“Daha yaşanabilir bir Bartın için…”

Basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya gelerek projeleri hakkında bilgiler veren İYİ Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal, “Halkımızdan tek isteğim 31 Mart günü sandığa gidip beni ve ekibimi göreve getirmeleridir. İnşallah 1 Nisan sabahı göreve geldiğimizde daha güçlü, daha gelişmiş ve daha yaşanabilir bir Bartın için ekibimizle birlikte projelerimizi hayata geçireceğiz.” dedi.
Bu haber 2024-02-27 16:23:31 eklenmiş ve 624 kez görüntülenmiştir.

 

Günal, basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi

 

Kübra Nur AK

 

İYİ Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal, basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

 

İYİ Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal’ın ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programına, İYİ Parti Bartın İl Başkanı Sinem Özüoklu, Merkez İlçe Başkanı Timuçin Yakın, Amasra Belediye Başkanı Adayı Levent Toprak, meclis üyesi adayları ve basın mensupları katıldı.

 

Özüoklu: “Allah utandırması inşallah”

 

Bartın’ı hizmetlerin en iyisiyle buluşturmak için Belediye Başkan Adayı Atınç Günal ve belediye meclis üyeleri ile Bartın halkının huzuruna çıktıklarını belirten Özüoklu, “Değerli basın mensupları, sevgili arkadaşlarımız hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bartın’ı hizmetlerin en iyisiyle buluşturmak için Belediye Başkan Adayımız Sayın Atınç Günal ve belediye meclis üyesi adaylarımızla, sevgili halkımızın huzuruna çıktık. Allah utandırması inşallah.” ifadelerini kullandı.

 

Günal: “Daha güçlü, daha gelişmiş ve daha yaşanabilir bir Bartın için”

 

Seçim beyannamesi ve projeleri hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Günal, şöyle konuştu:

 

“Sizlerin de bildiği gibi Bartın’ı hak etmiş olduğu gelişmişlik seviyesine taşımak için Bartın Belediye Başkanlığı’na aday olduk. Ve belediye meclis adaylarımızla birlikte çok güçlü bir yönetim sergileyerek bunu başaracağız. Halkımızdan tek isteğim 31 Mart günü sandığa gidip beni ve ekibimi göreve getirmeleridir. İnşallah 1 Nisan sabahı göreve geldiğimizde daha güçlü, daha gelişmiş ve daha yaşanabilir bir Bartın için ekibimizle birlikte projelerimizi hayata geçireceğiz.

 

“3 adet katlı otopark ile çözeceğiz”

 

Sizlere projelerimizden bahsetmek istiyorum. Şehrimizin en önemli problemlerinden biri olan trafik sorunumuz işinde uzman, profesyonellerin katılımlarıyla oluşturacağımız komisyon ile birlikte tamamen ortadan kaldırılacaktır. Trafik probleminin başlıca nedenlerinden olan otopark sorununu 3 adet katlı otopark ile çözeceğiz.

 

Turizm vurgusu!

 

Ayrıca sadece Bartın’ı değil diğer şehirlerimizi de kapsayacak bir büyüklükte kongre merkezi düşünüyoruz. Böylelikle İç Anadolu ve Orta Anadolu’daki şirketlerimizin toplantılarını burada yapmaları için bir alan oluşturmak istiyoruz. Burada Bartın’ın yaz ve kış turizmine çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.

 

“Irmağımızı turizme açmak istiyoruz”

 

Ayrıca şehrimizde 15-20 yılda bir veya 30- 40 yılda bir olan sel felaketleri artık şu anda neredeyse bir yılda iki, üç kere başımıza gelmektedir. Bunun en önemli ve başlıca nedeni, ırmağımızın artık içerisinin dolmuş olmasıyla ilgilidir. Bu temizliğin acilen ve şiddetle yapılması gerekmektedir. Bundan dolayı Irmak Islahının acilen yapılarak daha sonra da Yalı bölgesinden Kanlı Irmak Caddesi’nin sonuna kadar ırmağımızı turizme açmak istiyoruz. Turizme kazandırıp Hendekyanı Caddesi ve çevresindeki caddelerin ve oradaki esnaflarımızın kalkınmasıyla Bartın’ımızın ekonomisini kalkınmasını sağlayacağımızı düşünüyoruz.

