Turistik Karaelmas Turizm Ekspresi

İlk seferini 12 Nisan’da gerçekleştirecek olan “Karaelmas Turizm Ekspresi”nin bölgenin tanıtımına ve turizm potansiyeline önemli katkı sunacağını belirtirken “Yoğun ilgi duyulan Kars Doğu Ekspresi’nden sonra ikinci kez demiryolu vesilesiyle turizm amaçlı kullanılacak ekspres, Bartın‘ımıza ayrı bir hareketlilik getireceğine inanıyoruz.” dedi.
Bu haber 2024-02-22 10:56:57 eklenmiş ve 244 kez görüntülenmiştir.

 

12 Nisan’da ilk seferlerine başlıyor

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın başkanlığında Ankara’da “Karaelmas Turizm Ekspresi” ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

 

 

Toplantıda Ankara’dan Zonguldak hattına sefer yapacak olan “Karaelmas Turizm Ekspresi” Ramazan Bayramı’nın 3. günü 12 Nisan 2024’te ilk seferini gerçekleştirmesi konusunda karar alındı.

 

 

Bu sefer, Kars Doğu Ekspresi’nden sonra ilk defa demiryolu turizmi ile ismini yurt içi ve yurt dışı geneli turizmcilere sesini duyuracak. İlk seferin hareketi esnasında Karabük il sınırlarına geldiğinde Safranbolu‘da iki gece ve Eskipazar Hadrianopolis Antik Kenti’nde ve Yenice ilçesinde belli bir saat aralığında açılışa özel duraklayacak.

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, tren seferinin Ankara Kalecik’ten başlayarak güzergah olarak, Ankara, Kalecik, Çankırı, Çerkeş, Eskipazar, Yenice, Safranbolu, Filyos, Bartın, Amasra ve son olarak Zonguldak hatlarında vatandaşlara hizmet sunacağını belirtti.

 

 

“Ekonomik anlamda da önemli katkılar sunacak”

 

 

Tren seyahati yapmak isteyenlerin kışın Doğu Ekspresi ile Kars’a, baharda da “Karaelmas Ekspresi” ile Karadeniz’e gitme imkanı bulacağını belirterek bölgenin tanıtımına ve turizm potansiyeline önemli katkı sunacak olan bu gelişmenin hayırlı olmasını temenni eden Aldatmaz, “Bölgemizin tanıtımına ve turizm potansiyeline önemli katkı sunacak, Karaelmas Turizm Ekspresi Ramazan Bayramı’nın 3. günü 12 Nisan 2024’te ilk seferini gerçekleştiriyor. Yoğun ilgi duyulan Kars Doğu Ekspresi’nden sonra ikinci kez demiryolu vesilesiyle turizm amaçlı kullanılacak ekspres, Bartın‘ımıza ayrı bir hareketlilik getireceğine inanıyoruz. Tren seferi Ankara Kalecik’ten başlayarak , güzergâh olarak, Ankara, Kalecik, Çankırı, Çerkeş, Eskipazar, Yenice, Safranbolu, Filyos, Bartın, Amasra ve son olarak Zonguldak hatlarında hizmet verecektir. Yeşilin her tonunu taşıyan, binbir güzelliğin süslediği güzergaha sahip Karaelmas Ekspresin, turizm odaklı kullanımı bölgemize ekonomik anlamda da önemli katkılar sunacaktır. Bu vesileyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Nadir Alparslan’a teşekkür ediyorum. Bartın’ımıza ve Batı Karadeniz’e hayırlı olsun inşallah.” dedi.

ETİKETLER : Karaelmas Turizm Ekspresi Yusuf Ziya Aldatmaz
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›