BARÜ, yerli ve milli çözümleriyle sektörel kalkınmaya destek oluyor

Bartın Üniversitesi (BARÜ) üniversite-sanayi iş birliği kapsamında Çanakcılar Seramik ile yapacağı çalışmalarla bakteri oluşumunu engelleyen yeni nesil vitrifiye malzemeler geliştirecek.
Bu haber 2024-02-17 11:16:11 eklenmiş ve 235 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ihtisaslaşma alanı da olan ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ kapsamında Türkiye’nin önde gelen firmalarından Çanakcılar Seramik ile iş birliğine gidiyor.

 

 

Üniversite-sanayi ortaklığında bölgesel kalkınmaya yönelik yapılacak çalışmalarla yeni nesil antibakteriyel yüzey özelliğine sahip vitrifiye ürünlerin geliştirilmesi hedefleniyor.

 

 

Böylece hazırlanacak projeyle ön hazırlıkların başarıyla tamamlandığı çalışmaların yerli ve milli üretime dönüştürülerek ekonomiye önemli katkı sunması amaçlanıyor.

 

 

Toplantıda gündem “Yenilikçi Fikirler” ve “Akıllı Teknolojiler” oldu

 

 

Sürdürülebilirlik odağında çevre dostu ve antibakteriyel ürünlerin geliştireceği projenin ilk toplantısına; BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran, Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Ümit Tayfun, BARÜ yüksek lisans öğrencisi Merve Uçar Kaya ile birlikte Çanakcılar Seramik firmasından Ar-Ge Müdürü Atamer Akbay, Ar-Ge Şefi Orçun Zırtıl ve Ar-Ge Uzmanı İrem Altınok katıldı. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan görüşmede, yeni nesil seramik ürün üretimine yönelik çalışmaların yürütüleceği projenin yol haritası hazırlandı. Akıllı teknolojiler odağında ilerleyecek araştırmalarda katma değeri yüksek çıktılar alınması üzerinde duruldu.

 

 

“Üniversite-sanayi iş birliğinde bölgemize değer katıyoruz”

 

 

Üniversite-sanayi iş birliği ile bilgi ve tecrübe paylaşımının önemine dikkat çeken Rektör Uzun, “Üniversite olarak bilimsel bilgi birikimimizi, sanayi sektörünün pratik deneyimleri ile birleştirecek önemli çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Araştırma-geliştirme çalışmaları çerçevesinde el birliği ile yerli ve milli üretim noktasında önemli adımlar atıyoruz. Bu kapsamda ihtisaslaşma alanımızı da kapsayan bir dizi çalışmayla yeni nesil antibakteriyel ürün üretimi desteklenecek. Bu proje ile elde edeceğimiz kazanımların bölgemizin sektörel gelişime katkı sunacağına yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle yakın ilgileri için Çanakcılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Çanakcı ile birlikte tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bölgesel gelişme odaklı bir stratejiyle ‘Daha Güçlü Türkiye’ hedefinde bizleri teşvik eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve şahsında YÖK üyelerimize de teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : BARÜ Orhan Uzun Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›