Amasra Belediyesi’nden Ada Kafe’nin yıkımı ile ilgili açıklama

Ada Kafe’nin yıkımı ile ilgili Amasra Belediyesi tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “Sosyal medya üzerinden Belediyemize yönelik bir takım asılsız iddia ve iftira içeren paylaşımlar üzerine bu açıklamayı yapma mecburiyeti hissettik. Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 26.01.2024 tarih, 8827 sayılı kararı ve Amasra Kaymakamlığı’nın 27.02.2024 tarihli, 6839 sayılı emrine istinaden; Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Amasra Belediyesi ekiplerince 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı Sınırları içerisinde, Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Alanda, İmar Kanununa aykırı olarak yapılan, Ada Kafe’nin tahliye emri yerine getirilmiştir.” denildi.
Bu haber 2024-03-08 10:14:38 eklenmiş ve 37 kez görüntülenmiştir.

 

Amasra Belediyesi tarafından Ada Kafe’nin yıkımı ile ilgili açıklama yapıldı.

 

 

Konuya ilişkin Amasra Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 

 

“Sosyal medya üzerinden Belediyemize yönelik bir takım asılsız iddia ve iftira içeren paylaşımlar üzerine bu açıklamayı yapma mecburiyeti hissettik. Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 26.01.2024 tarih, 8827 sayılı kararı ve Amasra Kaymakamlığı’nın 27.02.2024 tarihli, 6839 sayılı emrine istinaden; Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Amasra Belediyesi ekiplerince 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı Sınırları içerisinde, Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Alanda, İmar Kanununa aykırı olarak yapılan, Ada Kafe’nin tahliye emri yerine getirilmiştir.

 

 

775 sayılı Gecekondu Kanununun 18. Maddesinde yer alan ‘…Mülkiye amirleri, Devlet zabıtası ve imkanlarından faydalanmak suretiyle, izinsiz yapıların yıkım konusunda yükümlüdürler’ hükmü ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 75. maddesinde yer alan ‘İşgal edilen taşınmaz mal, idarenin talebi üzerine, bulunduğu yer mülkiye amirince en geç 15 gün içinde tahliye ettirilerek, idareye teslim edilir’ hükmüne istinaden Amasra Kaymakamlık Makamınca tahliye kararı alınmış, Ada Kafe işletmecisine Kaymakamlık Makamının 13.02.2024 tarih ve 6772 sayılı yazısı ile bahse konu alanın 15 (onbeş) gün içerisinde tahliye edilmesi gerektiği bildirilmiştir. 15 gün içerisinde ilgili tarafından tahliye edilmeyen söz konusu Ada Kafe’nin tahliye işlemleri Kaymakamlık Makamının 27.02.2024 tarih ve 6839 sayılı tahliye kararına istinaden gerçekleştirilmiştir.

 

 

Yukarıda hukuki süreci kısaca özetlemiş bulunmaktayız. Yaşanan hukuki süreçler neticesinde Belediye ekiplerimiz, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun ve Amasra Kaymakamlığı’nın yasaların zorunlu olduğu emirlerini yerine getirmiştir.” (Haber Merkezi)

 

ETİKETLER : Amasra Belediyesi Ada Kafe
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›