“Benim saydıklarımın 10’da 1’ini karşımdaki aday yapsın ben de oyumu ona vereceğim”

Cumhur İttifakı’nın desteğiyle Bartın’da farklı bir Belediye Başkanlığı yapmak istediğini belirten İttifakın Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “Farklı bir Belediye Başkanlığını 5 sene yapabilmek için, Cumhur İttifakı’nın desteğini şuanda arkamda hissediyorum. Benim saydıklarımın 10’da 1’ini karşımdaki aday yapsın ben de oyumu ona vereceğim. Bakın; Belediye’nin belli bir bütçesi var. Para gelir, işçinin maaşını, ikramiyesini ödersin, geriye kalan parayla da 22 mahalleye hizmet edersin. Bu işler lafla olmuyor. Devletin gücünü arkanda hissetmediğin zaman belediyeleri yapacakları şeyler sınırlıdır. Şuanda Bartın Belediyesi’nin arkasında ve Cumhur İttifakı’nın arkasında devlet var. Devletin imkanlarını buraya getirip elimden geldiğince sizler için hizmet etmeye çalışacağım.” dedi.
Bu haber 2024-02-24 09:37:52 eklenmiş ve 293 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

31 Mart'ta yapılacak seçimlere Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik çalışmalarına ara vermeden devam eden Cumhur İttifakı’nın MHP’li Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, yoğun bir tempoda saha ziyaretlerini sürdürüyor.

 

“Halk Buluşmaları” kapsamında mahalle mahalle, site site vatandaşlarla buluşan Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, geçtiğimiz akşam Kemerköprü Mahallesi ve Karaköy Mahallesi ile Güneşkent Sitesi, Elvan Sitesi, Şehrinaz Sitesi ve Çınar Apartmanı sakinleriyle bir araya gelerek yeni dönemde hayata geçireceği 35 projeyi anlattı.

 

Fırıncıoğlu’na ziyaretinde MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Bartın Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Bartın Belediye Meclis Üyesi Adayı Kenan Dursun, önceki dönem Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile her iki partinin teşkilat üyeleri de eşlik ederek destek verdi.

 

Projelerinden de bahsederek 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için destek isteyen Fırıncıoğlu,

 

“Cumhur İttifakı’nın gücü yeter”

 

“31 Mart’ta görev sürem sona eriyor. Bundan 1,5 ay önce Cumhur İttifakı’nın adayı olduğum için tekrar Cumhur İttifakı beni aday gösterirse aday olacağımı söylemiştim. Bu gelişmelerden sonra AK Parti 5 tane aday, Milliyetçi Hareket Partisi 2 tane aday çıkardı. Sürecin sonunda Cumhur İttifakı olarak aday gösterildim.

 

Bunun için Cumhur İttifakı olarak Bartın’da aday gösterilmeme sebep olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli'ye, Sayın Bakanımız Yılmaz Tunç'a, Sayın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz'a, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'a AK Parti İl Başkanı Yaşar Aslan ve tüm teşkilatına, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanım Ercüment Özçelik ve tüm teşkilatına, Meclis Üyelerine huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

Farklı bir Belediye Başkanlığını 5 sene yapabilmek için, Cumhur İttifakı’nın desteğini şuanda arkamda hissediyorum. Bu projeler Belediye’nin imkanlarıyla olmayacak devlet destekleriyle yapılabilecek şeylerdir.

 

Bartın’a yapılamayanları Cumhur İttifakı’nın gücüyle yapacağız. İnkumu’na tünel, Çatmaca Kavşağ’na battı çıktı yapabilmek için, Özel İdare’nin oraya bir battı çıktı yapabilmek için, Gazhane’nin oradan Kaynarca’ya bir araç köprüsü yapabilmek için, yeni açılan Devlet Hastanesi’nin karşısından Karaköy’e bir yaya köprüsü yapabilmek için, eğer becerebilirsek Özel İdare’nin oradan yeni Devlet Hastanesi’nin oraya bir taşıt köprüsü daha yapabilmek için, terminalin oradan Akçamescit’e, Akçamescit’ten Muratbey’e, Muratbey’den Yıldızköyü’nden Boğaz’a bir çevreyolu yapabilmek için, Gürgenpınarı’na kadar gidecek doğalgaz hattını İnkumu’na kadar getirebilmek için, Yalı’da Balmar’ın karşısından Kaynarca’ya bir yaya köprüsü yapabilmek için, Belediyenin arkasında Vefa Park’tan Sıtmayanı’na bir yaya köprüsü yapabilmek için, yapılmayanları yapmak için Cumhur İttifakı’nın gücü yeter.

 

“Kaybeden Bartın halkı oluyor”

 

Cumhur İttifakı’nın bana destek verdiği projelerden bazıları bunlardır. Ben, yapılamayanları yapmak için, 5 sene içerisinde devlet imkanlarının Cumhur İttifakı’nın imkanlarını Bartın’a sunabilmek için aday oldum. 2 dönem milletvekili, 2 dönem belediye başkanı olsaydım inanın karşınıza çıkmazdım. 1 sene görev yapana da Belediye Başkanı diyorlar, 14 sene yapana da Belediye Başkanı diyorlar. Yeter ki o makamda oturduğun süre içerisinde faydalı olmayı bileceksin, lüzumsuzsan çekip gideceksin. Birileri egosunu tatmin etmeye çalışıyor, egoları bitmedi ama kaybeden Bartın halkı oluyor. Lütfen artık birilerini Belediye Başkanı yapmak için Bartın’ın 5 senesini daha çalmaya müsaade etmeyelim.

