CHP’nin Bartın’daki adayları Ankara’daki toplantıya katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 31 Mart Yerel Seçimleri Aday Tanıtım Toplantısı, geçtiğimiz Pazar günü Ankara’da yapıldı. Toplantıya CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP İl Başkanı İsmail Cem Akyol ile İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Küçükyılmaz da katılırken CHP’nin Bartın Belediye Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, CHP Amasra Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Recai Çakır, Kurucaşile Belediye Başkan Adayı Uğur Güneş, Ulus Belediye Başkan Adayı Sabri Aktaş, Abdipaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin, Kozcağız Belediye Başkan Adayı Meliha Okutay sahneye çıkarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile el kaldırdı. Tüm Türkiye’ye çağrı yapan CHP Genel Başkanı Özel, “Çağrım buradan bütün Türkiye’yedir. 31 Mart’ta oyu atın, halkçı, çalışkan, sizi gözetecek belediye başkanlarını kentinizde iktidara getirin. Biz onlara inanıyoruz. Onlara güveniyoruz. Bir yola çıkıyoruz.” dedi.
Bu haber 2024-02-20 10:09:13 eklenmiş ve 54 kez görüntülenmiştir.

 

Genel Başkan Özel’den tüm Türkiye’ye çağrı!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ankara Spor Salonu’nda belediye başkan adayları tanıtım toplantısı düzenlendi.

 

 

 

Salona CHP’nin kampanya sloganı “İşimiz gücümüz Türkiye”, “Gücümüzü milletinizden güvenimizi yaptığımız işten alıyoruz” pankartları asıldı.

 

 

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP İl Başkanı İsmail Cem Akyol ile İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Küçükyılmaz, teşkilat üyeleri ile CHP’nin Bartın Belediye Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, CHP Amasra Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Recai Çakır, Kurucaşile Belediye Başkan Adayı Uğur Güneş, Ulus Belediye Başkan Adayı Sabri Aktaş, Abdipaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin, Kozcağız Belediye Başkan Adayı Meliha Okutay’ın da katıldığı aday tanıtım toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, salona kadın belediye başkanları ile giriş yaparak tribünleri selamladı. Özel’in salonu selamlaması sırasında Zülfü Livaneli’nin “Merhaba” şarkısı çalındı.

 

 

Özel, CHP'nin “kalkınma, refah, dayanışma belediyeciliğini önceleyen 3 bölümden 15 alt başlıktan ve 105 sayfadan oluşan bildirgesini” tanıttı.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart seçim beyannamesinin açıklandığı ve başkan adayları ile partililerin katıldığı toplantıda, CHP Genel Başkanı Özel, teşkilatlara ve kamuoyuna seslendi.

 

 

Özel, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimine 42 gün kaldı. 81 ilden belediye başkan adaylarımızı tanıtmak ve seçim bildirgemizi açıklamak için büyük bir hazırlığın ardından hep birlikte huzurunuzdayız. Bugün bu salonda bulunan arkadaşlarımız, bundan 3,5 ay önce yine bu salondalardı. Hep beraber dünyada konuşulan Türkiye’nin göğsünü kabartan bir parti içi demokrasi örneği ile büyük bir olgunlukla kurultayımızı gerçekleştirdik. O gün de söylemiştim, CHP’nin kurultayları görev veren kurultaylardır. 1919’da Sivas’ta CHP Sivas Kongresi’ni gerçekleştirdikten sonra CHP’nin Kurucu Genel Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ikinci ilk kurultayın yapıldığı düşünülen günlerde, CHP’nin ilk kurultayının Sivas Kongresi olduğunu ifade etmiş ve o kurultayın CHP’lilere önce kurtuluşu, sonra da kuruluşu öğütlediğini ifade etmişti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Samsun’a çıktılar, Sivas’a gittiler, Erzurum’a gittiler, Türkiye’nin dört bir yanında katıldıkları ve katılmadıkları kongrelerle rıza ürettiler, tartıştılar, önce kurtuluşu, sonra da kuruluşu örgütlediler.” dedi.

