İzinsiz çakar pahalıya patladı!

Işıklı uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan kişilere yönelik Bartın dahil olmak üzere tüm illerde gerçekleştirilen denetimlerde Ocak ayında bin 433 sürücüye 9 milyon 227 bin TL para cezası kesildi.
Bu haber 2024-02-13 10:27:49 eklenmiş ve 1485 kez görüntülenmiştir.

 

Ocak ayında bin 433 sürücüye 9 milyon 227 bin TL ceza!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yaptığı açıklamaya göre; Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde, Bartın dahil olmak üzere 81 İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince Ocak ayı içerisinde “Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan” kişilere karşı yapılan denetimlerde; bin 433 Sürücü tespit edildi ve araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı işareti bulunan cihazlar (çakar lambalar) söktürüldü. Ayrıca 9 milyon 227 bin TL para cezası uygulandı.

 

Söz konusu denetimlere ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Yerlikaya; “Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan (çakar lamba) sürücülere karşı denetimlerimiz aralıksız sürecek. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, ‘trafikte önceliğimiz: önce insan!’ Görevi sırasında ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir.” ifadelerini kullandı.

 

 

ETİKETLER : Bartın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya çakar cezası izinsiz çakar
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›