Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın’ın Cumhur İttifakı Adayı Fırıncıoğlu’na başarılar diledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ilk mitingini Zonguldak’ta yaptı. Zonguldak ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtım programı için memleketi Bartın’a gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ile de bir araya geldi. Gerçekleşen buluşmada Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süre görüştüğü Fırıncıoğlu’na başarılar diledi.
Bu haber 2024-02-13 10:32:12 eklenmiş ve 378 kez görüntülenmiştir.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilk miting yeri Zonguldak’ta önemli mesajlar

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Yerel seçime 50 gün kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk mitingini komşu ilimiz Zonguldak’ta gerçekleştirdi.

 

Şehre girişinden itibaren kendilerini hasretle bağrına basan her bir vatandaşa teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görüyorum ki miting alanımız büyümüş, genişlemiş. Yeni meydanımız, şehrimize de çok yakışmış. Ama Zonguldak'la aramızdaki sevda çok daha fazla büyümüş. Allah hepinizden, tüm Zonguldak'tan razı olsun diyorum. Siz bize böyle samimiyetle sahip çıktığınız müddetçe bizi kimse yolumuzdan alıkoyamaz. Zonguldaklı kardeşlerimiz bizim yanımızda dağ gibi durdukları sürece Türkiye Yüzyılı'nın inşasını kimse engelleyemez.” diye konuştu.

 

"Zonguldak bizim yoldaşımız olduğu müddetçe ne FETÖ'cü hainlerin ne DEAŞ'lı canilerin ne PKK'lı alçakların ne de DHKP-C'li katillerin tehditleri bize sökmez" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un "Birlik" şiirinden dizeler okudu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldaklılar ile bir duvarın tuğlaları gibi kenetlendikleri sürece "cehennem olsa geleni göğüslerinde söndüreceklerini" dile getirdi.

 

“Zonguldak’ı doğal gazın da merkezi hâline getirmekte kararlıyız”

 

Alandaki kalabalığa seslenerek birlik beraberlik mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

 

“Bunu başardığımızda Allah'ın izniyle kimse bize zincir vuramaz, önümüzü kesemez, hedeflerimize ulaşmaktan bizi geri bırakamaz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, yol arkadaşlığımızı daim eylesin. Her birinize meydanlara sığmayan şu büyük aşkınız için en içten şükranlarımı sunuyorum. Şehrimize en son bundan sadece 9 ay önce 20 Nisan tarihinde gelmiştik. Ziyaretimizde milletimizin asırlık hayallerinden olan Karadeniz doğal gazını resmen devreye almanın gururunu yaşamıştık. Filyos’taki törenimizde, müjdesini verdiğimiz ücretsiz doğal gaz desteğimizi hâlen sürdürüyoruz. İlk ay, ısınma dâhil konutlardan hiçbir ücret almadık. Yani, vatandaşlarımızın doğal gaz faturasını devlet olarak biz ödedik. Daha sonra 11 ay boyunca konutlardaki mutfak ve su ısıtma için kullanılan 25 metreküplük doğal gaz tüketiminin bilabedel olacağını söyledik. Nisan ayından beri 25 metreküplük miktarı, ne yapıyoruz, faturalardan düşüyoruz. Bu uygulamayı Nisan 2024 dönemine kadar devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızın bütçesine toplam 87 milyar lira tutarında doğrudan destek sağlamış olacağız.”

 

“Enerjide tam bağımsızlığı yakalamak en önemli hedefimiz”

 

Sadece bununla da yetinmediklerine, Türkiye'nin kendi gemileriyle sismik arama ve sondaj çalışmalarının devam ettiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “‘Her seçim öncesinde gaz buluyorlar diyen’ çapsızlara aldırmadan, ‘Parayı Karadeniz ve Akdeniz'in sularına gömüyorlar’ diyen gafillere kulak asmadan, bulanlar ancak arayanlardır düsturuyla arama faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Zonguldak’ı kömürden sonra doğal gazın da merkezi hâline getirmekte kararlıyız. Şunu çok açık ve net ifade etmek isterim. Enerjide tam bağımsızlığı yakalamak en önemli hedefimizdir. Türkiye'nin enerji güvenliğini garanti edecek hamleleri azim ve cesaretle hayata geçiriyoruz. Karadeniz doğal gazının ardından şimdi de kardeşlerim, Gabar’da bulduğumuz yüksek miktarda ve kalitede petrol bu atılımlardan biriydi.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek dönemde hem petrol hem maden hem de doğal gaz konusunda yeni müjdeler vermeyi ümit ettiklerini belirterek, “Türkiye'nin yer altı ve yer üstü kaynaklarını kullanmasının engellenmesine bir daha asla müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu.

 

“Bizim eser ve hizmet siyasetimizi çok iyi bilen bir şehrimiz”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak’ın, gönül dünyalarında müstesna bir yerinin olduğunu söylerken mümkün olan en fazla sayıda ilde vatandaşlarla kucaklaşacaklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

 

