İYİ Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal:

Ahmet Oktay’la Enine Boyuna programının canlı yayın konuğu olan İYİ Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal, Bartın’da değişimi başlatacak projelerini anlatırken destek isteyerek “Ben bir yola çıktım, elimi taşın altına koydum. Çünkü böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Sadece ben değil, benim gibi düşünen herkesin cesaretli olması gerektiğini düşünüyorum. Onun için bana hak veren herkesin de 31 Mart’taki seçimlerde desteğini istiyorum. Çünkü sahada gerçekten çok güzel geri dönüşler var. Ben bu seçimi kazanabileceğime, projelerimi bir bir hayata geçirirken Bartın’ın sorunlarını çözerek ilimizi bulunduğu noktadan çok daha ileriye taşıyabileceğimize kesinlikle inanıyorum. Tüm Bartınlı’ların bana güvenmesini ve destek vermesini istiyorum.” dedi.
Bu haber 2024-02-17 11:07:13 eklenmiş ve 476 kez görüntülenmiştir.

 

“Tüm Bartınlı’ların bana güvenmesini ve destek vermesini istiyorum”

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın Pusula Gazetesi, Bartın Halk Gazetesi, Bartın Manşet Gazetesi ile Bartın’ın ilk resmi internet haber sitesinden biri olan bartınhalkgazetesi.com.tr ile şehrin medya gücü EYBEY Medya’da Gazeteci Mustafa Ahmet Oktay’ın canlı yayın konuğu İYİ Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal oldu.

 

 

Oktay’ın sorularını yanıtlayan Günal, Bartın için gerçekleştireceği projelerinden bahsetti.

 

 

“Elimi taşın altına koymak istedim”

 

 

Adaylık süreci hakkında bilgi veren Günal, Bartın’ı çok sevdiğini, Bartın’a gereken hizmeti vereceğini belirterek “Bu süreç aslında Merkez İlçe Başkanı olduğum dönem ile başladı. O dönemde gelecekte yapmak istediklerim arasında Belediye Başkanlığı da vardı. 20 yıldır bu şehirde çalışıyorum, yaşıyorum, doğduğumdan beri Bartın’ı çok seviyorum. Burası bizim hiçbir zaman ikinci plana atamadığımız bir yer. Ondan dolayı adaylarımız da ortaya çıktıktan sonra sürekli aynı döngülerin artık dönmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bundan dolayı artık gençlerin bu işe girmesi gerektiğini düşündüğüm için kendim de elimi taşın altına koymak istedim. Partimiz de bunu uygun görerek bize bu görevi sundular ve ben de gurur duyarak kabul ettim. İnşallah halkımız da buna destek verirse projelerimizle Bartın’a gereken hizmeti, hayalimizin daha fazlasını vermek için elimden geleni yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

 

 

“O gün kazanmak istiyoruz”

 

 

Seçim ziyaretleri sırasında kendisine ve projelerine pozitif dönüşler aldığını kaydeden Günal, saha çalışmalarını da değerlendirirken şunları söyledi:

 

 

 “Seçim çalışmalarımız çok güzel ilerliyor. Biz de sahaya çıktığımızda bunun karşılığını görüyoruz. İlk başta bize ‘İşte iki aday var niye çıktın?’ gibi sorular geliyordu. Ben de hep şunu söyledim; ‘tabi ki iki adayımız da çok değerli Bartın’a çok hizmetleri geçmiş kişiler ama artık bu döngünün kırılması gerekiyor bunun artık sonu yok.’ Bartın veya başka şehirlerde gençlerin artık bu işin başına, yönetime geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Tek tek herkese bunu anlattım. Neden aday olmak istediğimi anlattım. Projelerimi söylediğim zaman sahadan dönüşler bana çok pozitif oldu. Şu anda ‘iyi çıktınız, iyi ki geldiniz’ diyorlar. 31 Mart gününe kadar da inşallah bütün gücümüzle herkese kendimizi tanıtmaya çalışacağız. Bartın’da neler yapmak istediğimizi, Bartın’ın sorunlarına nasıl çözüm bulacağımızı, hepsini tek tek anlatıp her geçen gün bize olan talebin karşılığını vererek o gün kazanmak istiyoruz. Biz kendimizi anlattığımız zaman çok güzel dönüşler oluyor. Bu ortaya çıktıktan sonra ‘evet iki kişiden hariç bizim artık oy vereceğimiz bir kişi çıktı’ diyorlar. Onun için 31 Mart günü çok farklı olacağını düşünüyorum. Nasip kısmet ama ben çok farklı bir sonuç alınacağını düşünüyorum.”

