki dönemde kurulmuş olsa da Bartın’da hep çatlak sesleri duyuyorduk. Aslında çok zor bir süreci tamamlamış oldunuz burada. Adayınızla beraber Cumhur İttifakı yapısıyla seçimlere giriyor olmak gerçekten Bartın gibi bir yerde çok zordu. Bunları nasıl başardınız?” sorusu üzerine de Özçelik, şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Bu sadece inanın Bartın için değil tüm Türkiye’nin her yeri için çok zordu. 2016 yılına kadar biliyorsunuz siyasi partilerin birbirlerine karşı acımasız söz ve söylemleri vardı. Geçmişle ilgili halkın, iktidarı yönetiniz muhalefete de gözümüz ve kulağımız olun diye vermiş olduğu görevden dolayı herkes üstüne düşeni yapıyordu. Genel Başkanlarımızın sözü bizim sözümüz. Çünkü onlar söylemiş oldukları kıymetli sözler dikkate alınmadıklarında acımasızlaşıyor ve sertleşiyorlardı. Ama 2016’nın 15 Temmuz akşamı her şey değişti. Bu ülke o karanlık gecede bir kalkışma hareketi ile bir ihanet projesi içine düştüğünde Sayın Genel Başkanımız tabelasının ışıklarını söndürdü. Dedi ki bu ülke kaygan bir zeminde, devlet bekası adına siyasetimize mola vereceğiz diyerek  yeni kapıda toplanan vatan, millet, devlet diyebilenlerin, bayrak inmesin vatan bölünmesin ezan susmasın diyenlerin toplandığı o yeni kapıda yeni bir ruh doğdu ona da büyüklerimiz Cumhur İttifakı dediler. O gün orada tecelli eden Cumhur İttifakı Ankara’dan Anadolu’ya yavaş yavaş yayılmaya başladı. Kolay değil. Çok uzun süreler siyaset yapan Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri ve aynı zamanda Anadolu’daki ona gönül verenlerinin birden bire böyle bir birlikteliğe hazır olmadığını, çünkü sonuçta bizim insanız Rabbim hepimize farklı düşüncelerde, duygularda yaratmış. Aynı çatı altında toplanmakta zorlandığımızı biliyorum. Zorlandıklarını da biliyorum. Ama mesela ben değil biz ise biz diyebilenler bunu kolaylaştırdılar. Ve işte biz Bartın’da biz demeyi başarmış olan bir yapı ile şuanda Sayın Yaşar Arslan’la, Sayın Yusuf Aldatmaz ile Bartın’da siyaset yapıyoruz. Allah onlardan binlerce razı olsun. Teşkilatları ile kaynaştık. Bizim belediye meclis üyelerimizle onların belediye meclis üyeleriyle kaynaşarak Bartın’da bu var olan geçmişteki huzursuzluğun üzerine kül serpmeyi başardık. Üzerine kül serptik ve yeni döneme yeni sürece, yeni bir bakış açısıyla baktık.

 

 

“Biz ziyadesiyle şuanda bu tablodan çok mutluyuz”

 

 

Şimdi aynı duygu ve düşüncelerle Türkiye’nin her yerinde bir ittifakla seçime girelim mi girmeyelim mi diye düşündüklerinde 54 yerde Milliyetçi Hareket Partisi aday çıkartmama kararı aldı. Devletin bekası sözü üzerine 54 yerde fedakarlık yaparak Milliyetçi Hareket Partisinin 3 hilalini oy pusulalarından çıkarttı. Bu çok büyük bir fedakarlıktır. Bu siyaset yapanların asla yapmak istemeyecekleri ama siyaset yapıp da insanlarımızın anlamayacakları bir yönetim şekli. Çünkü siyaset strateji gerektiriyordu bu ülkede. Cumhur İttifakı ruhuyla kazanımlarımız var.

 

 

“Yeni bir yüzyıl inşa ediyoruz”

 

 

