Saadet Partisi’nden Yalçınkaya’ya destek

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Belediye Başkanı Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya’ya destek vereceklerini açıkladı. Mekeç, “31 Mart seçimleri bu süreçlerin bu sorunların çözümü için bir fırsattır. Biz de Saadet Partisi olarak bu fırsatı Bartın için değerlendirmek adına Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Rıza Yakçınkaya ile beraber bir birlikteliğe, bir yola çıktık. Bu yola çıkmamızın temel esası Rıza Yalçınkaya’nın yapmış olduğu belediye başkanlığı süresince adaletten, doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmaması idi.” derken CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya da “İnşallah buradaki birlikteliğimizle Bartın’da belediye yönetiminde söz sahibi olduğumuzda gene aynı doğrultuda, hepimizin inandığı ilkeler doğrultusunda, doğrulukla, dürüstlükle kamu ve halk yararına çalışan bir belediyecilik anlayışını ortaya koyacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi. CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol ise 31 Mart’tan sonra Bartın’a çalışkan, doğru, dürüst bir belediyeciliği getirecekleri için çok memnun olduklarını belirtti.
Bu haber 2024-02-29 09:09:11 eklenmiş ve 449 kez görüntülenmiştir.

 

Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç,  31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Belediye Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya’ya destek vereceklerini açıkladı.

 

 

Gerçekleştirilen basın açıklamasına Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç, CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya ve her iki partinin teşkilat üyeleri katıldı.

 

 

Mekeç: “Rıza Yalçınkaya ile beraber bu seçimleri tamamlayacağız”

 

 

31 Mart seçimlerinde Rıza Yalçınkaya ile beraber Bartın’a hizmet etmek için yola çıktıklarını belirten Mekeç, şöyle konuştu:

 

 

“Bugün Saadet Partisi Bartın teşkilatı olarak 31 Mart seçimleri dolayısıyla yapmış olduğumuz birlikteliği kamuoyuna açıklamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Bilindiği üzere Bartın 15 yıldır bir süreç yaşıyor. Ve bu sürecin geldiği noktada Bartın’ın tıkandığını ve Bartın çevresinin yaşanmaz bir hale geldiğini görmüş bulunmaktayız. Bu 15 yıllık belediye hizmetlerinde sürekli olarak içeri doğru bir kapanmanın yaşandığı, trafik sorununun artık gündemden düşmediği, otopark sorununun sürekli olarak vatandaşların gündeminde olduğu ve Bartın’ın sürekli olarak gençlerin dışarı göç verdiği bir dönemi yaşıyoruz. 31 Mart seçimleri bu süreçlerin bu sorunların çözümü için bir fırsattır. Biz de Saadet Partisi olarak bu fırsatı Bartın için değerlendirmek adına Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Rıza Yakçınkaya ile beraber bir birlikteliğe, bir yola çıktık. Bu yola çıkmamızın temel esası Rıza Yalçınkaya’nın yapmış olduğu belediye başkanlığı süresince adaletten, doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmaması idi. Bizler, Rıza Yalçınkaya bu seçim işbirliğini adalet, doğruluk, dürüstlük üzerine bina etmiş bulunmaktayız. Bundan dolayı da Saadet Partisi olarak 31 Mart seçimlerinde Rıza Yalçınkaya ile beraber Bartın’a hizmet etmek için bir yola çıktık. İnşallah bu yolculuğumuzu en güzel şekilde tamamlayacağımızı ümit ediyorum. Bizler biliyoruz ki Bartın halkı da iyi görüyor ki bize beş yıl boyunca canını dişine takarak çalışacak bir belediye başkanı lazım. Seçimden seçime değil, seçime bir yıl kala değil göreve geldiği andan itibaren beş yıl boyunca Bartın’ın sorunlarına, insanlarına dokunabilecek bir belediye başkan adayı olarak biz Rıza Yalçınkaya’yı tercih ediyoruz. Bu sebeple Rıza Yalçınkaya ile beraber Bartın’a beş yıl boyunca en güzel hizmetlerin yapılacağına inanıyoruz. Bundan dolayıdır ki Saadet Partisi Bartın teşkilatı olarak adaletine, doğruluğuna, dürüstlüğüne güvendiğimiz Rıza Yalçınkaya ile beraber bu seçimleri tamamlayacağız.”