 

 

“Türkiye’nin sayılı birkaç kentinden biri olacaktır”

 

 

Bartın’ın sorunlarına değinerek yapmak istediği değişimi de anlatan Günal, kentin en büyük sorunun imar planından kaynaklandığını savunarak şehir planlamasını da değerlendirerek şöyle konuştu:

 

 

“Ben ilk Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesine bağlı bir şirkette çalıştım. Orada şehirciliğin nasıl olması gerektiğini bırakın Türkiye’yi Avrupa’ya bile anlatan bir hoca ile çalışma fırsatı buldum. Bu benim için her şeye bir sıfır önde başlamama neden oldu. Ayrıca genç olarak buna adım attım, elimi taşın altına koydum ancak ben şundan yanayım bütün gençler gelsin bütün herkes gelsin Bartın’ı birlikte yönetelim. Herkes liyakatına göre destek olursa Bartın inanın olduğu yerin kat kat üzerine çıkacak bir yer. Çünkü şu anda gerçekten problemleri olan bir yer. Bırakın projeleri o problemleri halletseniz bile bunlar proje olarak sunulan bir yer. Onun için bu problemler bittikten sonra bir de projeler yapıldığı zaman Bartın belki Türkiye’nin sayılı birkaç kentinden biri olacaktır.

 

 

“Çok büyük projeler yapılmasına gerek yok”

 

 

Bartın’ın bana göre en büyük problemlerinden bir tanesi imar ile ilgili olan kısmını ayırıyorum bunun haricinde ırmak. Sel riskimiz var. Artı olarak şu anda farkında değiliz ama deprem problemimiz var. Çünkü deprem olması durumunda Kuzey Anadolu Fay hattının çok yakınındayız. Bununla ilgili çalışmaların yapılması gerekiyor. Ben bir süre Van’da çalıştım. Van’da deprem olduktan sonra iki katlı binaların yıkıldığını gördüm. Onun için binaların kat sayısı da çok önemli değil. Ben zaten 20 yıldan beri inşaat mühendisliği yapıyorum. Sorunlardan bir tanesi de trafik. Trafik sorunu çözülmeyecek bir problem değil. Tamamen çözemeseniz bile trafiği 2-3 kat hızlandırıp insanların hayatını tamamen durduracak noktaya getirmekten kurtarabilirsiniz. Bunun için çok büyük projeler yapılmasına da gerek yok. Birkaç noktada küçük dokunuşlarla bu trafiği 2-3 kat hızlı hale getirebileceğimi düşünüyorum. Ben seçilirsem bir komisyon kurup bu problemlerin bir komisyon ile çözülebileceğine inanıyorum.”

 

 

“Hiçbir şey değişmedi”

 

 

Evet, bunlar olmamış, düşünülmemiş olabilir. Şimdi Bartın’ımızın ikinci çevre yolunu yaptığımız zaman iç taraftaki çevre yolu artık şehir içine geçecek. Onun için Bartın’ın olmazsa olmazı tramvay. Bu ilk etapta minibüs ve otobüs işleten kişiler bunu negatif olarak görebilir ama bu aslında böyle olmuyor. Aynısını ben Eskişehir’de yaşadım. Ama inanın hiçbir şey değişmedi. Yine ekmek paralarını kazanmaya başladılar. Şehir içi trafik rahatladığı zaman insanlar gidecekleri yerlere daha çabuk ulaşma sağladığı için şehir büyümeye başladığı için bu kez oralara otobüsler ve minibüsler hizmet vermeye başladı. Sizin yaptığınız o tramvay şehrin büyümesine neden olduğu için oralara hizmet götüren kişiler daha çok kazanmaya devam ediyor. Çünkü şehir büyüdükçe gelişiyor, nüfus artıyor, nüfus arttıkça her şeye yansıyor. Hafif raylı sistem sorunlarında dediğiniz hattın kesinlikle olması gerekiyor. Herkes onun için bahsediyor. Bu artık ilerlemek için, geliştirmek için kullanacağımız bir sistem aslında şuanda kesin ihtiyaç haline gelmiş olduğundan dolayı bu bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

