BAKKA’dan turizme destek

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2024 Yılı Turizme Yönelik Teknik Destek Programını ilan etti. Destek programı kapsamında 3 milyon lira bütçe ayrılırken proje başına ise en fazla 400 bin lira destek verileceği açıklandı.
Bu haber 2024-02-08 12:20:46 eklenmiş ve 33 kez görüntülenmiştir.

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Turizme Yönelik Teknik Destek Programını ilan etti.

 

 

Program kapsamında turizm sektöründe yer alan yerel aktörlerin, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkılarını artıracak çalışmaları için kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı eğitim ve danışmanlık faaliyetlerine destek sağlanacak.

 

 

Başvurular ikişer aylık dönemler halinde  Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden alınacak. 2024 yılı Turizme Yönelik Teknik Destek Programı için son başvuru tarihi ise 30 Aralık 2024 saat 17.00 olarak belirlendi.

 

 

Proje başına azami 400 bin lira

 

 

2024 Yılı Turizme Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında BAKKA tarafından yapılan açıklamada program bütçesinin 3 milyon lira olduğu belirtilirken proje başına ise azami 400 bin lira verileceği ifade edildi.

 

 

BAKKA tarafından yapılan açıklamada programın amacı ile ilgili “TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde turizm sektöründe yer alan aktörlerin, yerel ve bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamaktır. Bu kapsamda Ajans tarafından kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin desteklenmesi planlanmaktadır.” denildi

 

 

Programın öncelikleri “Ekoturizm ve doğa sporlarında tanıtım ve markalaşmanın sağlanması”, “Ekoturizm ve doğa sporlarında planlama, rotalama ve etkinlik geliştirilmesi”, “Ekoturizm ve doğa sporlarında yer alan aktörlerde kurumsallaşma ve hizmet kalitesinin arttırılması. Doğa ve kültür turizminin geliştirilmesi” arasında yer alırken kamu kurum ve kuruluşları (kamu iktisadi teşebbüsleri dahil), yerel yönetimler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek okulları, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, birlik ve kooperatiflerin kurduğu veya ortağı olduğu işletmeler,  faaliyetleri bakımından yerel ve bölgesel kalkınmaya etkisi olan kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, il özel idarelerinin, belediyelerin, mahalli idare birliklerinin ortak olduğu kar amacı güden şirketler programa başvurabilecek.  (Haber Merkezi)

 

ETİKETLER : BAKKA Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›