Yalçınkaya, projelerini peşi sıra açıklıyor!

Bartın’ın sahadan gelen önceliklerine bakarak projelerini 54 başlıkta toplayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bartın Belediye Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, kentin en can alıcı sorunlardan biri olan trafik sorununu çözecek olan “Çatmaca katlı kavşak” ve “katlı otopark” projesiyle ilgili detaylı bilgi vererek “Çatmaca bölgesinde, Bülent Ecevit Caddesi ile Ankara Yolu aksı üzerinde planlanan battı-çıktı (katlı kavşak) projesiyle birlikte, trafik akışında önemli bir düzenleme sağlanacak. Bu projenin hayata geçirilmesiyle, özellikle ışıklarda uzun bekleyişler son bulacak ve sağlıklı bir trafik akışı tesis edilerek trafik sıkışıklığı en aza indirilecektir. İlimizdeki park sorununa çözüm getirmek amacıyla, son teknolojiyle donatılmış, asansörlü ve 250 araç kapasiteli bir otopark projesi hayata geçirilecek. Bu proje ile şehirdeki park sıkıntısını hafifletmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Bu haber 2024-02-16 09:45:12 eklenmiş ve 594 kez görüntülenmiştir.

 

 

Çatmaca’ya katlı kavşak, katlı otopark, yaya köprüsü projesi

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bartın Belediye Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, merakla beklenen projelerini tanıtmaya başladı.

 

“Bilgi, tecrübe ve Bartın sevdamızla halkımıza hizmet etmek için geliyoruz” diyerek 31 Mart akşamı seçimi kazanması halinde yapacakları projeleri kamuoyuyla paylaşan Yalçınkaya, şunları söyledi:

 

“Herkesin hak ettiği hizmeti almasını sağlayacağız”

 

“Toplumun refahı ve birliği için çaba harcayan, halk yararını ön planda tutan bir belediyecilik anlayışıyla Bartın’da toplumun bütün kesimlerinin ihtiyaçlarını ve mutluluğunu temel alan, kaynaklarını halk için hakça kullanan, istihdam yaratan, toplumun refahını ve kamu menfaatini önceleyen, doğaya ve çevreye duyarlı bir yerel yönetim modelini hayata geçirmek için yola çıkıyoruz.

Kıymetli hemşehrilerim, bizim önceliğimiz sizsiniz. Sizin ihtiyaçlarınıza duyarlı, çözüm odaklı, adil ve eşit bir hizmet anlayışıyla şehrimizi daha da ileriye taşıyacağız. Bartın zengin tarihi birikimi ile yer altı kaynakları, doğası, sahilleri ve en önemlisi merkezinde sizin olduğunuz çok kıymetli kültürel zenginlikleriyle büyük bir potansiyele sahiptir. Şehrimizin sahip olduğu bu potansiyeli en üst seviyede kullanarak herkesin hak ettiği hizmeti almasını sağlayacağımıza söz veriyorum.

 

“Bu şehri daha yaşanabilir hale getireceğiz”

 

Bartın sevdasıyla bir araya gelerek, tecrübemizi, bilgimizi ve gücümüzü kullanarak, siz halkımızın da desteğiyle bu şehri daha yaşanabilir hale getireceğiz. Amacımız, her bireyin mutluluğunu ve hizmete erişimini gözeten bir Bartın oluşturmaktır. Bu yolda ilk olarak Allah’a, ardından sizlere güveniyorum.

 

“Bartın’ı güçlendirmeyi hedefliyoruz”

 

Katılımcı bir yönetim anlayışıyla sizlerin görüşlerine önem vererek, eğitimden sağlığa, altyapıdan ulaşıma ve çevre düzenlemesine kadar her alanda etkili projelerle Bartın’ı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Şeffaf ve adil bir belediyecilik anlayışıyla, doğrudan katılımınızla Bartın’ı birlikte yönetmek için yola çıkıyoruz. Sizlerin destekleriyle aydınlık bir Bartın için el birliğiyle çalışmayı büyük bir heyecanla bekliyoruz.