 

 

Çatmaca’da bir yaşlı amcamızı düşünün. Bu amcam buradan kalkıp Terminale hafif raylı sistemle gidebilecek ama Hendekyanı’ndaki amcam gidemeyecek. Onun için bütün mahallelerin hepsinin içerisinden geçiremesek de hepsine ortak noktalardan, şehrin planına açık bu tramvayın geçebileceği noktalarda hafif raylı sistemi geçirmek için bu şekilde önceden planlanması gerektiğini düşünüyorum. Sadece belli güzergah değil bunun bütün Bartın içerisinde olması gerektiğini düşüyorum. Hatta 3-4 tane, ben projelerimde 3 tane bahsetmiştim ama 3-4 çoğaltılabilirdi. Belli noktalarda katlı otoparklarla aracı oraya koyup şehrin gideceği yere tramvayla, hafif raylı sistemle gidebileceği bir sistem oluşturmakta burada çok güzel bir sistem olur.”

 

 

“Elimizden geleni yapmak için yola çıkıyorum”

 

 

1 Nisan sabahı ilk olarak muhtarlarla bir araya gelerek mahallelerin sorunları için kollarını sıvayarak çalışmalara başlayacağını belirten İYİ Parti’nin Bartın Belediye Başkan Adayı Günal, “Sürekli mahallelerimizi geziyorum. Hendekyanı mahallemizde inanın böyle bir düzensizlik yok gerçekten. Oralar kendi kaderine terk edilmiş, hiçbir şekilde orada esnaflar, bazı yerler kapalı bazı yerler depo olarak tutulmuş. Bazı yerlerde halkımız oturuyor biri siftah yapıyor kapatıyorlarmış. Onun için ben şöyle söyleyeyim konudan konuya geçeceğim ama ben Bartın’da adaleti çok önemsiyorum. Eğer ki Yukarıçarşı’daki bir kişi orada bir hizmete ulaşabiliyorsa aynı hizmete Hendekyanı’ndaki kişide ulaşabilmeli. Eğer ki Kemerköprü’deki bir esnaf günde belli bir müşteriye sahipse Hendekyanı’ndaki esnafta sahip olmalı ve bu kesinlikle adaletli bir yatırım olur Belediye tarafında. Bu belediye tarafından olmak zorunda çünkü muhtarlık, belediye, hükümet böyle gidiyor bunun bir silsilesi var.

 

 

Benim ilk geldiğim zamanda inşallah 1 Nisan sabahı benim ilk yapmak istediğim şey bütün muhtarlarımızla oturup ne kadar sorunları var, kimin nesi var, orada problemler ne? X mahallede bir problem vardır, başka bir mahallede başka bir problem vardır. Bunları harmanlayıp ilk başta sorunları çözümü için elimizden geleni yapmak için yola çıkıyorum.” dedi.

 

 

“Halkımız bana bu konuda güvensin”

 

 

Gerçekleştireceği projeleri detaylı olarak anlatan Günal,

 

 

“Bartın’ın güneş enerji sistemleriyle donatılması gerektiğini düşünüyorum. Belediyenin veya devletimizdeki kurumlarla görüşülür her türlü o konuda görüşmeye de açığım. Belediye Başkan Adayı olduğum için belediye ile ilgili konuşayım, belediyenin yapılarının çatılarına kurulacak güneş enerji sistemleri veya belediyenin arsalarına kurulacak güneş enerji sistemleri. Bunlar yaklaşık 3-4 yılda kendini amorti ediyor. Bu 3-4 yıldan sonra bu enerjiden gelecek bedel tamamen belediyenin geliri oluyor. Sistemi kuruyorsunuz sistem kendini amorti ediyor, daha sonra bu size artı olarak dönmeye başlıyor ve bu gelirle siz her şeyi yaparsınız. Bırakın hafif raylı sistemi. Onun için halkımız bana bu konuda güvensin. Ben bütün bunların planını, programını kafamda yaptım ve daha çok profesyonelle belirlerim. Problemin çözülmesi artısında da bunların uygulanması ile ilgili tavsiyeleri alıp bunu da Belediye Meclisine getiririz. Orada da inşallah bu söylediğimiz şeyler kabul edilir biz de uygularız.