 

“Güneş enerji sistemlerini faaliyete geçirmek istiyoruz”

 

Ayrıca belediyemize ait binalarda ve bunların uygun olan bölümlerinde güneş enerji sistemlerini faaliyete geçirmek istiyoruz. Bu güneş enerji sistemi ile 3-4 yıl sonra kendini amorti ettikten sonra bunların Bartın’ımıza sürekli bir gelir kaynağı olarak, Bartın Belediyemize sürekli bir gelir kaynağı olarak dönüşmesini istiyoruz. Bununla birlikte her mahallemizde seçime gelir gelmez muhtarlarımızla yapacağımız görüşmeler sonucu her mahallemizde sosyal tesislerin hepsini bir an önce bitirip buradaki ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ve burada sosyal hizmet bekleyen vatandaşlarımızı bu hizmetler ile bir an önce buluşturmak istiyoruz.

 

“İnkumu’na katlı otopark projemiz var”

 

Ayrıca yazın bile birkaç hafta sonu haricinde tamamen halkımızın bile artık hizmet almaktan mahrum kaldığı İnkumu’na katlı otopark projemiz var. Yapacağımız kafe benzeri oluşumlarla buradaki turizmi kat be kat arttırmak istiyoruz ve herkesin trafik konusunda da bir rahatlama yaşamasını istiyoruz.

 

“Yeni bir sanayi sitesinin oluşturulması aşikar”

 

Bunun haricinde ben 4- 5 günden beri sanayi bölgesindeyim. Sanayi esnafımızın çok büyük sıkıntıları var. Bunlar da güvenlik sıkıntısı var. Artık çalışacak yer bulamıyorlar. Dükkan tutmak isteyen arkadaşlarımız yeterli alana sahip değiller. Onun için yeni bir sanayi sitesinin oluşturulması aşikar. Bunun için ilk olarak acilen bununla ilgili çok güzel bir planlama yapıp, büyüklüklerine göre küçük, orta ve büyük olarak üç çeşit yapılanma olup, bunların da yine üzerlerinde güneş enerji sistemleri oluşturulup yeni sanayi sitemizin de kendi enerjisini, kendi üreten ve herkesin medeni olarak çok güzel yararlanabileceği, hepimizin otopark sorunu yaşamadığı, güvenlik sorunu yaşamadığı ve ortaokul seviyesinde sanayimizde, sanayide hizmet vermek isteyen çocuklarımızın da yetişebilecekleri bir alanı oluşturmak istiyoruz.

 

“Amatör sporlarla ilgili eksiklerimiz çok fazla”

 

Bunun haricinde amatör sporlarla ilgili eksiklerimiz çok fazla. Amatör futbol kulüplerimiz tesis sorunu yaşamakta, stat sorunu yaşamak ve bu stat sorununu yaşadığı için altyapımız çok kötü. Alt yapımızın çok kötü olması, Bartınspor’a da etki etmekte. Bartınspor’un ileri gidememesi Bartın’ımızın büyüyememesine de sağlamaktadır. Belediyenin görevi Bartınspor’a ve amatör sporlara tam olarak destek verip sürekli gelir sahibi olmasını sağlamaktır.

 

“Bartın’ın bir AVM’ye ihtiyacı şiddetle vardır”

 

Ve herkesin merak ettiği AVM projesi. Bartın esnafımızın ekonomisini etkilemeyecek şekilde yerinin tasarlanıp burada Bartın’ın artık AVM’si olmayan tek il. O nedenden dolayı Bartın’ın bir AVM’ye ihtiyacı şiddetle vardır ve artık bu herkes tarafından dile getirilmektedir. Bizim de buna duyarsız kalmamız mümkün değildir. Ondan dolayı AVM ile ilgili yer gösterilmesi, belediyeci artık mecbur hale getirilmiştir.

