Kahraman madenciler, depremde hayatını kaybeden canları unutmadı

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından gönüllü olarak deprem bölgelerinde görev alan Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) görev yapan maden işçileri, depremin birinci yıl dönümünde çalıştıkları maden ocaklarının önünde Kuran-ı Kerim okutarak dua etti.
Bu haber 2024-02-07 09:35:08 eklenmiş ve 172 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan 4 bin madenci, 6 Şubat 2023 sabahı depremin ardından arama ve kurtarma çalışmalarına gitmek için depremden etkilenen illere gönderildi.

 

4 bin madenci gönüllü olarak günlerce arama ve kurtarma çalışmalarında yer aldı. 335 canı kurtaran maden işçileri yüzlerce cenazeyi de enkazlardan çıkarttı.

 

Madenciler, asrın felaketinin birinci yıl dönümünde depremde hayatını kaybeden insanları unutmadı.

 

Madenciler ilk olarak, depremin meydana geldiği saat 04:17’de Demokrasi Platformu’nun düzenlediği anma programına katıldı.

 

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, şube başkan ve yöneticileri ile madenciler ile birlikte depremde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

 

Genel Başkan Yeşil, burada yaptığı konuşmada depremde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek maden işçilerinin yaptıkları özverili çalışmalarla ülkemize umut olduğunu vurguladı. Bir daha böyle acılarının yaşanmamasını dileyen Yeşil, maden işçisinin ülkenin ihtiyaç duyduğu her anda göreve hazır olduğunu söyledi.

 

Tüm müesseselerde dua edildi

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), kuruma bağlı tüm müesseselerde depremde hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim programı düzenledi. Gece vardiyasından çıkan işçiler ile gündüz vardiyası mesaisi öncesi okutulan Kuran-ı Kerim de madenciler, depremde kaybedilen canlar için dua etti.

 

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Karadon Müessese Müdürlüğü’nde, Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir Üzülmez Müessesesi’nde programa katıldı. Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde şube başkanı Şanver Turan, Karadon Müessese Müdürlüğü’nde şube yöneticileri, Amasra Müessese Müdürlüğü’nde şube başkanı Ümit Çınar programa katıldı.

 

Okunan duaların ardından işçiler madene inerek mesailerine başladı.

ETİKETLER : Bartın Amasra Genel Maden İşçileri Sendikası deprem madenci GMİS
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›