Biz güçlü bir ülke olmak durumundayız. Dostumuz yok ama düşmanımız çok. Bulunduğumuz sancılı coğrafya gereği kuzeyden güneyden kuzeye, doğudan batıya ve batıdan doğuya gitmek isteyen her ülkenin hesabı var bu ülkede. Doğudaki ve Ortadoğu’daki enerji kaynaklarının Batıya gitmesi için herkes bize muhtaç. Güçlüysek burada karar verici oluruz oyunun içinde oluruz. Güçlü bir ülke değilsek sadece kullanılırız, yol geçen hanına döneriz. İşte biz şuanda güçlüyüz ve iradeyiz. Şuanda bizim sergilemiş olduğumuz kararlılıkla dünya enerji kaynaklarında artık geçen dönem 95 milyar dolar dışa bağımlı olarak enerjiyi satın alan bu ülke artık kendi enerjilerini yavaş yavaş üretmeye başlamış ve dışa bağımlılığından yavaş yavaş kurtulmaya başlamıştır. Bunların bir gecede olmasını kimse bekleyemez. Bunların 1 yılda 2 yılda 3 yılda bu sorunların çözülmesini  kimse beklememeli. Kaybedilmiş bir yüzyılın yeni bir yüzyılını inşa ediyoruz. Bir yüzyılda kaybettiklerimizi bir yılda 5 yılda telafi edecek dersek kendimizi kandırırız. Gelecekteki emaneti gelecek nesillere emanet edebilmenin yolu şuanda bu birliktelikten geçiyor. Ve bu birliktelikte siyasi görüşleri kenara bırakırsak ben demezsek biz dersek, söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyorum.

 

 

“Bartın halkının bu fırsatı bize vereceğine inanıyorum”

 

 

14 yıl boyunca Milliyetçi Hareket Partili Belediye meclis üyeliğinde hem de belediye meclis üyeliği hem de belediye başkan vekilliği yapmış çok kıymetli bir ağabeyimiz. Geçmiş dönemlerde babası biliyorsunuz burada 4 dönem belediye başkanlığı yapmış bir ailenin bir evladı. Bartınlı ve Bartınlıyı çok iyi tanıyan kıymetli bir adayımızla Bartın halkının önüne çıktık. Adalet ve Kalkınma Partisi destekliyor. Beraberinde yarı yarıya meclisimizi ortak yaptık. Huzur içerisinde, sükûnet içerisinde geçmişte yapılamayan, eksik kalan, ancak yapılabilme sırası gelenleri şimdi yapmak üzere yola çıktık. Bartın halkının buna inandığına, Bartın halkının bu fırsatı bize vereceğine inanıyorum. Birbirinden çok kıymetli adaylarla yola çıktık. Hepsinin bu şehir için hayalleri var. Ve ben inanıyorum ki bu kıymetli hayallerini gerçekleştirebilmeleri içinde maalesef imkan ve bir takım fırsatlara ihtiyaç var. Şuanda konjonktürel olarak bu imkan ve fırsat Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile beraber. Milliyetçi Hareket Partisinin ‘üretken belediyecilik’ ruhu şuanda siyasetin en büyük kredisi. Ekonomik kısmını parayı kenara bırakıyorum. Kötü de kullanabilirsiniz iyi de kullanabilirsiniz. Ben onun için diyorum ki en büyük sermayemiz Milliyetçi Hareket Partisinin üretken belediyecilik anlayışı.”

 

 

“Bartın kaybetmeyecek”

 

 

Oktay’ın “Sahayı çok iyi biliyorsunuz. Beklentiler ve halkın teveccühü ne yönde?” sorusu üzerine ise Özçelik, şöyle konuştu:

 

 

“91 yılında burası il oldu 94 yılında siyasi hayata Cemal Akın’la başladım. İyi ki de onunla başlamışım. Çok kıymetli bir insan, çok tecrübeli, bilgili bir insan, siyasette yeri doldurulamayacak bir insan, yorulmayan, çok azimli ve kararlı, bizim her siyasi tecrübemizde emeği olan bir insan. Bunu niçin söyledim. Cemal Akın evet buraya çok emek, zahmet verdi. Yapabileceği her şeyi yaptı. Fakat eksik kalanlara dedim ya zamanı yeni geldi. Bir imar planı olmadığı için biz Devlet Su İşlerinin buraya bir köprü yapmasını bekleyemezdik. Sokakta çıktığımızda halka soruyoruz diyoruz ki siz ne istiyorsunuz. İnanın halk bir şey isteyecek ama ne isteyeceğini bilmiyor. Bu ne demek biliyor musun? Bu şehrin sorunu yok demektir. Üç günde bir akan içme sularından 365 gün yüz günü neredeyse kesilen sularından 24 saat boyunca hiç kesilmeyen çok istisnayı senede kesintilere uğrayan bir su kaynaklarımız var Cemal Akın bunu çözmüş. Hafta sonları insanlar sosyalleşmek için gidebilecek piknik alanları yaratmış. Bu şehre hikaye yazmış adını koymuş. Kent belleği  diye bir yer açmış.  Sokaktaki insan benim şuram çukur, benim yolum tozuyor, artık inanın hiçbir sorun yok. Hafta sonu gidecek yerim yok diyen yok. Toplu taşımacılık aracımız hemen hemen her yere ulaşmış. Ama şehrin nüfusu iki katına çıktığı için tabii ki bir takım sorunlar var. Bunlarda zaman içerisinde yavaş yavaş çözülecekler. 2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisinin bu hizmetler zinciri başladığında Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Bey belediye meclis üyesiydi ve belediye başkan vekiliydi. O günden bugüne kadar bu projeler zincirinin  hepsinde izleyip gözleyen Cemal Akın’ın arkasında güvenebileceği bir dağ olan ağabeyimizdi ve hep yanımızdaydı biz onunla beraber hareket ettik. Ve şuanda o da bu uzun süreli hizmetler zincirinde edinmiş olduğu tecrübelerle eksik kalanları tamamlamak üzere yola çıktı. Allah razı olsun ondan. O da çok inatçı birisi. İnat varsa murat vardır demişler. Tuttuğunu koparan bir insan. Ben inanıyorum ki Bartın onunla kazanacak. Bartın kaybetmeyecek.”

