Avrupa İşletmeler Ağı Projesi bilgilendirme programı gerçekleştirildi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği “Avrupa İşletmeler Ağı Projesi” kapsamında Bartın’da bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İş dünyasının katıldığı toplantıda KOBİ Uzmanları Mustafa Bayrak ve Gürkan Gürcan tarafından katılımcılara bilgi verildi.
Bu haber 2024-03-04 09:43:09 eklenmiş ve 271 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın’da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği “Avrupa İşletmeler Ağı Projesi” kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

 

Riverside Otel’de gerçekleştirilen toplantıya KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akdağoğlu, Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, Bartın TSO Başkanı Halil Balık, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Bartın Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik, OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, Bartın Üniversitesi’nde görevli Doç. Dr. Ümit Tayfun, Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz katıldı.

 

 

KOSGEB KOBİ Uzmanları Mustafa Bayrak ve Gürkan Gürcan, proje hakkına katılımcıları bilgilendirirken fikir alışverişinde de bulunuldu.

 

 

“Fikirlerimizi ve görüşlerimizi paylaştık”

 

 

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunurken projeye ilişkin de detaylı bilgiler vererek şunları söyledi:

 

 

“KOSGEB’in ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği Avrupa İşletmeler Ağı Projesi bilgilendirme programına Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak katılım sağlayarak fikirlerimizi ve görüşlerimizi paylaştık. Riverside Otel’de gerçekleştirilen program kapsamında KOBİ Uzmanları Mustafa Bayrak ve Gürkan Gürcan tarafından katılımcılara bilgi verildi.

 

 

Uluslararası pazarlara erişim bileşeni altında 2022-2025 tarihleri arasında uygulanacak olan Avrupa İşletmeler Ağı (Enterprise Europe Network) projesi, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve Avrupa’daki KOBİ’lerin rekabet güçlerini artırmak, yenilikçiliklerini teşvik etmek ve uluslararası işbirliği fırsatlarını geliştirmek için kurulmuş en büyük ağdır.

 

 

Avrupa İşletmeler Ağı, Dünyanın farklı ülkelerindeki yerel ve ulusal ortaklar aracılığıyla hizmet verir. Temel hedefleri şunlardır; İşletme Danışmanlığı ve Destekler; KOBİ’lerin iş geliştirme süreçleriyle ilgili konularda danışmanlık sağlamak, büyümelerine rehberlik etmek ve yenilikçilik kapasitelerini artırmak, Teknoloji ve İnovasyon; İnovasyon odaklı hizmetler sunarak KOBİ'lerin teknolojik altyapılarını güçlendirmek, Ar-Ge faaliyetlerine destek sağlamak ve yenilikçi ürün ve hizmet geliştirme süreçlerine katkıda bulunmak, Uluslararası İşbirliği ve Pazar Erişimi; KOBİ’lerin uluslararası pazarlara açılmasını teşvik etmek, yerel mevzuatlar hakkında bilgi vermek, ihracat kapasitelerini artırmak, uluslararası işbirliği fırsatlarını sunmak ve AB içinde veya dışında işbirliği ortakları bulmalarına yardımcı olmak, KOBİ'ler Arası Ağ Oluşturma; KOBİ’ler arasında işbirliği ve ortaklık fırsatları yaratmak, sektörel ağlar oluşturmak ve iyi uygulama örneklerini paylaşmaktır.

 

 

Tüm hizmetler ücretsiz olarak KOBİ'lerin işletme faaliyetlerini geliştirmelerine, uluslararası alanda rekabet etmelerine ve büyümelerine yardımcı olmak için tasarlanmış ve alanında tecrübeli uzmanlar tarafından verilmektedir.

 

 

“Önemli bir araç olarak kabul edilir”

 

 

Avrupa İşletmeler Ağı’nın ayrıca KOBİ'ler için eğitim programları, seminerler, etkinlikler ve uluslararası işbirliği etkinlikleri gibi çeşitli faaliyetleri de bulunmaktadır. Bu ağ Avrupa’daki KOBİ’lerin rekabet gücünü artırmak ve sürdürülebilir büyümelerini desteklemek için önemli bir araç olarak kabul edilir.

 

 

“Hayırlara vesile olsun”

 

 

Toplantıya katılarak bizleri bilgilendiren KOSGEB KOBİ Uzmanları Mustafa Bayrak ve Gürkan Gürcan’a ve değerli fikir ve görüşlerini paylaşan Bartın TSO Başkanı Sayın Halil Balık’a, BAKKA Bartın Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Sayın Osman Bahadır Kalecik’e, KOSGEB İl Müdürü Sayın Gökhan Akdağoğlu’na, Ticaret İl Müdürü Sayın Erhan Özcan’a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangi’ye, OSB Müdürü Sayın Oğuzhan Kasapoğlu’na ve Bartın Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ümit Tayfun’a çok teşekkür ediyorum. Toplantımız Bartın’ımız ve KOBİ’lerimiz için hayırlara vesile olsun.”

 

 

Toplantı sonrasında yapılacak ortak çalışmalara ilişkin fikir alışverişindi bulunuldu.

ETİKETLER : KOSGEB “Avrupa İşletmeler Ağı Projesi”
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›