81 İl Ar-Ge Birimlerinin faaliyetleri bülten olarak yayımlandı

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığınca, il millî eğitim müdürlüklerine bağlı Ar-Ge birimlerinin gerçekleştirdiği faaliyetler; yapılan çalışmaların görünürlüğünü artırmak, bilgi, birikim ve deneyim paylaşımına imkân tanımak amacıyla bülten olarak yayımlandı. Bakanlıkça yayımlanan bültende Bartın’ın öne çıkan çalışmaları arasında Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın da büyük destekçisi olduğu “Telefonumu Bırakıyorum, Kitabımı Okuyorum” projesi ile üç önemli çalışma ve proje daha yer aldı.
Bu haber 2024-02-19 10:28:40 eklenmiş ve 296 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın’dan 4 proje de bültende yer aldı!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

İl millî eğitim müdürlüklerine bağlı Ar-Ge birimleri, Millî Eğitim Bakanlığının eğitim politikaları doğrultusunda erken çocukluk eğitiminden başlayarak eğitim öğretimin her kademesinde tüm bireylerin nitelikli eğitime eriştiği bir eğitim sistemine ulaşması amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

 

 

Ar-Ge birimleri bu kapsamda eğitim, bilim, kültür, sanat ve araştırma geliştirme alanlarında ulusal ve uluslararası gelişmeleri dikkate alarak illerdeki eğitim öğretim faaliyetlerinin daha nitelikli ve verimli hale getirilmesi amacıyla çalışmalar yapıyor. Ayrıca taşra teşkilatındaki stratejik planlama ve yönetim, izleme ve değerlendirme, iç kontrol sistemi ve proje faaliyetleri yine Ar-Ge birimleri tarafından yürütülüyor.

 

 

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığınca, Ar-Ge birimlerinin 81 ilde yürütülen eğitime dayalı projelerin ve faaliyetlerin yer aldığı "81 İl Ar-Ge Temmuz-Aralık 2023 Bülteni" yayımlandı.

 

 

İşte Bartın’da öne çıkan çalışmalar

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nca yayınlanan bültende 81 ilde çalışmalara ilişkin bültenlere yer verilirken Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından hazırlanan “TEMMUZ-ARALIK 2023 AR-GE Bülteni”nde; eğitimde iyi örnekler, stratejik planlama çalışmaları, yerel, ulusal, bölgesel ve uluslararası faaliyetler ile il genelindeki seminer, konferans, araştırma izni çalışmaları yer aldı.

 

 

Bültende Bartın’da ön plana çıkan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi de verildi. “TEMMUZ-ARALIK 2023 AR-GE Bülteni”nde Bartın’ın öne çıkan çalışmaları şunlar oldu:

 

 

Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği

 

 

Türkiye Cumhuriyet’inin 100. yıldönümüne özel düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği, Ankara Mamak Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilmiştir. 20-21-22 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen şenlik, Türkiye’nin 41ilinden ve 3 kıtadan birçok ülke ve öğrencenin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan gibi farklı ülkelerden gelen 400 öğrenci, projelerini sergileyerek Türk Dünyası'nın çeşitliliğini  ve birliğini göstermiştir. Bartın Bilim ve Sanat Merkezi, “Kahverengi Kokarca Böceği Türünün Türkiye Ekosistemine Zararı" adlı projeleriyle katılarak 3.lük ödülünü kazanmıştır.

 

 

*Uniquibuilding eTwinning Projesi

 

 

Akçamescit  Ortaokulu'nda yürütülen “Unique Building" eTwinning projesi, Matematik Öğretmen Elif Güler Talaş önderliğinde gerçekleştirilmiştir. Proje, Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından da büyük bir başarıyla değerlendirilerek Antalya’da düzenlenen 14. E twinning ulusal konferansına davet edilmiştir. Projenin konusu ise, dünya genelinden katılımcıların el becerilerini ve 3D dijital teknolojiler kullanarak kendi matematik bina tasarımlarını gerçekleştirmelerdir. Bu başarılı proje, ilk 200 proje arasında yer aldı ve Polonya'da bir matematik binaları sergisi açılmıştır.

 

 

*Acemi Yolcu Seyahatnamesi

 

 

Acemi Yolcular Projesi, Rasim Özdenören'in aynı adlı eserinden ilham alarak gerçekleştirilen bir etkenlik serisidir. Proje kapsamında okuma etkinlikler, panel ve söyleşiler, gez ve sosyal sorumluluk faaliyetler gerçekleştirilecek ve "Öze Dönüş ve Yoldaş Olabilme" teması eşlenecektir. Projenin temel amacı, farklı iklim ve coğrafyalarda yaşayan insanların aslında aynı fıtrata sahip olduklarını vurgulamak ve Rasim Özdenören ve Hayrettin Karaman'ın İslam duruş ve felsefelerini bu temalarla ilişkilendirmektir. Bartın ve Karaman'da yaşayan öğrenciler arasında coğrafya olarak uzak olmalarına rağmen aslında öz itibariyle yakın olduklarını vurgulamak amacıyla üniversite ve kültürel gezler düzenlenecektir.

 

 

*Telefonumu Bırakıyorum Kitabımı Okuyorum

 

 

Proje, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencelerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Telefonumu Bırakıyorum Kitabımı Okuyorum yerel projesi ile Bakanlığımıza destek verilmekte ve eylem planları uygulanmaktadır. Proje sürecinde okul kütüphanelerine kazandırılan yaklaşık 300 binden fazla kitabın öğrencilere okutulması esas olup 1.Dönem itibarıyla yaklaşık 150 bin kitaba ulaşılmıştır. Bartın Valimiz Sayın Dr. Nurtaç ARSLAN da projenin en büyük destekçilerindendir.

 

 

Yılda iki kez yayımlanacak bültenin Temmuz-Aralık 2023 sayısında 81 ilin tamamında gerçekleştirilen örnek faaliyetlere ilişkin bilgiler yer alıyor.

 

 

Bülten, Ar-Ge birimlerinin gerçekleştirdiği faaliyetlerin görünürlüğünü artırmayı; birimler arasında bilgi, birikim ve deneyim paylaşımına imkân tanımayı amaçlıyor. 

 

ETİKETLER : Millî Eğitim Bakanlığı Ar-Ge birimleri
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›