Öz Sağlık-İş Sendikası Bartın Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı

Öz Sağlık-İş Sendikası Bartın Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulu Genel Başkan Devlet Sert’in katılımıyla gerçekleştirildi. Hafta sonu yoğun katılımla gerçekleştirilen kongrede mevcut Şube Başkanı Halil Altınçubuk, tekrar başkanlığa seçildi.
Bu haber 2024-03-12 09:57:36 eklenmiş ve 336 kez görüntülenmiştir.

 

Halil Altınçubuk ile yola devam!

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri (Öz Sağlık-İş) Sendikası Bartın Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu coşku içinde gerçekleştirildi.

 

 

Geçtiğimiz Pazar günü Riverside Hotel’de yapılan kongreye AK Parti Bartın Milletvekili  Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Sendika Genel Başkanı Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Doğan, Genel Sekreteri Muhammet Esat Eyvaz, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Genel Meclis Başkan Yardımcısı Ali Eyüp Ustaoğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Ayhan Dönmez, Muhammet Cengiz Yalçın, Ramazan Taş ve Satı Aral, Bartın İl Sağlık Müdürü Başkan Yardımcısı Okan Bay, Bartın Devlet Hastanesi Destek Kalite Müdürü Nazmi Özer, Bartın Devlet Hastanesi Destek Kalite Müdür Yardımcısı  Mehmet Ali Azaklı, Bartın Sağlık-Sen Şube Başkan Yardımcısı Recep Çelikoğlu, Bartın  Sağlık-Sen Şube Başkan Yardımcısı İsmail Çoban, Zonguldak HAK-İŞ İl Başkanı Nihat Oruç, Zonguldak Şube Başkanı Recai Özcan, Kastamonu Şube Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Karabük Şube Başkanı Damla Yılmaz Ekemen, sağlık çalışanları ve üyeler katıldı.

 

 

Divan Başkanlığını Süleyman Doğan yaptı

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede açılış konuşmasının ardından Genel Kurulu yönetmek üzere Divan oluşturuldu. Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı sunulan teklif üzerine Sendika Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Doğan yaparken seçimlere ve genel kurula ilişkin kısa bir bilgilendirmede bulundu.

 

 

Genel Başkan Sert: “Tayin sorununu da inşallah biz çözeceğiz”

 

 

Kongreye katılan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, tayin isteyen ve kapsam dışı sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözüme kavuşturacaklarını belirtti. Memura, memur emeklisine, işçi emeklisine verilen yüzde 49.25’in herkese uygulanmasını talep eden Genel Başkan Sert, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Türkiye genelinde yaklaşık 35 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı tayin ve becayiş istiyor. Şubat’ta bir Çalıştay düzenledik. Ev tipi çalışmalar ve tayin üzerine. Bunu inşallah Öz Sağlık-İş olarak biz çözeceğiz. Nasıl ki zorunlu emekliliği kaldırdıysak bunu da çözeceğiz İnşallah.

 

 

Kapsam dışı kalan arkadaşlarımız var. Kadroya geçemeyen arkadaşlarımız var. Bu devlet bir milyona yakın çalışanına kadro vermişken 100 bine yakın kapsam dışı kalanları da mutlaka kadroya geçirecektir. Bizim iş kolumuz olsun ya da olmasın bunları çözmek zorundayız.

 

 

Taşeron dönemini hatırlıyorsunuz değil mi? dönemleri hatırlayın izin hakkımız dahi yoktu. Cenazemiz olsa cenazemize dahi şirket sahibinin müsaadesiyle gidebiliyorduk. Taşeron sürecinden kadro sürecine gelene kadar ne mücadeleler verildi. Bu hikayeleri dinleyerek kitaplaştıralım, ilerde çocuklarımız anne babalarının nasıl şartlarda çalıştığımızı bilsin. O dönemde 400 bin çalışanı biz HAK-İŞ olarak örgütledik ve sorunları masaya yatırdık.  Bu sefer şirketler ayağa kalktı biz karımızdan çalışanlara verdirmeyiz dediler.  Yeni yönetmelikler çıkardık. 5 bin 520 arkadaşımız üzerinde anket çalışması yaptık beklentileri öğrenmek için. O dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sendikamızda da başkanlık yapmış Jülide Sarıeroğlu’na kadro mücadelesi için teşekkür ediyorum. Ancak en büyük teşekkürüm kadronun mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a. Kendisine şükranlarımı sunuyorum.