 

 

İşsizliği çözecek projeler!

 

 

Benim ilk yapacağım şey muhtarlarla görüşmek. Muhtarlarla görüştükten sonra onların belli sorunları var. Bizim aslında bir iş problemimiz var. Bu iş problemini belediye nasıl çözer? Yapacağınız yatırımlara kişi alırsınız o kişilere ücret verirsiniz ve onlar iş sahibi olur. Bunun haricinde aslında yapılması gereken başka bir şey var bu kısa yol. O anki sorunu kısa süreliğine geçirmek gibi bir şey olur. Ama aslında yapılması gereken şey şu, mahallelerde sosyal tesisler kurulması gerekiyor, büyük tesisler.

 

 

Atanamayan öğretmenlerimiz var. Bu arkadaşlarımız bu kadar eğitim almışlar, b u işe kendi hayatlarını ortaya koyup bütün bilgilerle donanmışlar, bunun karşılığında kimisi oturuyor evinde, kimisi hiç alakası olmayan işte çalışıyor. Benim düşüncem, etüt merkezleri oluşturmak. Bu etüt merkezlerinin içerisine gerekli teçhizatları koyup bu arkadaşlarımızı da bu eğitim merkezinin başına geçirip mahalledeki ister ilkokul olsun, ister ortaokul, ister lise ne olursa olsun orada gelip çalışabilecek, bir şey araştırabilecek hatta ulaşmak istediği bilgiye oradaki öğretmenden çok mantıklı bir cevap alabilecek. Ve onların kendini geliştirmesi bizim bu hizmetimiz. Artı olarak emek veren eğitimcilerimiz var bizim. Böyle birkaç kişi ile organize olup mahallelerimizdeki ortaokul seviyesindeki öğrencilerimizin hangi mesleğe yatkın oldukları ile ilgili test yapılmasını istiyorum. Aile diyor ki işte oku doktor ol, mühendis ol, o yüzden şimdi herkes ya doktor ya mühendis ve işsiz çok fazla. Halbuki bizim sanayimizde usta kalmak. Sanatkârımız yok. Bizim bunları ortaya çıkarmamız lazım. Bu kişi bir ses sanatçısı olacak belki bir futbolcu olacak belki astronot olmak istiyor. Bunun tespit edilmesi gerekiyor. Bu da tespit edilebilir bir şey. Biz bunu ailesine söylediğimiz zaman ailesi de o konuda destek verdiği zaman bir sanatçı kazanacağız belki. 35-40 yaşında işini aşkla yapan bir kişi kazanacağız. Onun için bizim aslında işsizliğimizin nedeni orada yatıyor. Bunu biz burada pansumanını yaparken bir taraftan da tedavi edersek bundan 10 sene sonrası için artık işsizlik problemleri azalmaya başlar.

 

 

Yaşlı Bakım Merkezi

 

 

Mahallelerde yaşlıların bakım merkezi düşünüyorum. Eşi vefat etmiş yaşlı amcalarımız var veya teyzelerimiz var. Bunların ihtiyaçları var. Özellikle amcalarımız ev işlerinde başarılı değiller. En basiti bir sakal tıraşı olacak çarşıya gelecek gidecek parasını geçtim bu hizmeti alması gerekiyor. Ama ne yapacağız biz o tesise gidecek muhtarımızla görüşecek ve hemen randevusunu alıp hizmetini alacak.

 

 

Mahallelere toplantı alanları

 

 

Muhtarlarımızın mahalleli ile iletişim kurabileceği alanlar çok yok. Bazı mahallelerde birkaç yer var. Onun haricinde toplanma yeri yok. Onun için toplantı yapabilecekleri, hatta bu yerleri toplantı yapamadıkları zaman toplantı yapacak kişilere kiralayıp gelir getirebilecekleri bir toplantı salonu düşünüyorum. Bunun gibi meslek edindirme kursları olacak. Bu artık şart. Çünkü herkes özellikle bu pandemiden sonra bir yeteneğini keşfetti. Bununla ilgili meslek edindirme kursları düşünüyorum.”

