Kadın girişimcilere devlet destekleri anlatıldı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu projesi olan “İş’te Kadın Gücü İş Geliştirme Programı” projesi kapsamında, Bartın’daki kadın girişimcilere yönelik devlet destekleri eğitimi düzenledi.
Bu haber 2024-02-01 09:38:11 eklenmiş ve 137 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu, Bartın’daki kadın girişimcilerin iş dünyasındaki etkileşimlerini ve başarılarını arttırmak, potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak, teknik bilgi birikimlerine katkıda bulunmak, günümüz rekabet koşullarına adapte edebilmek adına kadın girişimcilere yönelik projelendirdiği “İş’te Kadın Gücü İş Geliştirme Programı” kapsamında Bartın’daki kadın girişimcilerin sermaye ve finansmana ulaşma noktasındaki fırsatlardan haberdar olup yararlanmalarını sağlamak amacıyla, Bartın TSO Toplantı Salonu’nda “Devlet Destekleri Eğitimi” düzenledi.

 

22 farklı kredi finansman seçeneği de sunuldu

 

Batıkar Danışmanlık kurucusu KOBİ Danışmanı Eyüp Sabri Kundak tarafından verilen eğitimde, kadın girişimcilerin yatırımlarında pozitif ayrıcalık sunan devlet destekleri ve teşviklerine yer verilirken, bankaların  sunduğu sermaye odaklı kredi finansman seçenekleri de anlatıldı.

 

KOSGEB, IPARD, KKYDP ve Avrupa Birliği destekli hibe ve desteklerin anlatıldığı eğitimde, aynı zamanda kadın girişimcilerin başlıca sorunlarından olan sermaye bulma hususunda, bankalar tarafından verilen 22 farklı kredi finansman seçeneği incelendi.

 

Ev hanımlarına özel yol haritası oluşturuldu

 

El sanatları, el emeği ve yöresel lezzetler odaklı evinde iş yapan veya yapmayı düşünen ev hanımlarına özel fırsatların da sunulduğu eğitimde, hiçbir finansal ayak izi olmayan ev hanımlarının kredi skorunu oluşturabilmeleri için izlenmesi gereken yollar da anlatıldı.

 

Finansmana ulaşarak işini geliştirmek isteyen güçlü ve bilinçli kadın girişimcilerin sayısını arttırmak için çalışmalarını hızlandıran Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu, mikro iş modelinden makro iş modeline kadar her alanda girişimciliğini ön plana çıkarıp, aile bütçesine katkı sağlamak isteyen kadınların niteliklerini arttırmak için sermaye bulmanın yanında teşvik ekosistemine dahil olmalarını daha etkin hale getirmek adına, İş’te Kadın Gücü İş Geliştirme Programı dahilinde vereceği eğitimleri, 2024 yıl sonuna kadar gerçekleştirmeyi planlıyor.

 

Fırıncıoğlu ve yönetimi, fark yaratıyor

 

Bartın’daki kadın girişimciliğin güçlendirilmesi ve etkin hale getirilmesi çalışmalarında dikkatleri üzerine çekerek çözüm odaklı projeler ile kadın girişimcileri destekleyen Mine Fırıncıoğlu ve Yönetim Kurulu, kadınların iş hayatına atılması ve desteklenmesi nezdinde Bartın tarihindeki en etkili ve aktif dönemi yaşatarak, fark yaratmaya ve örnek olmaya devam ediyor.

 

Her etkinliğe ve projeye yönetim olarak tam katılım sağlayan kadın girişimciler kurulu, halkın ve kurumların takdirini de toplamaya devam ediyor. Sadece 2024 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan birçok projenin beklediğini ve sırasıyla hayata geçirileceğini belirten Mine Fırıncıoğlu, kadın girişimcilerin bu projelere daha fazla dahil olarak, yerel kalkınma noktasındaki kadın katkısını arttırmayı ve kadın girişimciliğinde Bartın’ın örnek bir il modeli oluşturulmasını amaçladıklarını dile getirerek, projelerine ve çalışmalarına destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

 

“Kadınların iş hayatlarında var olabilmeleri için devam” 

 

Eğitim sonrasında açıklamalarda bulunan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mine Fırıncıoğlu “Kadın girişimcilerin iş dünyasındaki yerini geliştirmek ve yeni girişimcileri ekonomiye kazandırmak için çalışmalarımız gayretle devam etmektedir. Bugün, ben de girişimciyim veya işimi geliştirmek istiyorum diyen kişilere, iş fikrini hayata geçirmesinde büyük rol oynayan finansmana ulaşma yöntemlerini ve devlet desteklerini anlatmış bulunmaktayız. Kadınların iş hayatında aktif olarak yer almaları ülkemizin kalkınması ve bireylerin daha iyi bir geleceğe sahip olmaları açısından çok önemli. Bu sebeple kadınların iş hayatlarında var olabilmeleri için, gelişimlerine katkı sağlayacak eğitim ve teşvik programlarına kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi.

 

Eğitim sonrasında katılımcılara sertifika verildi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu kadın girişimci devlet destekleri
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›