Adaylar ilk değerlendirmelerini yaptı!

İsimlerinin açıklamasının ardından AK Parti’nin ilçe ve belde belediye başkan adayları, ilk değerlendirmelerini yaparak önemli mesajlar verdi. AK Parti’nin Ulus, Abdipaşa ve Kozcağız’da “yola devam” dediği mevcut Belediye Başkanları Hasan Hüseyin Uzun, Yaşar Dönmez ve Mustafa Karaman, yeni dönem projeleri için kolları sıvadı. Amasra, Kurucaşile, Kumluca ve Hasankadı’da heyecan yaratan isimler Ahmet Reis, Hulusi Sayın, Mustafa Bozkurt ve Süleyman Özgün ise “Hazırız, kararlıyız” dedi.
Bu haber 2024-02-13 10:36:45 eklenmiş ve 346 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Türkiye ve Bartın, yerel seçimlere doğru giderken AK Parti Bartın teşkilatlarının beklediği ilçe ve belde belediye başkan adayları netleşti.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da katıldığı törenle, merakla beklenen isimler kamuoyuna açıklandı.

 

Programda konuşan Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç, “AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantımızı, coşku ve heyecan içerisinde gerçekleştirdik. Belediye başkan adaylarımızın güzel memleketimiz Bartın’a, ilçelerimize, beldelerimize ve kıymetli hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gerçek Belediyecilik'i şehrimizin her bir köşesinde hayata geçirecek olan adaylarımıza başarılar diliyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi şiar edinen AK Parti olarak, Türkiye Yüzyılı şehirleri için çalışmalarımızı kesintisiz sürdürecek ve memleketimizi her alanda kalkındırmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, 31 Mart’ta Cumhur İttifakıyla beraber Bartın’a tüm Belediyeleri almayı hedeflediklerini belirtirken tek hedeflerinin Bartın’ı bir adım daha ileriye götürmek olduğunu vurgulayan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da 31 Mart’tan sonra yenilikçi, öncü, insan temelli şehircilik anlayışı ile Bartın’a damga vurarak hizmet için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

 

AK Parti’nin Amasra Belediye Başkan Adayı Ahmet Reis, Kurucaşile Belediye Başkan Adayı Hulusi Sayın, Ulus Belediye Başkan Adayı Hasan Hüseyin Uzun, Hasankadı Belediye Başkan Adayı Süleyman Özgün, Kozcağız Belediye Başkan Adayı Mustafa Karaman, Abdipaşa Belediye Başkan Adayı Yaşar Dönmez, Kumluca Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozkurt oldu.

 

İsimlerinin açıklamasının ardından AK Parti’nin ilçe ve belde belediye başkan adayları ilk değerlendirmelerini sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarıyla yaptı.

 

Reis: “Birlik beraberlik içinde yol alacağız”

 

AK Parti’nin Amasra Belediye Başkan Adayı Ahmet Reis, adaylığının açıklanmasının ardından yaptığı değerlendirmede yeşil ve mavinin birleştiği Amasra’nın hizmetin en güzeline ve en iyisine layık olduğunu söyledi. Cumhur İttifakı’nın desteğiyle Amasra’yı daha ileri hedeflere götürmek birlik beraberlik içinde yol alacaklarını belirten Reis, aday adaylığı süresince kendisi için gayret gösteren önemli isimlere de teşekkür ederken “Öncelikle beni bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç, Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz, İl Başkanımız, İlçe Başkanlığımız, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığına, teşkilat mensuplarımıza ve Amasralı hemşehrilerimize teşekkürü bir borç bilirim. Amasra’mız Çeşm-i Cihan olarak bilinen dünyanın gözbebeği Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti yeşil ve mavinin birleştiği hizmetin en güzeline en iyisine layıktır. Bu minvalde aday adaylığı sürecinde birlikte yol yürüdüğümüz Hasan Balcı Ağabeyime, Hüseyin Boran ağabeyime göstermiş oldukları gayretten dolayı teşekkür ediyorum. Amasra’mızı birlikte, daha ileri hedeflere yol almak için gayret gösterecek, birlik beraberlik içinde yol alacağız.” dedi.

 

Sayın: “Sorunları çözmek için geliyorum”

 

AK Parti’nin Kurucaşile’de yeni dönem için belirlediği isim Hulusi Sayın oldu. AK Parti’nin Kurucaşile Belediye Başkan Adayı Hulusi Sayın da adaya tanıtımının ardından yaptığı ilk değerlendirmede; “Belediye Başkan Aday Tanıtımlarını Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç ve Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan Başkanımızın katılımlarıyla gerçekleştirdik. Sorunları biliyorum, desteklerinizle çözmek için geliyorum.” diye konuştu.

 

Uzun: “Daha nice güzel projelere imza atmak için sabırsızlanıyorum”

 

Büyük harflerle vurguladığı ve “Sadece bir şehir değil, aynı zamanda sevgi ve birlikte yaşama kültürünün simgesi” dediği Ulus için gecesini gündüze katarak çalışmaya devam edeceğinin sözünü veren AK Parti’nin Ulus Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, adaylığı sonrasında yaptığı açıklamada yeni projeler için sabırsızlandığını söyledi. Ulus’ta AK Parti’nin 3. Dönemi için kolları sıvayan Uzun, açıklamasında şunları kaydetti:

 

“Genel Başkan Yardımcımız, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanımız Sayın Çiğdem Karaaslan ve Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’un katılımlarıyla İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısını büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirdik.

 

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle bir kez daha Ulus Belediye Başkanı adayı olarak gösterildim. Büyük bir heyecan ve sorumluluk duygusuyla Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti Genel Merkezimize ve teşkilatımızın değerli üyelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Bu kutlu görevi üstlenerek, gecemi gündüzüme katarak çalışmaya devam edeceğimi belirtmek isterim.