 

 

“Öncelikle tesisleşmeyi artırmamız gerekiyor”

 

 

Bartınspor’un yanında amatör spor kulüplerine de destek vermek istediklerinden de bahseden Günal, spora yönelik projelerini de şu sözlerle anlattı:

 

 

“Amatör sporlara destek vermek istiyoruz. Bartınspor’un haricinde bir de amatör spor kulüplerimiz var. Bu arkadaşlarımızın da aslında çok fazla bir talebi yok. Bunların bir stadı, çalışabilecekleri doğru düzgün bir alanları yok. Bunları her dönemde ben takip ediyorum. Aslında kendileri problemlerini her dönem dile getiriyorlar ama her seçim döneminde bunların çözüleceği sözü verilerek konular geçiştiriliyor. Sonraki seçim döneminde yine aynı süreç yaşanıyor. Ama ben ilk defa söz veriyorum; gerek futbol sahası, gerek basketbol, gerek voleybol, gerek tenis olsun tamam bakıldığında ilimizde bunlara yönelik hizmet veren yerler var ama yeterli değil. Ben bunlar ne kadar fazla olursa o kadar fazla insanımızın özellikle de gençlerimizin bunlara yöneleceğini düşünüyorum. Onun için bizim aslında spor ile bir bütün olmamız gerekiyor. Bu tesisler olmayınca zaten altyapı da olmaz. Altyapısı sağlam olan kulüplere baktığınızda işe tesislerden başladığını görüyorsunuz. Yani tesisleriniz ne kadar iyi ise hocanız o kadar iyi oluyor. Mesela siz bir hoca ile görüşüp kulübe davet ettiğinizde öncelikli olarak size tesisinizi soruyor. Sen nerede antrenman yapıyorsun, nerede kamp yapıyorsun gibi… Bu yüzden öncelikle tesisleşmeyi artırmamız gerekiyor.

 

 

“Bartınspor’un kökten büyümesi sağlanacak”

 

 

Bartınspor’a gelecek olursak, Bartınspor bu şekilde olduğu sürece 3. Lig’e çıksa bile tekrar düşer. Çünkü kalıcı geliri yok. Kalıcı gelirin oluşturulması için de projelerin bazılarının sürekli olarak gelir akışı sağlayacak şekilde planlanması gerekiyor. Peki, bununla ne olacak, buradan gelecek gelirlerle tesisleşme tamamlanacak ve altyapıya yatırım yapılacak. Böylece Bartınspor’un kökten büyümesi sağlanacak. Çünkü Bartınspor büyümediği zaman alttakiler zaten büyüyemiyor. ‘Bir şehir ne kadar zenginse kulüpte o kadar büyüktür’ denir ama aslında o öyle değil. Doğrusu, ‘Bir kulüp ne kadar zengin ise o şehir o kadar büyür ve güçlenir.’ Çünkü siz bunu yaptığınız takdirde geliriniz artacak, kentin tanıtımına katkı sağlayacak ve spordan kaynaklı gelirleri de doğru orantılı artacak. Ben Bartınspor’un ancak bu şekilde büyüyüp gelişebileceğini ve başarılar elde edebileceğine inanıyorum.”

 

 

“Kongre merkezi yapılmalı”

 

 

Bartın’da turizmi geliştirecek projelerden de bahseden Günal, “Bartın’da sadece yaz turizmi var. Bartın’da kış turizmi hiçbir şekilde olmuyor. Kışın herkes evlerine kapanıyor, sadece akşamları kimileri Yalı bölgesine doğru şöyle bir akıyor, ki orada da aslına bakarsanız birkaç senedir kafelerden kaynaklı bir hareketlilik var. Onun dışında kışın Bartın neredeyse tamamen bitiyor. Bu durumun tersine çevrilmesi için ben büyük bir kongre merkezi yapılması gerektiğini düşünüyorum. Mesela başta Ankara ve civarındaki iller olmak üzere pek çok yerdeki firmalar, şirketler, bankalar ve benzeri kuruluşlar bakıyorsunuz gitmiş Antalya gibi kongrelerini, kamplarını ya da toplantılarını yapabilecekleri illere gidiyorlar. Bütün paralar da oralara gidiyor. Oysa Ankara buraya 260 kilometre kadar bir mesafede oralara gidene kadar bu firmalar bölgemize Bartın’a gelebilir. Bunun için kongre merkezi yapılmalı. Onun için ben öncelikle ikinci bir çevre yolu yapılması gerektiğini ardından da özel sektörün buraya otel konusunda da güzel yatırımlar yapacağını düşünüyorum. Ve bunun Bartın’a gelen turisti yaz-kış demeden artıracağını, bunun da turizm gelirlerimize olumlu yansıyacağını değerlendiriyorum. Onun için bana göre; ilimize kongre merkezi yapılması bizi bir adım daha ileriye taşıyacaktır diye düşünüyorum.” dedi.  