 

“Bu işler lafla olmuyor”

 

Bartın’ın önünde tek bir seçenek var şuanda ve lütfen bunu değerlendirelim. Ben Belediye Başkan Adayı olmak için aday olmadım, bunu açıkça söylüyorum. Bartın’a kazanımlar getirebilmek için, Sayın Bakanımızın bana verdiği sözü, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Genel Başkanı’mızın bana bakışlarından ne demek istediklerini çok iyi anladım. Bana dediler ki; ‘Fırıncoğlu, seçimi al gel, bizden ne istiyorsan iste.’ Ben elçiyim, size aynı şeyi söylüyorum; kazanacak Bartın olacaktır.

 

Benim az önce saydığım projeler daha birkaç tanesi… 11 aydan beri belediye başkanlığını yürütüyorum, imkanlarının ne kadar olduğunu biliyorum. Belediyeye gelen paralarla bu işin yapılmayacağını adım gibi biliyorum. Benim saydıklarımın 10’da 1’ini karşımdaki aday yapsın ben de oyumu ona vereceğim. Bakın; Belediye’nin belli bir bütçesi var. Para gelir, işçinin maaşını, ikramiyesini ödersin, geriye kalan parayla da 22 mahalleye hizmet edersin. Bu işler lafla olmuyor. Devletin gücünü arkanda hissetmediğin  zaman belediyeleri yapacakları şeyler sınırlıdır. Şuanda Bartın Belediyesi’nin arkasında ve Cumhur İttifakı’nın arkasında devlet var. Devletin imkanlarını buraya getirip elimden geldiğince sizler için hizmet etmeye çalışacağım.

 

“5 sene daha böyle geçmesin”

 

Bazı yerlerde diyorlar ki ‘Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu işçi almış.’ Bakın; yaptıklarım fragmandı, asıl film 31 Mart’tan sonra zaten başlıyor. Her fabrikaya gideceğim, ‘bana kaç tane kontenjan ayırdınız?’ diye soracağım. O kontenjanlar üzerinden fabrika sahiplerinden kaç tane işçi yerleştirebileceğimi düşüneceğim. Bu güç şuanda Cumhur İttifakı’nda var. Eğer almış olduğum sözler üzerine fabrikalara 500 kişi daha sokabilirsem hayatta en mutlu insan benim.

 

Ben 2 dönem bir belediye başkanı, 3 dönem bir belediye başkanıyla görev süresi yürüttüm, Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkanvekilliği görevinde bulundum.  Belediye Başkanı seçiliyorsunuz. Seçildikten sonra bir ay her şey çok güzel gidiyor. 35. günde belediye başkanı ‘kusura bakmayın ben muhalefette kaldım’ diyor. Aslında muhalefette kalan seçilen belediye başkanı değil, o 5 sene maaşını alıyor, onda hiçbir noksanlık yok ama kaybeden Bartın oluyor. Bartın’ın böyle bir 5 senesi geçti. Bir 5 senesi geçti. Bir 5 senesi daha geçti. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, hangi partinin sempatizanı olursanız olun, lütfen bir 5 senesini daha böyle geçmesine müsaade etmeyin. Bakın siyasi partiler insanlara hizmet getirmek için birer araçtır ve bütün mesele bu aracın üstündeki kişiyi tanımaktır.

 

Bu fırsatı iyi değerlendirelim”

 

Rahmetli babam Davut Fırıncıoğlu öldüğünde 1991 senesinde Mesut Yılmaz'ın ilk seçimiydi. Tüm gözler Bartın seçimini izliyordu. Mesut Yılmaz geldi, ‘Anavatan Partisi’ne oy verin sizi il yapacağım’ dedi. Bartın halkı o kadar bilinçli bir seçmen ki, Doğru Yol’cusu, Fazilet Partilisi, CHP’lisi, DSP'lisi, tüm partiler birleşti Anavatan Partisi'ni ve Mesut Yılmaz’ı destekledi, Bartın bir günde il oldu. İkinci seçim geldi, Mesut Yılmaz yine aynı şeyi Bartın halkından istedi ama herkes kendi partisine gitti ve Mesut Yılmaz seçimi kaybetti.

Bakın Bartın halkının önünde şu anda aynı şans var. Altını çizerek söylüyorum, tarih tekerrürden ibarettir. Rahmetli babamın ölümüyle Bartın il oldu. Şimdi oğlu olarak ben eğer Belediye Başkanı olursam  Bartın’a gelemeyenleri getirmek, yapılamayanları, yapabilmek için aday oldum. Lütfen Bartın’ın önündeki bu fırsatı iyi değerlendirelim, Bartın’da bir dönem daha boşa geçmesin.”

Mevcut Belediye Başkanı Fırıncıoğlu, vatandaşlarla sohbet ederken sorunlarını ve taleplerini de dinledi.

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Cumhur İttifakı'nın Bartın Belediye Başkan Adayı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›