ORKUT Arama Kurtarma Eğitimi başladı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanda yer alan Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinde 1 işletme şefi, 1 orman muhafaza memuru ve 11 orman yangın işçisi olmak üzere toplam 13 personelden oluşacak şekilde 3 adet Orman Kurtarma (ORKUT) ekibi kuracak.
Bu haber 2024-02-15 09:56:46 eklenmiş ve 535 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Orman Genel Müdürlüğünün talimatları ile Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nde oluşturulan “Orman Kurtarma” (ORKUT) ekibine Zonguldak İl AFAD Müdürlüğünce arama kurtarma eğitimi başladı.

 

 

Eğitimin başlangıcında konuşma yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, sorumluluk alanlarında yer alan Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinde 1 işletme şefi, 1 orman muhafaza memuru ve 11 orman yangın işçisi olmak üzere toplam 13 personelden oluşacak şekilde 3 adet Orman Kurtarma (ORKUT) ekibi kurulacağını söyledi.

 

 

ORKUT ekibini İsveç çakısı gibi çok fonksiyonlu hale getireceklerini belirten Bayraktaroğlu, eğitim sonunda ekiplerin sadece orman yangınları değil herhangi bir afet durumunda kendi güvenliklerini almanın yanı sıra her türlü arama ve kurtarma ekipmanını kullanabileceklerini kaydetti.

 

 

“Akredite edilerek afetlere hazır hale gelecekler”

 

 

Sertifikalı arama kurtarma eğitimleri alacak olan ORKUT ekibinin akredite edileceğini ve afetlere müdahale için hazır hale geleceğini vurgulayan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, söz konusu eğitimlerle ilgili bilgi vererek şöyle konuştu:

 

 

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde meydana gelen asrın afetinin ardından AFAD koordinesinde ortak dili konuştuğumuz kurum ve kuruluşlarla bin eğitmen ve 100 bin personelin eğitimi gerçekleştiriyoruz.

 

 

Asrın afetinde 13 kişilik ORKUT ekibimiz Kahramanmaraş’ta 7 kişi canlı olmak üzere 46 vatandaşımızı enkazdan çıkardı. ORKUT ekibi sayımızı 2’ye çıkardık.

 

 

En kısa sürede sorumluluk alanımızda yer alan Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinde konuşlu olmak üzere 1 işletme şefi, 1 orman muhafaza memuru ve 11 orman yangın işçimiz olmak üzere toplam 13 personelden oluşacak şekilde 3 adet ORKUT ekibi teşekkül edeceğiz.

 

 

ORKUT ekibimizi İsveç çakısı gibi çok fonksiyonlu hale getireceğiz. Eğitim sonunda ekibimiz sadece orman yangınları değil herhangi bir afet durumunda kendi güvenliklerini almanın yanı sıra her türlü arama ve kurtarma ekipmanını kullanabilecekler. Sertifikalı arama kurtarma eğitimleri alacak olan ekibimiz akredite edilecek ve afetlere müdahale için hazır hale gelecek.

 

 

Öncelikle kurulan ORKUT ekibimize ihtiyaç duyulacak orman yangını, kurtarma ve diğer acil durum gerektirir olayların yaşanmamasını diliyor, ihtiyaç duyulması halinde ekibimizin elinden gelen tüm gayretle meydana gelen olaylara müdahale edeceğine yürekten inanıyor ve bugün burada bize ve ORKUT ekibimize bilgi ve tecrübelerini paylaşarak eğitim vermeye gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüze ve teknik personeline şimdiden teşekkür ediyor, ORKUT ekibimizin kazasız, belasız ve hayırlı görevler yapmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

 

Afetlerde destek verecekler

 

 

Teorik ve pratik olarak gerçekleşecek olan eğitimler ihtiyaç halinde orman yangınlarında ulaşılması zor bölgelere ilk müdahalede aktif rol alacak. Ayrıca gerek görüldüğünde diğer afetlerde de destek verecek.

 

 

Eğitime Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, OZM Şube Müdürü ile Zonguldak ORKUT ekibi katıldı.

ETİKETLER : ORKUT Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›