 

 

Biz bunları sendikalı yapamayız diyen zihniyetlere mi teslim olacağız? Bu sendikayı çökertmeye çalışanlar, öyle bir algı yapıyorlar ki. Bilsek ki Bartın’ın tüm üyeleri bizden ayrılacak asla yalan konuşmayacağız.

 

 

Görev tanımları konusunda meslek kodlarının yeniden düzenlenmesi konusunda ısrarlı taleplerimi yineliyoruz. Bunu da yeniden bir kanuni düzenlemeyle birlikte çözüme kavuşturmamız lazım. Türkiye genelinde yaklaşık 35 bin arkadaşımız bu şekilde çalışıyor.

 

 

Vergi oranlarının yüzde 10’a sabitlenmesi konusunda HAK-İŞ olarak talebimizi ısrarla belirtiyoruz. Hükümetimize buradan da sesleniyorum.  Memura, memur emeklisine, işçi emeklisine verilen yüzde 49.25’in herkese uygulanmasını talep ediyoruz.

 

 

“Eğitim programlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz”

 

 

Bugüne kadar 17 ilimizin eğitimini tamamladık. Bütün temsilcilerimizi, şubelerimizi eğitimden geçireceğiz. Eğitim bizim olmazsa olmazlarımız arasında. Çin atasözü der ki, ‘Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrası için ağaç dik, yüz yıl sonrayı düşünüyorsan, insan yetiştir.’ Biz eğitimli işçi, bilgi işçi sınıfı oluşturmak zorundayız. Beşikten mezara kadar ilim öğrenin diyen bir inancın temsilcileri olarak bilgi sendikacılığını ön planda tutacağız.

 

 

Biz elbette toplu sözleşmeler yapacağız, en iyi sözleşmeleri yapacağız ancak mağdur ve mazlum coğrafyaları da yalnız bırakmayacağız. Gazze’de Umut Köprüsü Engelliler Okulunu inşa ettik. 3 katlı 350 kişilik bir okul burası. Çocuklar burada fizik tedavi rehabilitasyon alabiliyor. Muhteşem bir uygulama ile onların tedavileri sürüyor. Gazze de de olacağız. Afrika’da da su kuyuları açtık, orada da olacağız. Dünyanın neresinde bir mazlum alacaklı varsa HAK-İŞ’ten Öz Sağlık-İş’ten alacaklıdır.

 

 

Güvenlik görevlisi üyelerimizin karşılaştığı sıkıntıları biliyoruz. 5188 sayılı yasada bazı düzenlemelerin olması gerekiyor. Kimlik yenilemede zorluklarla karşı karşıya kalıyorlar. Yaklaşık 15 bin imzayı eski bakanımıza iletmiştik. Yeni bakanımıza da bunu ileteceğiz.

 

 

“Sağlıkta şiddet araştırması yaptık”

 

 

Sağlıkta şiddet araştırmamızı yaptık 8 bin 1 sağlık çalışanı anketi. Doktorundan, hemşiresine, sağlık işçisine kadar. Bugüne kadar yapılan en büyük anketlerden bir tanesi. Uluslararası düzeyde ciddi manada ses getirdi. Karşılaştığımız sorunlar, mobbingler vs. tüm bunlar anket çalışmasında ortaya çıktı. Aile Sosyal Hizmetler’de de sorunlarımızı içeren saha raporu hazırladık.”

