“Kendim için değil Bartın için”

“Halk Buluşmaları” kapsamında gittiği Karaçay Mahallesi’nde büyük bir coşku ve büyük bir ilgiyle karşılanan Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “Geleceğe umutla bakabilmek için, ufkumuzu açabilmek için Cumhur İttifakı’nın adayı oldum. Ben enaniyet duygumu ayaklarımın altına aldım. Ben kendi hırslarım için bu göreve aday olmadım, kendim için değil Bartın için aday oldum. 31 Mart seçimlerinde sandıktan Cumhur İttifakı’nın Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu çıkarsa kaybeden hiç kimse olmayacak, altını çizerek söylüyorum; kazanan Bartın olacak.” diyerek destek istedi.
Bu haber 2024-02-22 10:48:52 eklenmiş ve 185 kez görüntülenmiştir.

 

“Kaybeden hiç kimse olmayacak, kazanan Bartın olacak”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhur İttifakı, Bartın’da seçim çalışmalarına devam ediyor. 31 Mart'ta yapılacak seçimlere Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik çalışmalarına ara vermeden devam eden Cumhur İttifakı’nın MHP’li Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, yoğun bir tempoda saha ziyaretlerini sürdürüyor.

 

 

“Halk Buluşmaları” kapsamında mahalle mahalle vatandaşlarla bir araya gelen Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, geçtiğimiz akşam Karaçay Mahallesi’ne misafir oldu.

 

 

Fırıncıoğlu’na ziyaretinde AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Bartın Merkez İlçe Başkanı Murat Demir ile her iki partinin teşkilat üyeleri de eşlik ederek destek verdi.

 

 

11 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdiği çalışmalarla Bartın halkının bağrına bastığı Fırıncıoğlu, Karaçay Mahallesi sakinlerinin yanı sıra Uzunöz ve Yıldız Mahallesi halkının da katıldığı programda büyük bir coşku ve büyük bir ilgiyle karşılandı.

 

 

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Fırıncıoğlu, karşılaştığı yoğun ilginin kendisine güç verdiğini, heyecan kattığını ifade ederken projelerinden de bahsederek 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için destek istedi.

 

 

“Yapılamayanları yapmak için Cumhur İttifakı’nın adayı oldum”

 

 

Ziyaretleriyle Bartın’ı adeta adım adım gezen Bartın Belediye Başkan Adayı Fırıncıoğlu, programda vatandaşlara hitap ederken 31 Mart seçimlerinde sandıktan Cumhur İttifakı’nın Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu çıkarsa kaybeden hiç kimsenin olmayacağını ve kazananın Bartın olacağını belirterek şöyle konuştu:

 

 

“Toplantımızı Karaçay’da yapacağız dedik ama Uzunöz ve Yıldız Mahallesi’nden de gelen dostlarımıza da bizi yalnız bırakmayarak toplantımıza katılım sağladı. Bize bu toplantımızda eşlik eden, bize destek veren AK Parti İl Başkanım Yaşar Aslan ve tüm teşkilatına, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanım Ercüment Özçelik ve tüm teşkilatına, Karaçay muhtarımıza çok teşekkür ediyorum.

 

 

Bundan bir buçuk ay önce ‘31 Mart 2024 tarihinde görev sürem bittiğinde belediyeden saat 17.30’da ayrılıp herkese teşekkür ederek hiç kimseye kırgın olmadığımı ve normal hayatıma döneceğimi’ söylemiştim. Bugün gelişmelerden sonra AK Parti 5 tane aday, Milliyetçi Hareket Partisi 2 tane aday çıkardı ve süreç böyle işledi. Sürecin sonunda Cumhur İttifakı olarak aday gösterilmem gerçekleşti.

 

 

Bunun için Cumhur İttifakı olarak Bartın’da aday gösterilmeme sebep olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli'ye, Sayın Bakanımız Yılmaz Tunç'a, Sayın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz'a, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'a AK Parti İl Başkanı Yaşar Aslan ve tüm teşkilatına, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanım Ercüment Özçelik ve tüm teşkilatına, Meclis Üyelerine huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

 

Ben yapılamayanları yapmak için Cumhur İttifakı’nın adayı oldum. İnkumu’na tünel, Çatmaca Kavşağ’na battı çıktı yapabilmek için, Özel İdare’nin oraya bir battı çıktı yapabilmek için, Gazhane’nin oradan Kaynarca’ya bir araç köprüsü yapabilmek için, yeni açılan Devlet Hastanesi’nin karşısından Karaköy’e bir yaya köprüsü yapabilmek için, eğer becerebilirsek Özel İdare’nin oradan yeni Devlet Hastanesi’nin oraya bir taşıt köprüsü daha yapabilmek için, terminalin oradan Akçamescit’e, Akçamescit’ten Muratbey’e, Muratbey’den Yıldızköyü’nden Boğaz’a bir çevreyolu yapabilmek için, Gürgenpınarı’na kadar gidecek doğalgaz hattını İnkumu’na kadar getirebilmek için, Yalı’da Balmar’ın karşısından Kaynarca’ya bir yaya köprüsü yapabilmek için, Belediyenin arkasında Vefa Park’tan Sıtmayanı’na bir yaya köprüsü yapabilmek için, yapılmayanları yapmak için Belediye Başkanlığına aday oldum.