 

 

“Kimse onu yok sayamaz ama… ”

 

 

“Kitabın ortasından konuştunuz. Yalçınkaya’yla ilgili bir eleştiriniz oldu. Önce kitabın ne olduğunu çok merak ettik. Kimin kitabıydı? Muhalefet cephesinden çok tepkiler geldi. Yanlış mı aksettirildi?” sorusu üzerine ise Özçelik, şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Benim o sosyal medya paylaşımımda bu şehre kim hizmet etmişse bir çivi çakandan Allah razı olsun diyerek hem söylerim hem oradaki paylaşımımda bu var. O videonun aslında biraz başı biraz sonu var tabi. O ortasındaki bir kısmıydı. Rıza Yalçınkaya’da Bartın’ın değerlerinden. Bartın’ın takdir ve teveccühünü almış 2 dönem belediye başkanı 3 dönemde milletvekili olmuş hiçbir zaman küçümseyebileceğimiz bir siyasetçi değil. O da çok mertçe ve kararlılıkla siyaset yapan bir değerli siyasi büyüğümüz. Allah razı olsun. Bartın halkının takdir ve teveccühü ile seçilmiş. Kimse onu yok sayamaz. Ama Cemal Akın’ın yaptıklarına baktığımda onun döneminde keşke yapılsaydı da biz şimdi daha da daha da iyi yerlerde olsaydık dediğimiz projeler var. Bu video da böyle bir sohbetin ortasından çıkan bir sonuç bu. O imarı yapmış olsaydı Cemal Akın belki bugün o köprüleri bastıra bastıra yaptırabilirdi. Ama o imar, o dönem yapılamadığı için Cemal Akın yaptığı için 7 yıl sürdüğü için Cemal Başkanın ömrü yetmemiştir. Şuanda geçmiş dönemde biz inanıyoruz ki bunlara çok ihtiyaç yoktu. Çünkü imar planı yoksa bir şehirde biz bu köprü neden yapılmadı kavgasını hiç yaşamadık yaşatmadık. Çünkü niye imar planı yapılıyor ve 7 yıl sürdü ve bitti ve şimdi sorgulama zamanına geldi. Ortağımız olan Adalet ve Kalkınma Partisi sözünü veriyor Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu da diyor ki ortağımın sözü benim sözüm devlet sözü. Birlikteliğin gücüyle, Cumhur ittifakının ruhuyla sonra Bartın Belediyesinin ekonomik kaynaklarıyla. Nasıl Cemal Akın kültür merkezini yapmışsa, nasıl Köypark gibi çok kıymetli projeler yapmışsa, Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu da Bartın Belediyesinin sosyal tesislerini, düğün salonunu, spor komplekslerini Bartın belediyesi imkanlarıyla yapacağız.”

 

 

“Bunların hepsi siyasi söz ve söylemler”

 

 

CHP İl Başkanı İsmail Cem Akyol’un “Ercüment Beyi terminalden uğurlayacağız” şeklindeki sözlerini anımsatılması üzerine de Özçelik, “Onunki bir siyasi söylem, o benim mevkidaşım. Siyasi fikirlerin inanınki hiçbir önemi yok. Siyasi fikirlerimiz 31 Mart’a kadar partilerimizin söylemleri ile ilerliyor. 1 Nisan’dan sonra ise kucaklaşacağız. Bunların hepsi siyasi söz ve söylemler. Ama şunu da demek isterim ki doğruların üzerine ilerlemekte fayda var. Terminal biliyorsunuz İl Özel İdaresinin yaptığı bir hizmettir. Bartın Belediyesiyle hiç alakası yok. Bir kuruş parası Bartın Belediyesine nasip olmamıştı. Bartın Belediyesi sadece o terminalde işletmecidir. O günkü şartlarda onun yapması gereken bir şey yoktu zaten. O gün oradan kaldırılmıştı oraya getirilmişti. Cumhuriyet Meydanı evet doğrudur.” dedi.