 

 

Akyol: “31 Marttan sonra Bartın’a çalışkan, doğru, dürüst bir belediyeciliği…”

 

 

Yapılan birliktelikten dolayı teşekkür eden Akyol, “31 Mart Yerel Seçimlerine başkanımızın da ifade ettiği gibi çalışkan bir belediyecilik düşüncesiyle çıktığımız bu yolda kendilerine yapmış olduğumuz birliktelikten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bir önceki genel seçimlerde de partilerimizin yapmış olduğu birlikteliği Bartın’da 31 Mart yerel Seçimlerde sürdürdüğümüz için çok memnunuz. 31 Marttan sonra Bartın’a çalışkan, doğru, dürüst bir belediyeciliği getireceğimiz için çok memnunum. Ben kendilerine tekrar çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

Yalçınkaya: “Hiç kimsenin kuşkusu olmasın”

 

 

Gece gündüz demeden 24 saat çalışarak Bartın halkının beklediği hizmetleri yerine getirecekleri belirten Yalçınkaya, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Her iki başkanıma da teşekkür ediyorum. Saadet Partisinin değerli yöneticilerini, teşkilat mensubu arkadaşlarıma ve çok değerli İl Başkanımız Mücahit Mekeç Beye de bizi ağırladığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Bir yola koyulduk. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Bartın’a hizmet etmek için belediye başkan adayı olduk. Bu adaylığımız süresi içerisinde de bize inanan bize güvenen ve çalışmalarımızla Bartın’a hak ettiği yere getireceğimizi düşünerek her zaman doğruluğumuzla, dürüstlüğümüzle, çalışkanlığımızla bu işi yapabilecek bir kişi olarak gördükleri şahsım Rıza Yalçınkaya’ya destek ve katkı verdikleri için, yanımda oldukları için, Bartın’a hizmet yolunda beni yalnız bırakmadıkları için Saadet Partisinin başta il başkanı olmak üzere bütün teşkilat mensuplarımıza ve belediye meclis üyesi listesinde yer verdikleri çok değerli Saadet Partili meclis üyesi arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ittifak 2023 Genel Seçimlerinde de yapılmıştı. Saadet Partisinin Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu bu konuda Türkiye’nin geleceği için bir fedakarlık yaparak bu konuda üzerine düşen görevi yapmış ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifakın içerisinde partisiyle beraber yer almıştı. Dolayısıyla bunun bir benzerini biz Bartın’da yapıyoruz. İnşallah buradaki birlikteliğimizle Bartın’da belediye yönetiminde söz sahibi olduğumuzda gene aynı doğrultuda, hepimizin inandığı ilkeler doğrultusunda, doğrulukla, dürüstlükle kamu ve halk yararına çalışan bir belediyecilik anlayışını ortaya koyacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

 

 

“Bartın halkının beklediği hizmetleri yerine getireceğiz”

 

 

Bugün eğer bize inanıp da yanımızda olan, bize destek ve katkı veren ve her zaman gönüllerinde yer açan Bartın halkının kadirşinas Bartın halkının her zaman desteğine ve katkılarına ihtiyacımız var.  Dolayısıyla bu destek ve katkılarını bizden esirgemeyen ve açıkça beyan ederek Rıza Yalçınkaya ve partimizin arkasında olduğunu beyan eden Saadet Partili tüm arkadaşlarıma, gönül veren dostlarıma, Saadet Partisinin teşkilatına ben bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan razı olsun. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde bu bana duyulan güven doğrultusunda bana inanılarak çıkılan bu yolda onları mahcup etmeyeceğiz, Bartın halkını mahcup etmeyeceğiz. Hep birlikte Bartın’ın güzel hizmetlere kavuşması için, hep birlikte kentin biriken sorunlarının çözülmesi için üzerimize düşen çalışmayı fazlasıyla yaparak, gece gündüz demeden 24 saat çalışarak Bartın halkının beklediği hizmetleri yerine getireceğiz.

 

 

“Teşekkür ediyorum”

 

 

Burada başta Bartın halkı olmak üzere beni yalnız bırakmayan Cumhuriyet Halk Partisinin değerli kadrolarına, il ve ilçe yöneticilerine ve Saadet Partisinin İl ve ilçe yöneticilerine ve teşkilat mensuplarına bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

 

“Alnımız açık bir şekilde çıkarak Bartın için çalışmaya başlayacağız”

 

 

Birlikte çıktığımız bu yolda inşallah Allah’ın izni ve sonrada Bartın halkının destek ve katkılarıyla başımız dik, alnımız açık bir şekilde çıkarak Bartın için çalışmaya başlayacağız. İnşallah çıktığımız bu yolda Allah beni mahcup etmez. İnşallah çıktığımız bu yolda Bartın halkının desteği ve katkısıyla sandıktan çıktığımız an itibariyle Bartın için çalışmaya başlarız ve hep birlikte de yaptığımız hizmetlerden sonra Bartın halkının hayır dualarını alarak, Bartın halkının bizden beklediği o hizmetleri onlara sunarak, teşekkürlerini kazanarak güzel bir çalışma içerisinde olacağımızı umuyorum. Ve bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun.