 

 

“Tek bir yumruk halinde…”

 

 

Cumhuriyetin ilk yıllarında büyük atılımlar yapıldığını kaydeden Özel, “100 yılın ilk çeyreğinde, 25 yıl boyunca CHP yoklukları var etmeyi, açlığı, salgın hastalıkları bitirmeyi, tek adam yönetimi ile kötü bir yönetimle, tebaa halindeki, yokluk halindeki bir halktan yönetenleri seçecek özgür cumhuriyet bireylerini yaratmayı, onların önce karnını doyurmayı, hastalıklara engel olmayı, sonra onlara çalışacakları fabrikalar kurmayı ve en nihayetinde çok kısa sürede Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle 10 yılda 15 milyon her yaştan genç yaratarak, hem kültür devrimini, hem eğitim devrimini, hem sanayi devrimini ve tüm devrimleri peşi sıra gerçekleştirip, bunu seçmenlerine değil bütün bir halka içselleştirip, Türkiye’yi tek yumruk halinde bir büyük şahlanışa inandırdılar ve ortak ettiler” ifadesini kullandı.

 

 

“Vefa, CHP’yi iktidar yapmakla olur”

 

 

“Maalesef CHP ilk 100 yılın son çeyreğinde, son 25 yılda iktidardan uzaktı ve Türkiye CHP’li iktidarlardan mahrumdu.” diyen Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel ayrıca, “Böyle bir sürecin sonunda girdiğimiz ikinci yüzyılda kurultayımız bize bir kez daha CHP’yi sadece üyeleri ile değil, sadece CHP’lilerle değil içinde bulunduğumuz şartlar göz önüne getirildiğinde, Türkiye’yi yeniden tek yumruk yapacak, yeniden kucaklayacak, Türkiye’yi yeniden birlikte bir dirilişe, şahlanışa, tek kişinin, bir zümrenin, bir ailenin, bir partinin çıkarları ile değil tüm toplumun çıkarlarını önceleyen bir şekilde yönetilebilecek olduğuna inandıracak bir birliktelik için bizleri görevlendirdi. Ben bugün burada iki sayın genel başkanımın huzurunda ve ilk günden bugüne kadar partimize hizmet etmiş bütün genel başkanlarımı, hayatta olmayanları rahmetle, aramızda olmayan iki genel başkanımızı minnetle ve buradaki değerli genel başkanlarımızı şükranla, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Sağ olsunlar, var olsun. Zaman zaman siyasette vefa tartışmaları oluyor. Elbette parti kültürümüz gereğince kendimizden önceki genel başkanlarımıza büyük bir vefa duyuyor ve en yüksek saygıyı gösteriyoruz. Ama bu salona hatırlatmak istediğim bir şey var. O da bir partinin önceki genel başkanlarına vefa göstermek onlardan alınan emaneti, onların partisini, CHP’yi iktidar yapmakla olur. Bunu başaracağız” dedi.

 

 

“CHP’de siyaset yapmaya davet ediyorum”

 

 

Belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde “titiz çalışmalar” yürüttüklerini vurgulayan Özel, ayrıca şunları söyledi:

 

 

“Bugün huzurunuza en doğru isimlerle çıkmak için çok çalıştık. İnce eledik, sık dokuduk. 11 parti meclisi toplantısı yaptık. Neredeyse kurultaydan bugüne kadar her hafta bir parti meclisi toplantısı yaptık. Toplamda 1127 aday belirledik. Belediye başkanlıkları için 100 kadın adayımız, 2019’a göre tam 2 katına çıkmış kadın aday sayımız var. Açıkçası bu CHP için, Türkiye için önemli bir adımdır ama asla yeterli değildir. Kadın ve erkek eşitliğini önceleyen, kadının siyasette eşit temsili için kanun teklifleri veren, kendi tüzüğünde cinsiyet kotası olan bir parti olarak bu adımı büyük bir adım değil küçük ve ilk bir adım olarak görüyoruz. Anlamlandırıyoruz. Bundan sonra her kademede kadınların eşit temsili için, bundan sonraki yerel seçimlerde kadınları çok daha fazla sayıda adaylaştırabilmek için, Türkiye’nin Cumhuriyetçi, Atatürkçü, ülkesine hizmet etmek isteyen, 81 ildeki, tüm coğrafyadaki Atatürk’ün kadınlarını ve kızlarını CHP’de siyaset yapmaya davet ediyorum. Bu iradenin arkasında CHP’nin Genel Başkanı olarak bizzat duracağım. Söz veriyorum.