 

“Yeni bir başlangıç için sabırsızlanıyoruz”

 

Bartın’ın geleceği için kararlılıkla ve sevgiyle çalışmak için buradayız. Hep birlikte, Bartın için yeni bir başlangıç yapmak için sabırsızlanıyoruz. Bu yolda ilk adımı atmaya hazırız ve sizlerin de desteğiyle, Bartın için büyük bir değişim başlatacağımıza yürekten inanıyorum. Hep birlikte, Bartın’ı hak ettiği yere taşıyalım, geleceği birlikte inşa edelim.”

 

İlk proje Kapalı Pazaryeri ve Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi

 

Daha sonra vizyon gerektiren projelerinin tanıtımına geçen Yalçınkaya ilk olarak Bartın Kapalı Pazaryerine ve Cumhuriyet Meydanı ile ilgili düzenlemenin yer aldığı projesini tanıttı. Bunu bir de video görsel ile destekleyen Yalçınkaya, projesini anlatarak şunları söyledi:

 

Meydan ve altı otoparka dönüşüyor!

 

“Sizlerin de bildiği gibi 1999 yılında Belediye Başkanı olduğumda Bartın’da bir kent meydanı yoktu. Bu eksikliği görerek belediye çalışanlarımızla birlikte yaptığımız çalışmalarımızla Bartın’a Cumhuriyet Meydanı’nı kazandırdık. Bartın’a yakışan bir kent meydanını hayata geçirdik. O gün ortaya koyduğumuz vizyon bugün hala ayakta. Bu meydanı ve kapalı pazaryerini tekrar şehrimizin ihtiyaçlarına göre düzenlemek yine bizlere nasip olacak inşallah.

 

“Geçmişte yaptık, yine başaracağız”

 

Projemizle birlikte meydan ve kapalı pazaryerinin altını otoparka dönüştürüyoruz. Kent merkezindeki otopark sorununu böylelikle çözmüş olacağız. Modern tasarımı ile güvenli ve estetik bir meydan ortaya çıkacak. Aynı zamanda Meydan ile Pazaryeri arasındaki araç trafiğini de yer altına alarak caddeyi sadece yayaların kullanımına açacağız. Böylelikle pazaryerinde yaşanan sorunlar ortadan kalkacak ve 7/24 halkımız ve esnafımız için güvenli ve rahat bir ticaret alanı oluşturacağız. Geçmişte yaptık, yine başaracağız. Yalçınkaya çalışacak, Bartın kazanacak.”

 

Hafif raylı sistem projesi

 

Ulaşım ve Altyapı Projelerinin bazılarını da paylaşan CHP’li Yalçınkaya, projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

 

“Çatmaca ile Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsü arasında planlanan 10 kilometrelik hafif raylı sistem bölgedeki ulaşımı kolaylaştıracaktır. Yeni yapılan devlet hastanesine ulaşım imkanı sağlayacak olup bölge sakinlerinin ve üniversite öğrencilerinin güvenli ve hızlı bir şekilde seyahat etmelerini sağlayacaktır.

 

Çatmaca katlı kavşak projesi

 

Çatmaca bölgesinde, Bülent Ecevit Caddesi ile Ankara Yolu aksı üzerinde planlanan battı-çıktı (katlı kavşak) projesiyle birlikte, trafik akışında önemli bir düzenleme sağlanacak. Bu projenin hayata geçirilmesiyle, özellikle ışıklarda uzun bekleyişler son bulacak ve sağlıklı bir trafik akışı tesis edilerek trafik sıkışıklığı en aza indirilecektir.

 

Katlı otopark projesi

 

İlimizdeki park sorununa çözüm getirmek amacıyla, son teknolojiyle donatılmış,

asansörlü ve 250 araç kapasiteli bir otopark projesi hayata geçirilecek. Bu proje ile şehirdeki park sıkıntısını hafifletmeyi hedefliyoruz.

 

Yaya köprüsü projesi

 

Kaynarca ile Yalı arasında planlanan yeni yaya köprüsü ile vatandaşlarımızın şehir

merkezine ulaşımını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Bu projeyi hayata geçirirken vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına duyarlı bir yaklaşım benimseyerek, ulaşımın daha erişilebilir ve etkili hale gelmesini sağlayacak adımları atmayı amaçlıyoruz.”

 

 

ETİKETLER : Bartın CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya projelerini açıkladı proje
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›