BARÜ’de Prof. Dr. Hüseyin Bekir Yıldız’ın projesi birinci oldu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bekir Yıldız, enerji alanındaki çevre dostu proje ile Necat Nasıroğlu Proje Yarışmasından birincilik ödülü aldı.
Bu haber 2024-03-01 09:26:32 eklenmiş ve 214 kez görüntülenmiştir.

 

Batman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Necat Nasıroğlu Proje Yarışması Ödül Töreni Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Törende, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bekir Yıldız, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aytekin Uzunoğlu ile birlikte hazırladığı “Mürekkep Püskürtmeli Yazdırma Tekniği Kullanılarak Yüksek Derecede Elektrik Üreten Kâğıt Esaslı, Çevre Dostu Biyobozunur Biyolojik Fotovoltaik Güneş Hücrelerinin Elde Edilmesi” başlıklı proje ile birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

 

 

20 proje arasından birinci oldu

 

 

Necat Nasıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı sponsorluğunda gerçekleştirilen “Enerjide İnovasyon” temalı yarışmada birçok girişimci, öğrenci, sektör temsilcisi ve akademisyen projeleriyle yarıştı. BARÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız ve İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uzunoğlu da yüksek verim sağlayan güneş hücrelerinin elde edilmesi amacıyla geliştirdikleri çevre dostu projeleri ile finale kalmaya hak kazanan 20 proje arasından birinci oldu.

 

 

Üreten üniversite anlayışıyla tüm bileşenleriyle geleceğe değer katacak projeler üzerinde çalıştıklarını belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Necat Nasıroğlu Proje Yarışmasında birincilik ödülüne layık görülen Prof. Dr. Yıldız’ı ve Doç. Dr. Uzunoğlu’nu tebrik etti.

 

 

“Yenilikçi projelerin geliştirilmesini destekliyoruz”

 

 

Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak çevre bilinci ve sürdürülebilirlik kapsamında önemli kazanımlar elde etme hedefiyle yenilikçi projelerin geliştirilmesini destekliyoruz. Proje kültürünün tüm bileşenlerimizce bir pratiğe dönüşmesi için yoğun çalışmalar yürütüyor, ödüllendirilen projelerimizle gelecek adına daha motive oluyoruz. Bu noktada geliştirdikleri projeleriyle birinci olan öğretim üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Bekir Yıldız’ı ve Doç. Dr. Aytekin Uzunoğlu’nu daha nice başarıların habercisi olduğuna inandığım bu anlamlı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Sürdürülebilirlik ekseninde yenilikçi fikirlerin geliştirilmesine olanak sağlayan bu organizasyonu düzenleyen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın İdris Demir’e teşekkür ediyorum. Ayrıca daha iyiye ulaşma noktasındaki destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : BARÜ Orhan Uzun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›