“Biz, bir avuç kömür için bir ömür veren Zonguldak'ın yürekli, mert ve çalışkan insanlarını Allah için seviyoruz. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde miting maratonumuzu Zonguldak'tan başlatıyoruz. Bugün bu ilk mitingim, nereden başlıyoruz? Zonguldak'tan. Bunun kadri kıymetini muhakkak bilin. Zonguldak, bizim eser ve hizmet siyasetimizi çok iyi bilen bir şehrimizdir. Gerek hükûmet olarak gerekse mahalli idarelerde Zonguldak’a hepsi birbirinden önemli yatırımlar kazandırdık ama bundan önce Zonguldak'a olan şükran borcumuzu ödemek istiyorum. Ülke olarak geçen yıl Mayıs ayında kritik bir seçim yaşadık. Bu seçimlerde sadece karşımızdaki adayla ve ittifakla rekabet etmedik. Bununla birlikte Kandil'den Pensilvanya’sına seçimleri yönlendirmeye çalışan şer odaklarıyla da mücadele ettik. Maalesef Türk siyasi tarihine birer kara leke olarak geçen pazarlıklara, iş birliklerine, itibar suikastına imza attılar. Seçim kazanmak uğruna devletin bakanlıklarını ve stratejik kurumlarını, pazarlık konusu yapacak kadar ihtiraslarının kurbanı oldular. 14-28 Mayıs seçimlerinde Zonguldaklı kardeşlerimizin de desteğiyle bu kirli plana sizinle beraber geçit vermedik. İlk turda yüzde 52, ikinci turda yüzde 55 oy oranlarıyla Zonguldak, milletin adamına çok güçlü bir şekilde sahip çıktı. Bu muhteşem sonuçtan dolayı her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Sizlerin şahsında Zonguldak halkına bize olan teveccühleri, güvenleri ve vefaları için buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Şunu bilmenizi isterim, siz bizi nasıl bağrınıza bastıysanız biz de sizin emanetinize asla gölge düşürmeyeceğiz.”

 

Madencilere teşekkür

 

Zonguldak’ı her alanda daha da geliştirmek, kalkındırmak, bayındır hâle getirmek için gece gündüz koşturacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan en küçük bir şüpheniz olmasın. Tabii Zonguldak sadece millî iradenin değil millî dayanışmanın da sembol şehri. Bunu milletçe, asrın felaketini yaşadığımız 6 Şubat depremlerinde bir kez daha gördük.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depremlerinde Zonguldaklı ve Bartınlı madencilerin enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak için seferber olduklarını hatırlatarak, “Madenci kardeşlerime şahsım, ailem, milletim adına tekrar teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Bir cana daha ulaşmak, bir canı daha kurtarmak, milletimize güzel bir haber verebilmek için çoğu zaman canlarını tehlikeye attılar. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim gayretlerinizi daim eylesin.” ifadelerini kullandı.

 

“İstihdamı desteklemeye devam edeceğiz”

 

Geçen yıl 20 Nisan’da Zonguldak’a geldiklerinde Türkiye Taş Kömürü Kurumuna 2 bin işçi alacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zonguldak için bin 500, Bartın için 400, Karabük için 100 olmak üzere toplam 2 bin işçimiz için resmî süreci eylül ayının ortasında başlattık. Gerekli evrakı ve eğitimlerini tamamlayan işçi kardeşlerimiz peyderpey şu anda işbaşı yapıyor. İnşallah bundan sonra da Zonguldak'ın istihdamını desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

Son 21 yılda Zonguldak'a kazandırdıkları yatırımları anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zonguldak'a son 21 yılda bugünün rakamlarıyla toplamda 189 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Durmak yok, yola devam.” dedi.  

 

Filyos Vadisi Projesi'nin önemli bir parçası, 150 yıllık bir hayal olan Filyos Limanı’nı yapıp açmanın da kendilerine nasip olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filyos Limanı'yla, Filyos Endüstri Bölgesi'ne ulaşımı sağlamak amacıyla çift hatlı bir iltisak hattının etüt, proje çalışmalarını bitirdik, ihale çalışmalarımız sürüyor.” diye konuştu.

 

Kentteki iş insanları ve yatırımcılara yaklaşık 3 milyar lira tutarında prim teşviki sağladıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

 

“Karadeniz gazının hanelere gelmesini sağlayan Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ni hayata geçirdik. Sakarya Doğal Gaz Sahası Projesi'nin ikinci faz ve Batı Karadeniz Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin ikinci ve üçüncü faz çalışmaları devam ediyor. Zonguldak merkez ile 15 ilçe ve beldemize doğal gazı gönderdik. Önümüzdeki dönemde Beycuma, Elvanpazarcık, Kandilli, Karaman, Karapınar ve Nebioğlu'na doğal gaz arzı sağlamayı planlıyoruz.”

 

Büyük buluşma Zonguldak’ta gerçekleşti!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zonguldak mitinginin aynı günü Bartın’daki aday tanıtımı için memleketine gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ile Zonguldak’a geçti.

 

AK Parti Bartın Teşkilatı’nın bu önemli ziyaretine Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik de katıldı.

 

Zonguldak’ta gerçekleşen bu büyük buluşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süre görüştüğü Cumhur İttifakının Bartın Belediye Başkan Adayı Fırıncıoğlu’na başarılar diledi.

 

 

Görüşmenin ardından Fırıncıoğlu, kısa bir açıklamada bulunurken “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak Mitingine katılarak, Zonguldak Belediyesi ziyaretine eşlik ettim. Cumhur İttifakının Bartın Belediye Başkan Adaylığını şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi sundum. Sayın Cumhurbaşkanımıza destekleri ve Bartın ile ilgili kıymetli düşünceleri için teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

 

Bakan Tunç’tan “birlik ve beraberlik” vurgusu!

 

Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik’in de yer aldığı ziyarete ilişkin “Hazırız Kararlıyız” etiketiyle sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yerel seçim öncesi “birlik ve beraberlik” mesajı vererek “Daima bir ve beraber... Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Gerçek Belediyecilik için Bartın hazır, Bartın kararlı.” dedi.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan Bartın Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Hüseyin
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›