 

 

“Hiç biriyle de bir problemimiz yok”

 

 

“Rakiplerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine ise Günal, “Şimdi baktığımızda büyüklerimiz olan iki adayımız var, onun haricinde benimle birlikte 4 aday daha varız sahada. Herkes elinden gelenleri yapıyor, kazanabilmek adına bir çaba gösteriyor. Herkesin gösterdiği çabaya saygı duyuyorum. Büyüklerimiz zaten 25 yıldan beri hizmet verdikleri için ben onlara ‘Artık yeter’ diyorum. Ama bu ‘çekilin’ şeklinde değil. Keşke sadece bizler aday olsak da onlar bizlere destek olsalar yol gösterseler. ‘Siz bize destek verin, Bartın’ı hep birlikte yönetelim’ şeklinde… Bu benim içinden geçen ki, bu yönde de bir adım attım. Ben tüm adayların projelerinin Bartın’a faydalı olabileceğini düşünüyorum. Diyorum ya, benim burada bahsettiğim belki var 20 projem ama daha yazmadığın belki 10 tane daha projem var. Ben seçilemesem de seçilen belediye başkanımız beni çağırsın ben tüm projelerimi vereyim o uygulasın. Zaten bazı projelerimiz tüm adaylarla ortak projeler. Çünkü bunlar Bartın’ın süre gelen problemlerine yönelik olduğu için hepimiz bunları vadediyoruz. Hepimizin gönlüne göre olsun inşallah. Zaman zaman diğer adaylarla saha çalışmalarında da karşılaşıyoruz. Çok şükür hiç biriyle de bir problemimiz yok. Zaten dediğim gibi ikisi büyüklerimiz, diğerleri ise arkadaşlarımız. Büyük adaylarımız bana ‘Senin bu işe giriştiğine çok sevindik, hayırlı olsun’ diyorlar aksine. Onun için de her ikisine de teşekkür ediyorum tekrar.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Nereden tutarsanız tutun elinizde kalıyor”

 

 

Bir inşaat mühendisi olarak Bartın Irmağı Islah Projesi’ni değerlendiren İYİ Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal, “Bence doğru bir proje değil. Çünkü hiçbir mimar ve mühendis şu anda bu yapılanı desteklemiyor. Burada şöyle bir durum var; aslında öncelikli olarak bu ırmağın bir kere temizlenmesi gerekiyor. Önce ıslah edilmesi, sonra da Bartın turizmine kazandırılması gerekiyor. Ki bizim biraz önce anlattığımız şeylerin yanına bir de bunu koyduğumuz zaman o zaman inanın belki de Türkiye’nin en iyi illerinden biri haline gelebilir. Hani biz hep ırmağından dolayı Eskişehir’i konuşuruz ya o zaman belki de herkes Bartın’ı konuşur hale gelir diye düşünüyorum. Şimdi proje baktığımızda ırmağın her iki yakasına da duvar yapılacak. Belli bir kot hizasından, üzerine de cam yapılacak. Şimdi orada bir kanal oluşturuluyor. Bu kanalın içindeki hacim suyun debisini sağlayacak. Fazla bir yağış olduğunda ve sel riski oluştuğunda gelen suyun içinde başta kütükler olmak üzere ne varsa geliyor suyla birlikte. Ve bu belli bir hızla geliyor. Öncesinde bu belli bir kota ulaştığında Yalı mevkiinde yayılıyordu ve Kavaklı’ya kadar da geliyordu mu. Bizim bu Emekliler Evi’nin orada 3-4 metreye kadar çıkıyordu. Şimdi buradaki durum şu; eğer buraya bu suyun girmesi engelleniyorsa bir kere Emekliler Evi’nin yüksekliğinde bir duvar olmalı. Çünkü siz oraya gelene kadar yükselen suyu duvarın içine hapsediyorsunuz ama sonrasında duvar yok. Bence aşırı yağış durumunda suyu bu şekilde durdurmak imkansız. Ben devam eden projenin Yalı mevkiindeki hareketliliğe ve ırmak kaynaklı potansiyel turizmi engelleyeceğini düşünüyorum. Tabi artık başlandı, bitince görmek lazım. Tabi bir de şu var: Diyelim ki su yükseldi ve taşkın olmadan çekildi su. Camda oluşan o çamuru kim, nasıl ve ne kadar sürede temizleyecek? Onun için bana göre proje nereden tutarsanız tutun elinizde kalıyor.”

