Sosyalfest Sosyal Model Tasarım Yarışmasından gururlandıran ödül

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Eğitim Fakültesi öğrencisi Mervenur Yılmaz’ın arkadaşıyla birlikte hazırladığı proje ‘Sosyalfest Engelsiz Yaşam Sosyal Model Tasarım Yarışmasında üçüncülük ödülü aldı.
Bu haber 2024-03-06 10:47:45 eklenmiş ve 203 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

 

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) de paydaşı olduğu Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” yoğun katılımla tamamlandı. “Türkiye Yüzyılı için harekete geç, Sosyalfest ile gelişime öncülük et” sloganıyla 14 farklı kategoride yarışmaların düzenlediği festivalde, BARÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Mervenur Yılmaz ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Havvanur Tunç “Sessizliğe Sesli Eller” başlıklı proje ile üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı.

 

Üçüncü oldu

 

‘Engelsiz Yaşam Sosyal Model Tasarım Yarışması’ kategorisinde yarışan öğrencilerin, sektörel kalkınmada işaret dili öğrenimini teşvik ederek özel gereksinimli bireylerin alacakları hizmetleri kolaylaştırmayı hedefleyen çalışmaları üçüncü oldu. Hazırlanan sosyal model ile doktor, öğretmen, hemşire, polis gibi işitme engelli bireylerin iletişim kurmaya en çok gereksinim duyduğu hizmet sektörü çalışanlarının; e-Devlet onaylı sertifika, hizmet puanlarında ve maaşlarında artış gibi yöntemlerle Türk işaret dili eğitimi almasının teşvik etmesi hedeflendi.

 

“Önemli projeler gerçekleştiriyoruz”

 

Elde ettikleri başarılardan dolayı proje ekibini tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Yükseköğretim kurumları olarak bölgemizden başlayarak ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak için önemli projeler gerçekleştiriyoruz. Bu noktada bizim de paydaşı olmaktan mutluluk duyduğumuz ‘Sosyalfest’te sosyal bilimler alanında yenilikçi ve sorun çözme odaklı projeler geliştirilmesine yönelik güzel kazanımlar elde ettik. Bu düşüncelerle festival kapsamında hazırladıkları sosyal model projesi ile üçüncülük ödülü alan Havvanur Tunç ile Mervenur Yılmaz’ı tebrik ediyorum. Gençlerin sosyal model üretmeye yönelik farkındalıklarını ve yeteneklerini ön plana çıkaran bu festivalin düzenlenmesi dolayısıyla Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Fatih Kırışık’a, tüm paydaş kurum ve kuruluşlardan temsilcilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›