 

“Ücretsiz Wi-Fi hizmeti…”

 

Gençlerimiz için yapacağımız projelerden en önemlilerinden bir tanesi ki artık herkes teknolojiye, bilgiye ulaşmanın anlık olduğu noktada toplu olan, yoğunluk olan bölgelerde ücretsiz Wi-Fi hizmeti verilmesi gerekmektedir. Bu sadece gençlerimiz için değil, tüm halkımız için aslında gereklidir.

 

“Acil toplanma merkezleri yapılmalıdır”

 

Artı olarak acil toplanma merkezleri yapılmalıdır. Şehrimizde Allah'a şükür şu ana kadar bir deprem yaşanmamıştır yakın zamanda. Ancak sel, deprem veya daha farklı doğal afetlerde, halkımızın krize girmemesi için önceden bizim bunu planlamamız gerekmektedir ve acil toplanma merkezleri herkesin ulaşabileceği ve sıkıntı olmayacak bölgelerde düzenlenmesi gerekmektedir.

 

“Deprem risk haritasının oluşturulması gerekiyor”

 

Bunun haricinde Bartın’ın artık deprem risk haritasının, deprem risk haritasının oluşturulması gerekiyor. Herkes oturduğu binanın nasıl bir bina olduğunu, ne kadar güvenli olduğunu bilmek zorundadır. Bununla ilgili mecburi bir yaptırım olmamakla beraber bu yapı sahiplerinin nasıl bir şeyin içinde olduğunu bilmeleri gerekmektedir.

 

“Tarıma tohum desteği vermek istiyoruz”

 

Bunun haricinde tarıma destek vermek istiyoruz. Tarıma tohum desteği vermek istiyoruz. Artı olarak en önemlisi de küçük arsaları insanlar traktör ve benzeri yatırımlar yapamadığı için tarıma kazandıramıyor. Ondan dolayı küçüklü, büyüklü bütün arsaları bir kooperatif altında toplayıp bunlar için belediye olarak traktör hizmeti, yakıt desteği vererek gerekli tohum desteği de verilerek orada çalışacak, arkadaşları da belirleyip burada kişilerin, arsaların, tarlalarını boşta duran tarlalarını tarıma elverişli olanlarının tarıma kazandırmamız gerekiyor. Ve buradan gelecek kazancın kendi hissesi oranında kendi payına düşeni de vatandaşlarımıza da bir kira bedeli olarak vermeyi düşünüyoruz. Ve Bartın, daha sonra Türkiye olarak bizim büyümemiz için bu girişimleri yapmamız gerekiyor.”

 

“Bu yatırımı doğru bulmuyorum”

 

Konuşmaların ardından basın mensuplarından gelen sorulara da yanıt veren Günal, Irmak Islah çalışmalarıyla ilgili gelen soruya şöyle yanıt verdi:

 

“Bunun projesini yapan arkadaşımız mutlaka bir şeyleri düşünmüştür. Bunların basınç dayanımına, buranın selin getirimiyle ilgili yapmış olduğu projede açıklamalarını yapmışlardır. Ancak burada benim şahsi fikrim bir kere bu olayın yapılması buranın turizm olarak bitmesi için bir numaralı neden. Kesinlikle buranın tamamen insanlar şu anda ortaya çıkmadığı için tam olarak algılayamıyorlar ama bu olay ortaya çıktıktan sonra çok büyük bir tepki alacağını düşünüyorum. Ve bunun geri dönüşümü de yok. Çünkü yaklaşık olarak beş yüz milyon liralık da bir yatırım. Bunun yerine bu ırmağımızın temizlendiği zaman zaten bu olayın yüzde 99’u çözülecekse hiçbir şekilde bu noktalara varmayacaktı. Ama ortaya çıkacak bir duvar. Duvar yani burada burayı kanal haline getirip resmen artık buradaki turizmi engelleyeceğini düşünüyorum. Bu nedenden dolayı zaten bu bizim mühendis ve mimar arkadaşlarımız tarafından da zaten onaylanmayan bir proje. Ama zaten bize onay olarak değil bilgi olarak sunuldu. Ben şahsi olarak da bu yatırımı doğru bulmuyorum.”

 

ETİKETLER : Bartın İYİ Parti İYİ Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›