 

 

“Bartın’a en iyi hizmeti verebilecek kişi kazanır”

 

 

“1 Nisan sabahı seçilmeniz durumunda yapacaklarınızı kısmen anlattınız ama kaybettiğiniz durumda ne yapacaksınız?” sorusu üzerine ise Günal, “Yeni başkanımızın vadettiği projeleri ne kadar uygulayıp uygulamadığına bakacağım. Onlarınkinden farklı ve Bartın için yararlı olduğunu düşündüğüm projelerimi kendilerine önereceğim. Ben Bartın kazandığı sürece seçimi kimin kazandığının da aslında çok önemli olmadığını düşünüyorum. Kuşkusuz bu görevi herkes hak ediyor, çünkü kimsenin emeğine haksızlık etmek istemiyorum. Ama bu görevi inşallah en çok hak edenin, Bartın’a en iyi hizmeti verebilecek kişi kazanır. Tabi burada size açıkladığım projelerin dışında kafamda bir takım projeler daha var. Mesela bazı alanlarda ücretsiz Wifi internet hizmetimiz olacak. Ekonomik durumu iyi olmayan gençlerimize yönelik indirimli su hizmetimiz olacak. Ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin üniversiteye hazırlanan çocukları için uygun bir alanda tesis yapıp onlara yönelik üniversiteye hazırlık kurslarımız olacak. Yabancı dil ve spor konusunda gençlerimizi destekleyeceğiz.” yanıtını verdi.

 

 

“Söz veriyorum”

 

 

“TOKİ mağdurlarının durumu ne olacak? Talepleri karşılanabilecek mi?” sorusu üzerine “Ben ikinci TOKİ bölgesi mücavir alanda olduğu için belediyeler buraya hizmet vermek zorunda değil. Ama 2009 yılında alınmış bir Belediye Meclis kararı var. Mücavir alanlara hizmet götürme ile ilgili olarak oy birliğiyle kabul edilen bir karar var. Bunun dışında ben Atınç Günal olarak söylüyorum; Belediye’nin mücavir alanına alınan TOKİ olur ya da başka bir şey olur, orada insanlar yaşıyor, onların da çoluğu çocuğu var, aileleri var. Ben oralara mücavir alan içinde ya da değil hizmetin götürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben 1 Nisan’da Belediye Başkanı olursam TOKİ bölgesine Toplu Konut İdaresi bana destek olsun ya da olmasın onların bu sorunlarını çözeceğime söz veriyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Tüm Bartınlı’ların bana güvenmesini istiyorum”

 

 

Yaklaşık 1 saat süren programda Günal, 31 Mart için Bartın halkının desteğini isteyerek son olarak “Ben bir yola çıktım, elimi taşın altına koydum. Çünkü böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Sadece ben değil, benim gibi düşünen herkesin cesaretli olması gerektiğini düşünüyorum. Onun için bana hak veren herkesin de 31 Mart’taki seçimlerde desteğini istiyorum. Çünkü sahada gerçekten çok güzel geri dönüşler var. Ben bu seçimi kazanabileceğime, projelerimi bir bir hayata geçirirken Bartın’ın sorunlarını çözerek ilimizi bulunduğu noktadan çok daha ileriye taşıyabileceğimize kesinlikle inanıyorum. Tüm Bartınlı’ların bana güvenmesini ve destek vermesini istiyorum.” dedi.  

 

 

ETİKETLER : İYİ Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Atınç Günal 31 Mart
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›