 

 

Aldatmaz: “Her zaman işçinin ve emekçinin yanındayız”

 

 

Genel Başkan Sert’in konuşmasının ardından AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da bir konuşma yaparak “Hangi işi yaparsak yapalım en iyi şekilde yapmamız gerekir. Gazze’de yaşanan insani katliamı kınıyoruz. Gazze’deki şehitlerimiz için başsağlığı diliyorum. Parti olarak her zaman işçinin ve emekçinin yanındayız. Öz Sağlık İş Sendikası kıymetli Genel Başkanım tekrardan hoş geldiniz diyorum. Allaha emanet ediyorum. Seçilecek kıymetli şube başkanına hayırlı mübarek olsun.” ifadelerini kullandı.

 

 

Fırıncıoğlu: “Elimizden geleni yapacağız”

 

 

Belediye olarak Bartın’ın sağlık hizmetlerinde daha iyi yerlere getireceklerini belirten Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu da “Bartın sağlık hizmetlerinde elimizden geleni yapacağız. Hep beraber birlikte başaracağız.” dedi.

 

 

Dursun: “Ülkenin birliğine bütünlüğüne sahip çıkacağız”

 

 

“Sivil toplum örgütleri olarak demokrasinin güçlenmesi için daha çok çalışacağız” diyen İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, “Bu ülkenin birliğine bütünlüğüne sahip çıkacağız. Sivil toplum örgütlerinin sayılarının artmasını önemsiyoruz.” diye konuştu.

 

 

Tekeci: “Her daim gurur duyan bir şube başkanına sahibiz”

 

 

Genel Kurulda salonu selamlayan Bartın Kadın Komite Başkan Yardımcısı Esra Tekeci de konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Bizlere büyük destek veren, kadın çalışan ve kadın üye kimliğimiz ile her daim gurur duyan bir şube başkanına sahibiz. Biz de şube başkanımız ile gurur duyuyor, genel kurulda Kadın Komite Başkanlığı olarak Bartın Şube Başkanımız Halil Altınçubuk başkanımıza başarılar diliyoruz…

 

 

Bizler Öz Sağlık-İş Bartın Şubemizin kadın üyeleri olarak şubemizin tüm kademelerde, komitelerinde görev alıyoruz. Kadın Komite Başkanlığı olarak, STK’larla olan ilişkileri, üyelerimizin acı-tatlı, hüzünlü-sevinçli günlerini paylaşıyor, yine kadın üyelerimizin kurumlarda yaşamış oldukları sorunları yerinde irdeliyor, Şube Başkanlığımıza aktarıyoruz. İlimizde özellikle toplumsal olaylarla ilgili ortak yapılan açıklamalarda yerimizi alıyor, hem ulusal hem uluslararası sendikal olaylar başta olmak üzere, mağdur ve mazlum milletlerin yarasına merhem olmaya çalışıyor, onların terkedilmiş mahzunluklarına ‘kadın eli’ uzatıyoruz. Bizler Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınlarıyız. Bizler bu topraklar için, devletimizin bekası ve çocuklarımızın geleceği için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışan Anadolu kadınlarıyız.

 

 

Sizleri ilimizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Kadın Komite Başkanlığı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Şube Başkanımız Halil Altınçubuk’un yanında olduğumuzu belirtiyor, Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

 

 

Altınçubuk: “Türkiye’nin en büyük 3. işçi sendikasıyız”

 

 

Genel Kurula katılan misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür eden Bartın Şube Başkanı Halil Altınçubuk, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 

 

“Sendikamız Öz Sağlık-İş gerek örgütlenme ağının büyüklüğü gerekse işkolumuzun teşkilatlanma istatistikleri açısından Türkiye’nin en büyük sendikalarından birisidir.203 bin üyesi ile işkolumuzun lideri, işçi sendikaları arasında da Türkiye’nin en büyük 3. işçi sendikasıyız.

