“Tekniker” kadrosu için başvurular devam ediyor

Bartın Üniversitesi, birimlerine “Tekniker” pozisyonunda alınacak sözleşmeli personel için başvurular devam ediyor.
Bu haber 2024-03-04 09:45:08 eklenmiş ve 287 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın Üniversitesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrasına göre Sözleşmeli Personel olarak istihdam edilmek üzere 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar uyarınca Sözleşmeli Personel alınacak.

 

 

19 Şubat’ta başlayan başvurular, devam ederken 19 Mart 2024 mesai bitimi ile sona erecek. 22 Mart tarihinde açıklanacak ön değerlendirme sonuçlarının ardından nihai değerlendirme sonuçları ise 1 Nisan 2024 Bartın Üniversitesi internet resmi sitesi olan https://w3.bartin.edu.tr/ adresi üzerinden açıklanacak.

 

 

Üniversite, zorunlu hallerde başvuru takviminde değişiklik yapma hakkını saklı tutacak ve üniversite web sayfasında yapılan tüm duyurular tebligat yerine geçecek.

 

 

Adayların başvuru formu ve ilanda başvuracakları pozisyon için istenilen belgeleri eksiksiz şekilde müracaat süresi içerisinde Üniversite Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta yolu ile teslim edecek.

 

 

Posta yolu ile başvuracak adaylar evraklarını “Bartın Üniversitesi Rektörlüğü Kutlubey Yerleşkesi Rektörlük Binası 1. Kat Personel Daire Başkanlığı İdari Tayin Şubesi Müdürlüğü 74100 Merkez/BARTIN”  teslim edecek. Postada yaşanacak gecikmelerden Üniversite sorumlu olmayacak.

 

 

Başvuru süreciyle ilgili bilgi almak isteyen adaylar, 0 378 501 10 00 (5018,5024,5033) numaralı telefon numaralarından, personel@bartin.edu.tr adresinden veya Whatsapp iletişim hattında yardım alabilecek.

 

 

Adaylar; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşıması zorunlu, 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu uyarınca yaptırılacak olan arşiv araştırması sonucu olumlu olması, 2022 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olması gerekiyor.

 

 

İstenilen belgeler

 

 

Başvuruda adaylardan istenilen belgeler; Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu, öz geçmiş, 2022 KPSS sonuç belgesi, bir adet fotoğraf, Adli Sicil Belgesi, Askerlik Durum Belgesi veya Askerlik Terhis Belgesi, kimlik fotokopisi, diploma fotokopisi veya mezun belgesi, tüm pozisyonlar için görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı olmadığına ilişkin resmî veya özel sağlık kurumlarından alınmış durum bildirir sağlık kurulu raporu istenecek.

 

 

Önemli hususlar…

 

 

Adaylarla hizmet sözleşmesi yapılacak olup, sözleşmede belirtilen şartları yerine getirmeyen adayların sözleşmeleri bir ay içerisinde feshedilecek.

 

 

657 sayılı Kanun’un 4/B maddesine eklenen “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri hâlinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne aykırı durumu tespit edilenler atanmaya hak kazansalar dahi atamaları yapılmayacak.

 

 

Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almamaları gerekiyor.

 

 

Sözleşme yapmaya hak kazanan adaylar sözleşmede belirtilen görev yerinde ikamet etmeleri gerekiyor.

 

 

Adaylar aynı ilan dönemi içerisinde özel şartlarını taşıdığı sadece bir ilana başvurabilecek. Birden fazla ilana başvurusu bulunduğu tespit edilen adayların başvuruları iptal edilecek.

 

 

Yurt dışından alınmış diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösterir belge başvuru formuna eklenecek.

 

 

Yerleştirme işlemleri

 

 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, genel şartlar ile pozisyonla ilgili aranan özel şartları taşıyan adaylar arasından 2022 yılına ait KPSS (B) grubu olmak üzere puan sıralaması esas alınmak suretiyle yerleştirme işlemi yapılacak.

 

 

İlan edilen pozisyon sayısının on katı kadar yedek aday belirlenecek. Sınav sonucunun kesinleştiği ilan tarihinden itibaren bir yıl içinde herhangi bir nedenle boşalan pozisyonlara, başarı puan sıralamasına göre belirlenen yedek adaylar arasından atama yapılarak sözleşme imzalanabilecek.

 

 

Yapılan sıralamada adayların KPSS puanlarının eşit olması halinde; mezuniyet notu yüksek olana, bunlarında eşit olması halinde mezuniyet tarihi önce olana öncelik verilecek.

 

 

Asıl olarak atanmaya hak kazanan adayların başvuru yapmadığı, feragat ettiği veya adayın şartları taşımadığının tespit edilmesi halinde yerine ilan edilen yedek adaylardan şartları tutanların sırasıyla ataması yapılacak.

 

 

KPSS'de yüksek puan almak, ilanda yer alan sözleşmeli pozisyona yerleştirmede tek başına hak kazandırmayacak. Pozisyon için belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmayan adaylar değerlendirmeye alınmayacak.

 

 

Eksik evrak, yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden değerlendirmeye alınmayan adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecek.

 

 

Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem başlatılacak olup atamaları yapılmış ise de atamaları iptal edilecek. Bu kişilere Üniversite tarafından bir ücret ödenmiş ise yasal faizi ile birlikte tazmin edilecek.

 

 

Üniversite web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetinde olup kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak. İlanda bulunmayan hükümler için genel mevzuat hükümleri uygulanacak.

 

 

Üniversite ilanın herhangi bir aşamasında iptal veya değişiklik yapma hakkına sahip olacak.

 

 

İdare ihtiyaca bağlı olarak eğitim öğretimin yapıldığı tüm ilçe yerleşkelerine kurum içi görevlendirme yapma hakkına sahip olacak.

ETİKETLER : Bartın Üniversitesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›