 

 

“Adaylarımıza sahip çıkın”

 

 

Bin 127 adayımızdan 196 tanesi genç adayımız. Bu konuda da çok önemli ve çok büyük bir adım attık. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de aday tanıtım toplantısındaydım. Orada İzmir tarihi boyunca altı kadın belediye başkan adayımız varken, bugün hepsi seçilecek yerden dokuz kadın adayı İzmirlilerin önüne çıkardık. Yine 40 yaş altında 14 belediye başkan adayımızla İzmir’in huzurundaydık. İzmir’de CHP’de kadın ve genç aday sayısı, bu konudaki hem talep, hem de örgütün bu konudaki motivasyonu çok kıymetliydi. Ben 9 kadın adayımızı, 12 genç adayımızı İzmirlilere emanet edip geldim. Şimdi sizlerden tüm genç adaylarımıza, tüm kadın adaylarımıza sahip çıkmanız ve bundan sonra gençlerin ve kadınların Atatürk’ün istediği ve onun açtığı yolda ilerleyebilmeleri için hepsini siz değerli örgütümüze emanet ediyorum. Aday belirleme süreçleri bazı partilerde kapalı kapılar ardında oluyor. Listeler basına geçildiğinde ya da aday tanıtımı yapılırken görülüyor. Oysa CHP’de hep böyledir ama bu dönem objektif kriterleri ve çok önemli yöntemleri benimsedik ve sürdürdük. Adaylarımızı belirlerken seçmenimizi dinledik, örgütümüzü, aday adaylarımızı dinledik. Sokağın sesine kulak verdik. Kanaat önderleri ile görüştük. Parti Meclisi üyelerimizi ve milletvekillerimizi görevlendirdik. Onların detaylı raporlarını aldık. 3 bin araştırma yaptırdık. Sonuçta 339 bin tekil anket sonucu ile adaylarımızın belirlenmesi için çok önemli veriler elde ettik. Mevcut belediye başkanlarımız hakkında memnuniyet anketleri, memnuniyet anketlerinin olumlu olması durumunda adaylığa devam sürecini gerçekleştirdik. Ardından aday değişikliği olan yerlerde 1-2-3 ve hatta bazı özel durumlarda 5 ankete kadar sahadan veri toplamayı, seçmenin beklenti ve taleplerini okumayı tercih ettik. Sonunda burada karşımızda adaylarımız var.

 

 

“Çağrım bütün Türkiye’ye”

 

 

Bugün yapılan tüm araştırmalarda en yaşanılabilir kentler CHP’li kentler, CHP’li belediye başkanlarının yönettiği kentler. O yüzden çağrım buradan bütün Türkiye’yedir. Çağrımız, Bursa, Denizli, Manisa, Uşak, Samsun, Malatya, Tokat, Tunceli, Türkiye’nin dört bir yanındaki CHP’li belediyelerden mahrum vatandaşlarımızadır. 31 Mart’ta oyu atın, halkçı, çalışkan, sizi gözetecek belediye başkanlarını kentinizde iktidara getirin. Biz onlara inanıyoruz. Onlara güveniyoruz. Bir yola çıkıyoruz. Ehliyetli ve liyakatli, kadının gücünün, gençliğin enerjisinin hakim olduğu kadrolarımızla, şehirlerimizi afetlere karşı dirençli hale getirmek için, daha fazla sosyal yardımı daha adil ulaştırmak için, esnafımızın sırtındaki yükü azaltmak, gençlerimize yeni sosyal alanlar sunmak için, daha fazla kreş ve yurt yapabilmek için, belediyeleri halkın söz sahibi olduğu kurumlar haline getirmek için, güvenli ve özgür şehirleri inşa etmek için yeni bir yola çıkıyoruz. Daha güçlü ve zengin bir Türkiye için yola çıkıyoruz.”

 

 

“Kalkınma, refah ve dayanışma belediyeciliği”

 

 

“Kıymetli CHP’liler, çok değerli vatandaşlarımız. Bizim bir seçim bildirgemiz var. Seçim bildirgemiz kalkınma, refah ve dayanışma belediyeciliğini önceleyen, 3 bölümden 15 alt başlıktan ve 105 sayfadan oluşan etkili bir bildirge.” diyerek seçim beyannamesini de açıklayan CHP Genel Başkanı Özel, “kalkınma, refah ve dayanışma belediyeciliği” vurgusu yaptı.

 

 

Bartın’ın adayları sahnedeydi

 

 

CHP’nin Bartın Belediye Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, CHP Amasra Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Recai Çakır, Kurucaşile Belediye Başkan Adayı Uğur Güneş, Ulus Belediye Başkan Adayı Sabri Aktaş, Abdipaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin, Kozcağız Belediye Başkan Adayı Meliha Okutay sahneye çıkarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile el kaldırdı

 

 

CHP’nin il ve ilçe belediye başkan adayları tek tek açıklanarak sahnede Özgür Özel ile fotoğraf çektirdi.

ETİKETLER : CHP Aysu Bankoğlu İsmail Cem Akyol Bartın
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›