Madencilerle ocağa inen Bakan Bayraktar, "İstihdam artacak" dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nde maden ocağına inerek eksi 170 metrede madencilerle öğle yemeği yedi. Asrın felaketinde arama kurtarma faaliyetlerinde birçok canı kurtaran madencilerle araya gelen Bakan Bayraktar, gazetecilere açıklama yaparken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği TTK’ya 400’ü Bartınlı 2 bin işçi alımı konusuna da değinerek “Seçimlerden önceki dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın Zonguldak'a, TTK'ya, Bartın’a ve bu bölgeye vermiş olduğu, bir anlamda müjde gibi 2 bin yeni işçi alımı söz konusuydu. Bu işçilerimizi aldık. Bunların bir kısmı başladı, bir kısmı şu anda eğitimde. Buradan oraya geçip o arkadaşlarımızla da görüşeceğim. Dolayısıyla işçilerimizi alıyoruz, yavaş yavaş onları eğitimleri sonrasında da müesseselerimizde görevlendirmeye başlayacağız. İnşallah ileride istihdamı daha da artıracak, TTK’yı daha güçlü hale getirecek çalışmalarımızı da hep birlikte yürütüyoruz.” dedi.
Bu haber 2024-02-09 09:35:21 eklenmiş ve 400 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde Adıyaman ve Şanlıurfa’da vatandaşları ziyaret eden bir gün sonra asrın felaketinde arama kurtarma faaliyetlerinde birçok canı kurtaran madencilerle Zonguldak’ta bir araya geldi.

 

Madenciler şehri Zonguldak’ta ilk olarak ilk olarak Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’nü ziyaret eden Bakan Bayraktar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı ve Saffet Bozkurt, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS Amasra Şube Başkanı Ümit Çınar başta olmak üzere şube başkan ve yöneticileri ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Bayraktar, ardından TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü’ne geçerken madene inerek eksi 170 kotta işçilerle öğle yemeği yedi.

 

Bakan Bayraktar’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak AK Parti Milletvekilleri Muammer Avcı ve Saffet Bozkurt, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, GMİS Genel Başkası Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, kurum müdürleri ve sendika yöneticileri eşlik etti.

 

Madencilere, deprem felaketinde yürüttükleri çalışmalardan dolayı teşekkür eden Bayraktar, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

 

“Ne kadar iftihar etsek az”

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletin tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde olduğunu söyledi. Asrın felaketinin yıl dönümünde özellikle madencilerle de bir araya gelmek istediğini kaydeden Bakan Bayraktar, “Deprem bölgesinin ve bütün milletimizin madencilerimize olan teşekkürünü getirmek için buraya geldik. Kurtarılan her bir can için adeta kendi canlarını hiçe sayarak, kahramanca çok büyük bir görev ifa ettiler. Hakikaten onlarla ne kadar iftihar etsek azdır. Bütün milletimiz adına ben onlara bir kez daha sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

“Kahramanca görev ifa ettiler”

 

Bayraktar, deprem felaketinin ardından millet-devlet el ele vererek asrın felaketinin asrın birlikteliğine dönüştüğünü vurgulayarak “Elbette ki Cenab-ı hak, ülkemize inşallah böyle bir acıyı, böyle bir felaketi tekrar yaşatmaz. Ama her şeye hazırlıklı olmamız gerekiyor.” diye konuştu.

 

Afet koordinasyonu

 

Madencilerin afet tecrübesini daha kurumsal bir zemine taşımak istediklerini kaydeden Bayraktar, “Bu konuda özellikle AFAD’la beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah tabii ki böyle bir afet daha yaşamak istemeyiz ama yaşadığımızda da en profesyonel şekilde buraya müdahaleyle alakalı önümüzdeki süreçte daha kurumsal bir yapı içerisinde madencilerimizi göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

“Emniyetten taviz yok”

 

Bakan Bayraktar, madencilikte önce insanı, sonra çevreyi, daha sonra da katma değerli madencilik öncelediklerini, madencileri de güvenlik tedbirleri konusunda uyardığını aktararak “Burayı da daha iyi, daha işlevli hale nasıl getirebiliriz, üretimi nasıl artırabiliriz ve elbette ki ülkemize katkısını nasıl daha artırabiliriz, bölgemize Zonguldak'a istihdamı nasıl artırabiliriz, o yönde de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dolayısıyla aşağıda onlardan da özellikle istirham ettim. Lütfen işinizi emniyet kuraları ne ise, neyi öneriyorsa o çerçevede gerçekleştirin, hiçbir şekilde emniyetten taviz vermeden bu işlerimizi yapalım.” dedi.

 

“İstihdam artacak”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği TTK’ya 400’ü Bartınlı 2 bin işçi alımı konusuna da değinen Bakan Bayraktar, “Biz yatırımlarımızı bu şekilde devam ettiriyoruz, ettireceğiz. Onların da işletmecilik anlamındaki faaliyetlerini emniyetten hiçbir şekilde taviz vermeden yerine getirmelerini onlardan istedim. Şimdi malumunuz, seçimlerden önceki dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın Zonguldak'a, TTK'ya, Bartın’a ve bu bölgeye vermiş olduğu, bir anlamda müjde gibi 2 bin yeni işçi alımı söz konusuydu. Bu işçilerimizi aldık. Bunların bir kısmı başladı, bir kısmı şu anda eğitimde. Buradan oraya geçip o arkadaşlarımızla da görüşeceğim. Dolayısıyla işçilerimizi alıyoruz, yavaş yavaş onları eğitimleri sonrasında da müesseselerimizde görevlendirmeye başlayacağız. İnşallah ileride istihdamı daha da artıracak, TTK’yı daha güçlü hale getirecek çalışmalarımızı da hep birlikte yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

GMİS’i ziyaret etti

 

Bakan Bayraktar, ardından Genel Maden İşçileri Sendikası’nı ziyaret etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, GMİS Amasra Şube Başkanı Ümit Çınar başta olmak üzere şube başkan ve yöneticileri karşıladı.

 

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Bakan Bayraktar, sendika yöneticilerine teşekkür eden Bakan Bayraktar, Çarşamba Pazarı’nı esnafını ziyaret ederek hayırlı işler diledikten sonra Zonguldak Valiliği’nde Vali Osman Hacıbektaşoğlu ile görüştü.

ETİKETLER : Bartın Zonguldak TTK GMİS Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar madenciler maden ocağı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›