 

 

“Her zaman güvendim, inandım”

 

 

Kadirşinas Bartın halkına da buradan seslenmek istiyorum. Ben onlara her zaman güvendim, inandım. Bartın’ın geleceğini düşünen, Bartın’da güzelliklerin ortaya çıkmasını isteyen ve Bartın Belediyesinin halk için çalışan bir yönetim anlayışıyla idare edilmesini özleyen Bartın halkının da bize destek ve katkılarını esirgemeyeceğini ve Bartın’da yeni bir dönemin, yeni bir beyaz sayfanın açılarak Bartın’a yerel yönetim anlamında güzel hizmetlerin yapılmasına fırsat vereceklerine inanıyorum. Bu anlamda da siyasete başladığım günden bugüne kadar geçen sürede beni hiç yalnız bırakmayan, her zaman bana inanan, güvenen kadirşinas Bartın halkına teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

 

31 Mart’ta halk ona gereken cevabı vereceğine yürekten inanıyorum”

 

 

Konuşmaların ardından sorulara da yanıt veren Yalçınkaya, “Fırıncıoğlu’nun dediği gibi bu seçim jübilenizi mi yapacaksınız?” sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

 

 

“Valla Hüseyin Bey’in söylediği söze cevap verecek durumda değilim. Çünkü o seviyelere inmek istemiyorum. Sonucunda Bartın halkının tercihi ortada. Her gittiğimiz yerde Bartın halkı büyük bir teveccüh gösteriyor, Bartınlı hemşerilerim bize inanıyor ve halkın Rızası olarak bizi kabul ediyorlar, bağırlarına basıyorlar. Bartın’a en şekilde hizmet edeceğimizi inandıkları için ellerinden gelen destek ve katkıyı veriyorlar. Bu da kamuoyunda görünüyor açık. Ve bu görünen tablo karşısında herhalde Hüseyin Beyde biraz telaşa kapılmış ve dolayısıyla bu telaş içerisinde bir siyasetçiye yakışmayacak bu sözleri sarf ediyor. Ama sonucunda beni Hüseyin Beyin söylediği sözler pek fazla ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren tek şey var Bartın halkının bize karşı destek ve katkıları var mı? Ve sonucunda da 31 Mart’ta sandıkta halkın son sözünü söyleyeceği o gün çıkacak tablo zaten halkın cevabı olacak kendisine. Dolayısıyla ben cevabı vermiyorum. 31 Mart’ta halk ona gereken cevabı vereceğine yürekten inanıyorum.”

 

 

“Ankara’da Bartın Belediyesi’nin sağlık ofisini kurmayı düşünüyoruz”

 

 

Yalçınkaya, sağlık ofisi ile ilgili de şöyle konuştu:

 

 

“2 dönem Bartın Belediye Başkanı olarak görev yapmanın mutluluğu ve onuru içerisinde oldum. O gururu yaşadım. 2007’den 2018’e kadar da 11 yıl Bartın Milletvekili olarak görev yapmanın mutluluğunu ve onurunu yaşadım. 11 yıl Milletvekili olarak görev yaparken, Bartın’dan gelen çok sayıda hasta vatandaşımızla ilgilendik. Hastalarımızın sorunlarına çare olmak için bir koşturma içerisinde olduk. Dolayısıyla bu konuda gerçekten birçok vatandaşımızın derdine çare olduk, sıkıntılarını giderdik. Ankara’da Milletvekili görevim süresi içerisinde yaptığım özellikle sağlık konusunda yaptığım bu yardımları, Belediye Başkanı olarak göreve başladığım andan itibaren Ankara’da açacağım bir Bartın Belediyesi Sağlık Ofisi’nde vatandaşlarımıza yönelik bu hizmetleri devam ettirmek istiyorum. Gerçekten vatandaşımızın sağlık konusunda böyle bir sıkıntıya girdiğinde Ankara’da yanında birinin olmasını hissetmesini istediğini gördüm ben 11 yıl. Bu anlamda da inşallah Bartın Belediyesi olarak görev bizlere nasip olduğunda Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızla birlikte alacağımız bir karar doğrultusunda, Ankara’da Bartın Belediyesi’nin sağlık ofisini kurmayı düşünüyoruz. Orada işi bilen arkadaşlar tarafından Bartın’dan gelen vatandaşlarımıza sağlık konusunda yardımcı olabilecek şekilde bir düzeni kuracağız inşallah. Ve bundan sonra da Bartın’da bütün hemşehrilerimiz her zaman olduğu gibi kimseyi ötekileştiremeden ayrıştırmadan ve herkesi kucaklayarak bu sağlık konusunda herkese adil ve eşit şekilde bir düzeni eğer orada kurarsak, vatandaşın sıkıntılarını en azından bir nebze olsa çözerek, onlara yardımcı olup onların hayır dualarını alacağımızı düşünüyorum. Çünkü her gittiğimiz toplantıda muhakkak sağlık konusunda kendisine yardımcı olduğumuz bir kardeşimiz, ablamız, ağabeyimiz çıkıyor. Sizin sayenizde tedavi olduk. Babamızın hastaneye yatışını sağladınız gibi dönüşler alıyoruz. Bu anlamda bu geri dönüşümler böyle bir ihtiyacın halen var olduğunu gösteriyor. Ankara’da, vatandaşların ihtiyaç, istek ve taleplerine yönelik bu sağlık merkezini hizmete açmayı düşünüyoruz.”

 

ETİKETLER : Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç 31 Mart Muhammet Rıza Yalçınkaya
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›