 

 

“Hayal kurmuyorum, adım gibi biliyorum”

 

 

10 aydan beri belediye başkanlığını yürütüyorum. İmkanlarının ne kadar olduğunu biliyorum. Hayal kurmuyorum, belediyeye gelen paralarla bu işin yapılmayacağını adım gibi biliyorum. Devletin imkanları ve belediyenin imkanları birleşerek çok şeylerin yapılacağının farkındayım.

 

 

Ben 2 dönem bir belediye başkanı, 3 dönem bir belediye başkanıyla görev süresi yürüttüm, Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkanvekilliği görevinde bulundum.

 

 

Belediye Başkanı seçiliyorsunuz. Seçildikten sonra bir ay her şey çok güzel gidiyor. 35. günde belediye başkanı ‘kusura bakmayın ben muhalefette kaldım’ diyor. Aslında muhalefette kalan seçilen belediye başkanı değil, o 5 sene maaşını alıyor, onda hiçbir noksanlık yok ama kaybeden Bartın oluyor. Bartın’ın böyle bir 5 senesi geçti. Bir 5 senesi geçti. Bir 5 senesi daha geçti. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, hangi partinin sempatizanı olursanız olun, lütfen bir 5 senesini daha böyle geçmesine müsaade etmeyin. Bakın siyasi partiler insanlara hizmet getirmek için birer araçtır ve bütün mesele bu aracın üstündeki kişiyi tanımaktır.

 

 

“Bartın halkının önünde şu anda aynı şans var”

 

 

Rahmetli babam Davut Fırıncıoğlu öldüğünde 1991 senesinde Mesut Yılmaz'ın ilk seçimiydi. Tüm gözler Bartın seçimini izliyordu. Mesut Yılmaz geldi, ‘Anavatan Partisi’ne oy verin sizi il yapacağım’ dedi. Bartın halkı o kadar bilinçli bir seçmen ki, Doğru Yol’cusu, Fazilet Partilisi, CHP’lisi, DSP'lisi, tüm partiler birleşti Anavatan Partisi'ni ve Mesut Yılmaz’ı destekledi, Bartın bir günde il oldu. İkinci seçim geldi, Mesut Yılmaz yine aynı şeyi Bartın halkından istedi ama herkes kendi partisine gitti ve Mesut Yılmaz seçimi kaybetti.

 

 

Bakın Bartın halkının önünde şu anda aynı şans var. Altını çizerek söylüyorum, tarih tekerrürden ibarettir. Rahmetli babamın ölümüyle Bartın il oldu. Şimdi oğlu olarak ben eğer Belediye Başkanı olursam  Bartın’a gelemeyenleri getirmek, yapılamayanları, yapabilmek için aday oldum.

 

 

“Kaybeden hiç kimse olmayacak”

 

 

Bunu tüm samimiyetimle söylemiştim. Belediye Başkanlığını 1 sene de yapsanız belediye başkanı diyorlar 11 sene yapsanız da belediye başkanı diyorlar. Ta ki Cumhurbaşkanım beni kabul edene kadar, ta ki Genel Başkanım beni kabul edene kadar ben aday olmadım, hiçbir yere de başvuruda bulunmadım. Bartın şuanda çok güzel günler yaşıyor. Sabah İl Başkanımla saat 07.30’da buradan çıkıyoruz Ankara’ya gidiyoruz, saat 10.30’da Genel Başkan Yardımcım Sadir Durmaz’ın yanındayım, saat 12.00’da Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli’nin yanındayım, saat 13.30’da Milletvekilim Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz’ın yanındayım, 15.30 gibi de Sayın Bakanım Yılmaz Tunç’un yanındayım. Böyle bir birleşim, böyle bir yakınlaşma bu tarihe kadar hiç olmadı. Bakın olmayan şeyleri şuanda bizler, sizlerin sayesine başarıyoruz.

 

 

Eğer 31 Mart seçimlerinde sandıktan Cumhur İttifakının adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu çıkarsa kaybeden hiç kimse olmayacak. Altını çizerek söylüyorum kazanan Bartın olacak.

 

 

Şımarıklık yapmıyorum. Geleceğe umutla bakabilmek için, benim 3 tane torunum var onların iyi bir Bartın’da yaşayabilmesi için, diğer şehirlerde gördüğüm güzellikleri Bartın’a yapabilmek için, ufkumuzu açabilmek için Cumhur İttifakı’nın adayıyım. Ben enaniyet duygumu ayaklarımın altına aldım. Cenab-ı Allah hükümetin bana vermiş olduğu bu gücü, size verdiğim taahhütleri yapamayacaksam Cenab-ı Allah bana bu görevi nasip etmesin. Her şeyin hayırlısını istemek lazım.”

 

 

“Az yapmışım” dedi eleştirilere yanıt verdi

 

 

Konuşmasının sonunda Belediyeye yapılan personel alımlarına ilişkin eleştirilere de sahadan yanıt veren Fırıncıoğlu, “Bir belediye başkanı adayımız diyormuş ki; ‘Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu işçi aldı.’ Az yapmışım ya! Cenab-ı Allah iş kapısı açsa da bir 50 tane daha alsam. Bir insanın gözünün içinin güldüğünü görebilmek, vesile olabilmek, onların sofralarına bir dilim ekmek getirebilmekten başka hiçbir mutluluk yoktur.” dedi.

 

 

Mevcut Belediye Başkanı Fırıncıoğlu, vatandaşlarla sohbet ederken sorunlarını ve taleplerini de dinledi.

 

ETİKETLER : Cumhur İttifakı Bartın Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›