Özkan’dan “BAYRAM ALIŞVERİŞİNİ YEREL ESNAFTAN YAPIN” çağrısı

Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, Kurban Bayramı öncesinde yerel esnaf için destek çağrısında bulunarak “Bu bayramda elbise, ayakkabı, kuru gıda ve bayramlık tüm ihtiyaçlarımız için yerel esnaftan alışveriş yapalım. Paramız şehrimizde kalsın, şehrimiz kazansın.” dedi.
Bu haber 2019-08-07 16:59:57 eklenmiş ve 393 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Yerel esnafın korunması ve ayakta kalabilmesi için birçok görüşmeye öncülük eden Bartın Bakkalla ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, sayılı günler kalan Kurban Bayramı öncesinde de bir çağrıda bulundu.

Yerel esnafın Türk toplumunun ve ekonominin omurgasını oluşturduğunu vurgulayan Özkan, küçük esnafın maddi olarak zor günler geçirdiğine dikkat çekti.

Kurban Bayramı’nda vatandaşlara bayram alışverişini yerel esnaftan yapmaları çağrısında bulunan Özkan, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşları duyarlı olmaya davet ederken Bartın halkının cebinden çıkan paranın Bartın’da kalması ve kentin ekonomisine katkı sağlaması için yerel esnafa sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

 

“Esnafımıza sahip çıkmalıyız”

 

Esnafın, büyük alışveriş marketlerin neredeyse her mahallede sıra, sıra açtıkları şubeler arasında ayakta durmaya çalıştığını aktaran Bakkallar Odası Başkanı Özkan,  “Büyük alışveriş merkezlerine, zincir marketlere ve mağazalara karşı küçük esnafların ayakta durması çok zor. Ülkemizin içinden geçtiği bu ekonomik çalkantılı dönemde küçük esnaflarımız sıkıntılı durumda. Hükümetimiz küçük esnaflara yönelik düşük faizli kredilerle desteklemeye çalışıyor. Ben buradan özellikle halkımıza seslenmek istiyorum. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Çünkü bizim esnafımız yeri geldiğince vatandaşın çocuğunu emanet ettiği, anahtarını verdiği, gece gündüz herhangi bir ihtiyacı olduğunda sıcacık evinden kaldırıp ihtiyacını gördüğü esnaftır. Dolayısıyla düğününde cenazesinde, iyi günde kötü günde sürekli halkımızın yanında olan kesim yerel esnafımıza sahip çıkmalıyız. Zincir marketlerin her mahallede, her köşede mantar gibi çoğalması esnafımızı yok etmektedir. Yok olan esnafımıza sahip çıkmalıyız. Bunun için zincir marketten alışveriş yapmamalıyız. Her alışverişiniz yeni bir zincir market alışverişinin açılması demektir. Bu arz talep meselesidir. Kaderini, yaşantısını Bartın’a bağlamış, Bartın’da yaşayan ‘üzerimde yok sonra veririm’ dediğin iyi ve kötü günde birlikte olduğun esnafına sahip çık. Esnaf ülkenin lokomotifidir. Halkımızdan Kurban Bayramı için alışverişini yerel esnaftan yapmalarını istiyoruz.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan Kurban Bayramı bayram alışverişi yerel esnaf
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›