 

Ulus, benim için sadece bir şehir değil, aynı zamanda sevgi ve birlikte yaşama kültürünün simgesidir ve Ulus sadece coğrafi sınırları ile değil insanları ile bir bütündür.

 

Hemşehrilerim, sizlere borcum büyük. Her birinize samimiyetiniz ve bana duyduğunuz güven için minnettarım.  Bugüne dek birlikte yaşadığımız anılar, ortak paydamız olan şehrimize değer katan yol haritamız oldu.

 

Desteklerinizi, dualarınızı ve samimi katkılarınızı bekliyor, birlikte daha nice güzel projelere imza atmak için sabırsızlanıyor, hepinizi kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum.”

 

Dönmez: “Yarım kalan işlerimizi tamamlamak için çalışacağız”

 

Abdipaşa Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Yaşar Dönmez, yeni dönemde ilk günkü aşkla beldenin sorunlarını çözmek ve yarım kalan işlerini tamamlamak canla başla çalışacağını söyledi. Partisinin Bartın İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısının ardından değerlendirmede bulunan Dönmez, “Aday Tanıtım Toplantısına halkımız ile birlikte katılım sağladık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle adaylığımız açıklandı. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç, Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz, İl Başkanımız Sayın Yaşar Arslan, İlçe Başkanımız Sayın Hikmet Çalık ve Abdipaşalı hemşehrilerime sonsuz şükranlarımı sunarım. İlk günkü aşkla ve heyecanla beldemizin, halkımızın sorunlarını gidermek için yarım kalan işlerimizi tamamlamak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Karaman: “Kozcağız için tek vücut olma günü”

 

AK Parti, Kozcağız’da “Mustafa Karaman’la yola devam” dedi. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için adaylığı netleşen Kozcağız Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Başkan Adayı Mustafa Karaman, ilk değerlendirmesini yaparken hiç kimseyi ayırmadan herkesi kucaklayarak, geçmişin hatalarıyla helalleşerek yoluna devam edeceğini dile getirdi. Daha önceki dönemlerde olduğu gibi gencinden yaşlısına tüm Kozcağızlıların hizmetkarı olacağının altını çizen Karaman, Kozcağızlılara da seslendiği açıklamasında “Sevgili hemşehrilerim; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve Genel Merkezimizin onayıyla  yeniden AK Parti Kozcağız Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiş bulunmaktayım. Geçmişin tecrübesiyle birikimiyle geleceğe umutla bakan bir Kozcağız için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi gencinden yaşlısına tüm hemşehrilerimizin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Gün, parti ayrımı gözetmeksizin bir ve beraberce Kozcağız için tek vücut olma günüdür. Hiç kimseyi ayırmadan herkesi kucaklayarak, geçmişin hatalarıyla helalleşerek yolumuza devam edeceğiz. Büyüyen ve gelişen Kozcağız’ı her yönüyle marka şehir haline hep birlikte getireceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz açık olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Bozkurt: “Kumluca’mızı AK Parti belediyeciliği ile buluşturacağız”

 

İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları için tanıtım toplantısının yapıldığı AK Parti teşkilatlarında heyecan yaratan isimlerden biri olan Mustafa Bozkurt, Kumluca Belediye Başkan Adayı oldu. Ailesi başta olmak üzere Kumluca Belde Teşkilatının büyük katılımla destek verdiği Bozkurt, 31 Mart’a kadar gece gündüz çalışarak Kumluca’yı ak belediyecilikle buluşturacağını söylerken “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘ın tensipleri ve Genel Merkezimizin oluru ile bugün AK Parti Kumluca Belediye Başkan Adayı olmuş bulunmaktayım. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen bölgemizin medârı iftarı Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç’a Bartın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz’a İl Başkanımız Yaşar Arslan’a Kumluca AK Parti teşkilatına her zaman yanımda olan kıymetli aileme, dostlarıma çok teşekkür ederim. 31 Mart’a kadar gece gündüz çalışacak Kumluca’mızı AK Parti belediyeciliği ile buluşturacağız. Durmak Yok Yola Devam.” dedi.

 

Özgün: “Sefere başladık zafere az kaldı”

 

AK Parti’nin Hasankadı Belediye Başkanı Adayı Süleyman Özgün oldu. Adaylığının açıklanmasının ardından değerlendirmede bulunan Özgün, “Benim ve Hasankadı halkımız için AK Parti Hasankadı Belediye Başkan Adaylığım hayırlı olsun. Sayın Genel Başkan Yardımcımıza, Adalet Bakanımıza, Milletvekillerimize, teşkilatımıza konuk misafirlerimize katılımları için teşekkürlerimi sunuyorum. Sefere başladık zafere az kaldı.” dedi.

 

Arslan: “Gerçek belediyecilik anlayışını şehrimize taşımaya kararlılar”

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan da adayların açıklanmasının ardından “Adaylarımızı heyecanla tanıtıyoruz. Bartın’a özveriyle hizmet etmek için adım atıyorlar ve gerçek belediyecilik anlayışını şehrimize taşımaya kararlılar. Her biri değerli, birbirinden çalışkan ve başarılı adaylarımızla birlikte, 8’de 8 yapmak için yola çıkıyoruz. Bartın’ımıza, hak ettiği gerçek belediyeciliği sunmak için ‘Hazırız Kararlıyız.’ Bartın’ın, Türkiye Yüzyılı şehirleri arasına girmesi ve gerçek belediyecilik vizyonuna ulaşması için AK Parti Belediyeciliği diyor Bartın’ımız. AK Parti’mizin Bartın İlçe ve Belde Belediye Başkan Adaylarına ve Teşkilatımıza başarılar diliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç AK Parti Bartın belediye başkan adayları
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›