BARÜ’den Filistin halkının haklı mücadelesine destek

Bartın Üniversitesindeki (BARÜ) toplantıda “Akademi ve Siyonizm: Baskılar, Korkular ve İtirazlar” temasıyla gerçekleştirilecek uluslararası sempozyum için görüş alışverişinde bulunuldu.
Bu haber 2024-03-08 10:15:33 eklenmiş ve 31 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) gerçekleştirilen toplantıda bu yıl 24’üncüsü düzenlenen “Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu” hakkında bilgiler verildi. Toplantıya BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile birlikte Edebiyat ve İslami İlimler Fakültesinden öğretim elemanları yoğun ilgi gösterdi.

 

 

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve aynı zamanda Kudüs Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halid Üveysi’nin de katıldığı toplantıda, “Akademi ve Siyonizm: Baskılar, Korkular ve İtirazlar” ana temasında gerçekleştirilecek sempozyumda 11 farklı konuda bildirilere yer verileceği ifade edildi. Ayrıca Gazze’ye yönelik saldırıların farklı disiplinlerle ele alınacağı etkinlikte, siyonist hegemonik baskıyı reddederek özgürce bilim üreten ve insani değerleri koruyan görüşlerin bilimsel bir düzlemde aktarılacağı vurgulandı.

 

 

“Sürecin kaçınılmaz bir yansıması oldu”

 

 

Gerçekleştirilecek sempozyumun önemine dikkat çeken Rektör Uzun, “Gazze’nin var olup olmamak arasında, tüm dünyanın ise insan olup olmamak arasında mücadelesi devam ederken; dünyanın farklı ülkelerindeki akademik camiaya mensup bilim insanları da büyük bir baskı ve zorlamaya maruz kalmaktadır. ‘Temel İnsan Hakları’nın ayaklar altına alındığı Filistin’deki saldırılarla bir kez daha gün yüzüne çıkan İsrail Sorunu ise bu süreçte kamuoyunda olduğu gibi bilimsel alanda da görmezden gelinmektedir. Bu noktada Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’ın öncülüğünde üniversitelerimiz Filistin halkının haklı mücadelesinin yanında olmuş, bu gibi bilimsel etkinlikler ise sürecin kaçınılmaz bir yansıması olmuştur. Üniversite olarak bizimde hassasiyetle eğildiğimiz bu alanda gerçekleştirilen sempozyumda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

24. Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu düzenlenecek

 

 

Farklı ülkelerden akademisyenlerin katılımıyla düzenlenecek 24. Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu 18-20 Nisan 2024 tarihinde Mardin Artuklu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Beytülmakdis çalışmalarının, bir araştırma alanı olarak kurumsallaşmasının 30. yılına denk gelen bilim etkinliğine başvurular ise 15 Mart 2024 tarihinde son bulacak. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : BARÜ
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›