 

 

“Seçim yatırımı değil”

 

 

Siyasi rakiplerinin gündeminde yer alan işçi alımları ve yemek ikramıyla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine de Özçelik, şöyle konuştu:

 

 

“Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Bey bir işçi tasarrufunda bulundu. Bizim için bir zaruretti. Keşke aldığı 100 kişiyse keşke bin kişi olabilse. İstihdam alanında Bartın Belediyesi bugün var olan işsizliğin sorununa çözüm üretebilse. Çözüm sahibi de olsa. O günkü şartlarda 100 civarında personelini aldı. Ama bunların hepsi bizim şuan için ihtiyacımız olan zaruri personellerdi. Seçim yatırımı asla değil. Bir takım isimler duyuyoruz bunlar bilgi kirliliği. O konuda üzerimize gelirlerse haksızlık ederler diye söylüyorum. Bartın Belediyesinin buna ihtiyacı var. 70 civarında emeklimiz oldu. Şuanda Bartın eriyen bir şehir değil büyüyen bir şehir oldu. Bartın her geçen gün enerjisine enerji katarak ilerliyor. İnşallah bu Cumhur İttifakı ruhuyla imza projelerimizle kendi şehrimize heyecan katacağımızı düşünüyorum. Cemal Akın’ın döneminde de biz bu ikramları yaptık. Bunlar Bizim komşuluk ilişkilerimizi artıran birbirimizle günün hayatsal anlamdaki dağınıklığını bir araya getiren etkinlikler. Bunu herkes yapacaktır. Bunlar milletin vergileriyle yapılan şeylerdir. Hiç kimse babasının parasıyla bunları yapmamıştır yapmayacaktır da. Yarın Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu 1 Nisan’da seçilir yine bunları yapmaya devam edecektir. Sosyal belediyecilik anlamında bunlar olması gerekenlerdir. Halktan aldığımız vergilerle halka yapılan hizmettir.”

 

 

“Bartın halkı hiçbir zaman pişman olmayacak”

 

 

1 saat süren program boyunca Oktay’ın sorularını yanıtlayan Özçelik, son olarak 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Cumhur İttifakı’nı Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’na destek isteyerek “Bartın halkı 3 dönem Milliyetçi Hareket Partisi üretken belediyeciliğinden nasıl pişman olmamışsa, sağcısıyla solcusuyla destek veren herkesten Allah razı olsun. Yine pişman olmayacaklar bize vermiş oldukları desteklerden. Yine onları pişman etmeyeceğiz ve mahcup olmayacağız. Ben değil ben yaptım, ben böyleyim demiyoruz biz hep biz diyoruz. Bizim meclis üyelerimiz, birbirinden kıymetli meslek alanlarında çok tecrübeli insanlardan oluşuyorlar. Onların buradaki belediye başkanımızın arkasında ve yanında olmaları bizim için çok önem arz ediyor. Onların fikirleriyle beraber şehrimizin sorunlarının tespitini yaparak ilerliyoruz. Yine ben demiyoruz biz diyoruz. Belediye Başkanımız Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu fikirlere çok kıymet, değer veren birisi. Bilmediği konuda asla o konuyu sahiplenme olmamıştır yanındaki bir bilenine sormuştur. Bir bilene de demiştir ki benim adıma çalış bunu hayata geçirelim Bartın’ımız nasıl bundan faydalanabilir nasıl bundan kazanç oluşturabilir diye düşünmüştür. Herkese fırsat veren çok kıymetli birisi. Bartın halkı hiçbir zaman pişman olmayacak. Meclis üyelerimiz, proje ekiplerimizle başaracağız. Bartın halkı bizden yana teveccüh kullandıklarında vermiş olduğumuz sözlerin hepsini hayata teker teker geçireceğiz ve başaracağız. Cumhur İttifakı ruhu bu şehirde siyasi kaos çıkarmak isteyenlerin bu şehre huzursuzluk vermeyenlerin hesabını bozan bir proje. Biz çaresizlik yaşanan dönemleri biliyoruz. Çaresizlik başarısızlık getirdi zamansa en değerli kıymetli şey zaman. Ve en kıymetli zamanı da Milliyetçi Hareket Partisi üretken belediyecilik zamanında bulduk ve bu birliktelik ruhuyla da bulmaya devam edeceğiz.” dedi.

ETİKETLER : Ercüment Özçelik
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›