 

 

Bizlere bu onuru, bu gururu yaşatan başta Genel Başkanımız Devlet Sert ve Genel Merkez yönetimimiz olmak üzere, ülkenin bir başından diğerine uzanan büyük Öz Sağlık-İş teşkilatlarımıza, temsilcilerimize, en başta da üyelerimize Bartın Şube Başkanlığı olarak bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

 

 

Bizler sağlık ve sosyal hizmet işçileriyiz. Gerek çalışma düzenimiz gerekse önceliklerimiz diğer işkollarında görev yapan arkadaşlardan farklı. Biz bu güzel vatanın her bir köşesinde halkımızın sağlık hizmetini en iyi şekilde almasına yardımcı olan Sağlık İşçileriyiz… Bizler devletimizin bize emanet ettiği yardıma ihtiyaç duyan yaşlılarımızın, hayatlarını tek başına idame ettiremeyen engellilerimizin, yuva hasreti, anne-baba özlemi çeken kimsesiz yavrularımızın tutunduğu dal, başını yasladığı sine, tuttuğu eliz. Biz bu büyük devletin, bu merhametli milletin vicdanı sosyal hizmet işçileriyiz.

 

 

Elbette görevimizi yapıyoruz ama bizler bunu yerine getirirken vicdani sorumluluklarımızı, gece gündüz demeden yapmış olduğumuz fedakârca çalışmalarımızın da hakkının teslim edilmesini bekliyoruz. Onurlu bir sendikal yapının, ilkeli, kararlı, milli duruş sergileyen bir Konfederasyonun mensubuyuz.  Ülkemizin her bir yanında sürdürdüğümüz bu mücadele sadece sendikal bir mücadele değil, sadece örgütlü bir toplum oluşturmak değil, aynı zamanda güçlü, büyük, inandığı değerler uğruna hizmet veren Öz Sağlık İş Sendikamızın gücüne güç katma yolculuğudur.

 

 

“Çalışmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz”

 

 

Bugün Bartın Şubemizin ilk kongresi, ilk genel kurulu. Atamalardan seçimlere kadar gelmiş olduğumuz bu yolculuk, sendika içi demokrasinin varlığının, kazanımının getirdiği huzurlu, şeffaf bir yolculuk. Çok emek verdik, gece gündüz sahada, kurumlarımızda, işyerlerimizde üyemiz olsun ya da olmasın tüm sağlık ve sosyal hizmet işçilerimizin yanında olmaya, derdi ile dertlenmeye, hüznünü-sevincini paylaşmaya büyük özen gösterdik. Çok çalışmak için yola çıktık, çalıştık, çabaladık. Biz üzerimize düşenle mükellefiz, ‘başarı çalışanındır’ düsturuyla hareket ettik. Takdir önce Cenab-ı Hakk’a, sonra her bir ferdini aziz bildiğimiz teşkilatımıza aittir. Birliğimizden, beraberliğimizden, aile bağımızdan vazgeçmediğimiz sürece Allah’ın izni ile 10. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız Öz Sağlık-İş Sendikamız her daim var olacak, her daim güçlü kalacak, sağlık ve sosyal hizmet işçileri bu çatı altında her daim huzurlu, mutlu, kazançlı olacaklardır.

 

 

Bugün burada demokrasi sevincimize ortak olduğunuz ve bu güzel tabloda yanımızda bulunduğunuz için tekrar teşekkür ediyorum. Hep birlikte güçlüyüz ve sonuç ne olursa olun bu gücü arkamıza alarak çalışmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz.”

 

 

Şube Başkanlığına Halil Altınçubuk seçildi

 

 

Öz Sağlık-İş Sendikası Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, Şube Başkanlığı için mevcut Başkan Halil Altınçubuk seçilirken Şube Yönetimi ise Hasan Eralp ve Mustafa Ağartan’dan oluştu.

 

ETİKETLER : Öz Sağlık-İş Sendikası Bartın Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›