Amasra Belediyesi memurlarına yüzde 105 zam !

Amasra Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında, memur maaşlarına yüzde 105 zam yapıldı. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını dilerken yapılan yüzde 105'lik zam, Amasra Belediyesi’nde çalışan memurlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Bu haber 2024-02-17 11:05:15 eklenmiş ve 451 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Amasra Belediyesi ile yetkili memur sendikası olan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) arasında bir süredir devam eden görüşmeler sonucunda mutabakata varılarak toplu iş sözleşmesi imzalandı.

 

 

Amasra Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen imza töreninde Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını diledi.

 

 

“Gerekli desteği her zaman vereceğiz”

 

 

Yapılan zammın her iki tarafı da mutlu ettiğini belirten Başkan Çakır, “Örgütlü mücadeleden ve sendikacılıktan gelen biri olarak önceliğimizi hep emekten, emekçiden yana kullandık. Amasra Belediyesi’nin bizden önceki dönemde en çok ihmal ettiği grup maalesef kendi çalışanları. Göreve geldiğimizde 17 aya kadar maaş alacağı olan belediye personeli vardı. Personelimizin geriye dönük maaş alacaklarından büyük kısmını ödeyerek borç miktarının hatırı sayılı bir kısmını bitirdik. Bu borçları öderken elektrik birim fiyatı 4 katına, dolar 5 katına işçi yevmiyeleri 3.5 katına çıkmasına rağmen bunu başardık. Çalışanlarımızın kıymetli ve özverili çalışmaları sayesinde biz bunu başarabildik. Ayrıca, memurların ekonomik şartlarını göz önüne bulundurarak aldığımız bu iyileştirme kararının, ülkemizde düşmeyen enflasyonla birlikte yaşam koşulları zorlaşan memurlarımızın yaşam standartlarını bir nebze olsun iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Belediye çalışanlarımızın fedakarca gösterdiği gayreti biliyor ve takdir ediyoruz. Bu zam, onların emeğinin karşılığı olarak düşünülmüş bir adımdır. Çalışanlarımızın mutluluğu için biz imkanlarımız çerçevesinde gerekli desteği her zaman veriyoruz, vereceğiz de. Sendikamız ile sağduyulu, iş birliği içerisinde görüşmelerimizi tamamladık. Toplu sözleşme sürecinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum, sözleşmenin tüm memur arkadaşlarımıza, belediyemize ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Bu iyileştirmede emeği geçen herkese teşekkür”

 

 

Çalışanlar adına toplu iş sözleşmesindeki iyileştirmeye imza atan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) İşyeri Temsilcisi Oğuzhan Kıransoy da “İki yıl önce imzaladığımız sözleşmeye ek olarak yapılan sözleşme revizyonunda yüzde 55.75 artış ve totalde yüzde 105 zamla kazanımlar artırılmıştır. Dolayısıyla başta sendikamın mücadeleci ruhu olmak üzere, Belediye Başkanımız ve bu iyileştirmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, yaşasın örgütlü mücadelemiz. ’’ dedi.

 

 

Yapılan yüzde 105'lik zam, Amasra Belediyesi’nde çalışan memurlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, bu müjdeli haberle birlikte maddi sıkıntılarının bir nebze olsun hafifleyeceğini dile getirdi.

 

ETİKETLER : Amasra Belediyesi Recai Çakır
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›