EYBEY Medya’nın konuğu Mekeç ve Akyol oldu

Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, Ahmet Oktay’la Enine Boyuna programının canlı yayın konuğu oldu. 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’nde Saadet Partisi olarak Bartın’da neden CHP’nin Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya’yı destekleme kararı aldıklarını anlatan Mekeç, “Rıza Bey, geçmiş dönemde, Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde, doğru bir belediyecilik anlayışını ortaya koydu. Dürüst bir belediyecilik anlayışını ortaya koydu. Şeffaf ve aynı zamanda hesap verebilen bir Belediye Başkanlığı örneğini ortaya koydu.” dedi. CHP İl Başkanı Akyol da birlikte Bartın’da güzel projeler gerçekleştireceklerini belirterek “Biz beraber yola çıktığımızda ve Bartın Belediyesi’ni kazandığımızda Bartın’ın ciddi anlamda güzel projeler ve hizmetlerle karşılaşacağını çok iyi biliyoruz. Bunun için birlik beraberlik içerisinde, hep beraber olduğumuz takdirde bunu daha iyi aşacağımıza eminiz.” ifadelerini kullandı.
Bu haber 2024-03-08 10:20:33 eklenmiş ve 246 kez görüntülenmiştir.

 

Neden Rıza Yalçınkaya?

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın Pusula Gazetesi, Bartın Halk Gazetesi, Bartın Manşet Gazetesi ile Bartın’ın ilk resmi internet haber sitesinden biri olan bartınhalkgazetesi.com.tr ile şehrin medya gücü EYBEY Medya’da Gazeteci Mustafa Ahmet Oktay’ın canlı yayın konuğu Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol oldu.

 

 

Yaklaşık 1,5 saat süren yayında yerel seçim gündemi değerlendirilirken Mekeç ve Akyol, seçim işbirlikleri ile ilgili önemli konulara değindi.

 

 

Mekeç: “Dürüst bir belediyecilik anlayışı”

 

 

CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya’nın geçmiş dönemlerde dürüst bir belediyecilik anlayışını ortaya koyduğunu belirten Mekeç, bu nedenle destek kararı aldıklarını dile getirdi. Açıklamalarında “şeffaf belediyecilik” vurgusu yapan Saadet Partisi İl Başkanı Mekeç, şöyle konuştu:

 

 

“Rıza Bey ile biz 2023 seçimlerinde de yine sahadaydık. Biz Rıza Bey ile niye sahadaydık? Çünkü Rıza Bey, geçmiş dönemde, Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde, doğru bir belediyecilik anlayışını ortaya koydu. Dürüst bir belediyecilik anlayışını ortaya koydu. Şeffaf ve aynı zamanda hesap verebilen bir Belediye Başkanlığı örneğini ortaya koydu. Şimdi eksikler vardır, noksanlıklar vardır. Bunlar ayrı bir zeminde değerlendirilir. Ama bir yöneticinin Bartın Belediyesi’nde ya da şehir yönetiminde olabilmesi için burada en önemli etken nedir? Bir doğru olması, dürüst olması, liyakata önem vermesi, eşim dostum diye belediyeye işe koyması değil, hesap verebilir olması lazım, aynı zamanda kaynakları yerinde ve israf etmeden kullanması gerekiyor. Belediyecilik anlayışı budur. Buna önem vermek gerekiyor. Şimdi biz Rıza başkanımızda bunu gördüğümüz için, beraber yol yürümeye karar verdik.

 

 

“Herkese hesap verdi”

 

 

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığı yaptığım dönemde Rıza Başkanımız Bartın Belediyesi’ni yönetiyordu. Bir gün siyasi partilerin İl Başkanlarını, İlçe Başkanlarını, sivil toplum kuruluşlarını, toplum liderlerini, STK kuruluşlarının yöneticilerini, Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri’ne çağırdı. Belediye’nin hesapları ile ilgili orada bulunan herkese hesap verdi. Yani bilançoyu çıkardı. Şu yatırımları şu kalemde yaptım, şu masrafları yaptım, şu kadar tuttu gibi bir bilanço çıkardı. Biz belediyeye böyle bakarız. Bugün aynı şeyi Rıza Yalçınkaya, 1 Nisan sabahında Belediye Başkanlığı’na oturduğunda ben bu şekilde belediyeyi alıyorum diye bir bilançoyla halkın karşısına çıkacağını düşünüyorum ve çıkacaktır.

 

 

“Bartın’ın kaybedecek bir 5 yılı daha yok”

 

 

Bartın’ın kaybettiği söyleniyor. Bartın’ın birçok sorununun çözülemediği söyleniyor. O zaman şöyle bir noktaya gelmemiz gerekiyor; Eğer dürüst bildiğimiz adil bildiğimiz kazanmaya en yakın hangi aday varsa, siyasi amblemi, siyasi düşünceyi, ideolojileri bir kenara bırakarak, onun altında birleşmeyi bilmemiz gerekiyordu. Seçim işbirliğimizin temel sebebi budur. Çünkü Bartın’ın kaybedecek bir 5 yılı daha yok. Hesap verilebilir ve şeffaf yönetim anlayışımız bu kim olursa olsun benim için de halkımız içinde önemlidir.”

 

 

Akyol: “Herhangi bir zorluk yaşamadık”

 

 

CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol da Bartın’ın gelişmesi ve Bartın’ın daha güzel yönetilmesi için, Bartın halkına daha iyi hizmetler getirebilmesi için yapılan bu işbirliğinin parti tabanında da kabul görüldüğünün altını çizerek “Bartın’ın gelişmesi ve Bartın’ın daha güzel yönetilmesi için, Bartın halkına daha iyi hizmetler getirebilmesi için böyle bir işbirliği parti tabanımızda zaten kabul görmüştü. Şu anki seçimlerde de kabul görmekte zorluk çekmedik. Biz beraber yola çıktığımızda ve Bartın Belediyesi’ni kazandığımızda Bartın’ın ciddi anlamda güzel projeler ve hizmetlerle karşılaşacağını çok iyi biliyoruz. Bunun için birlik  beraberlik içerisinde, hep beraber olduğumuz takdirde bunu daha iyi aşacağımıza eminiz. Yani Saadet Partisi ile bugün bir birliktelik yapmakta parti taban ve tavanımızda herhangi bir zorluk yaşamadık. Böyle bir birlikteliği yaptığımız için de Genel Merkez tarafından olumlu karşılandı.” dedi.

ETİKETLER : İsmail Cem Akyol Mücahit Mekeç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›