Doğalgazda çalışmalar yeniden başlayacak, otopark sorunu çözülecek!

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, yaptığı haftalık değerlendirmede ilçedeki doğalgaz, su, otopark, turizm ve üst yapı çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken doğalgaz çalışmalarının Şubat ayı sonuna kadar başlayacağını, ilçedeki otopark sorununun ise 2024 yılında sona ereceğini ifade etti. Ayrıca kruvaziyer turizminde Amasra’nın Karadeniz’de memnuniyet anketlerinde ve yolcu ağırlama kapasitesinde birinci sırada yer aldığına da dikkat çeken Çakır, düzenlenen her seferde Belediyeye asgari 250 bin lira civarında bir gelir sağlandığını kaydetti.
Bu haber 2024-01-31 10:00:09 eklenmiş ve 206 kez görüntülenmiştir.

 

Amasra Belediye Başkanı Çakır’dan haftalık değerlendirme

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Düzenli olarak gerçekleştirdiği haftalık değerlendirmelerine devam eden Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Ocak ayının son haftasında da ilçedeki çalışmaları değerlendirdi.

 

Olağan değerlendirmesinde ilçedeki doğalgaz, su, otopark, turizm ve üst yapı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Çakır, ilk olarak doğal gaz çalışmalarında gelinen son durumu anlattı.

 

Çalışmalar yeniden başlayacak!

 

İlçedeki doğalgaz çalışmalarının Şubat ayı sonuna kadar yeniden başlayacağını aktaran Çakır, yıl sonuna kadar da ilçede doğalgazı yakmayı hedeflediklerini belirterek “Doğalgaz çalışmaları ile daha önce kamuoyunu sık sık bilgilendirdik. Akmercan şirketinin bütçe ayırarak 2024 yılında da devam edeceği Kaleşah, Fatih ve Kum Mahallesinde 2024 kışında yani önümüzdeki kış yakmayı hedeflediğimiz doğalgaz çalışmalarında belediyemiz, şirketin çalışmaları sonrasında tüm üst kaplamaları yüklenmiş durumda. 2023 yılında 33 milyonluk bir bütçeyi kentimiz için harcadılar, 2024 yılı içi de planlama ve hazırlık çalışmaları devam ediyor. Şubat ayı sonuna kadar çalışmalar başlayacak. Geçen yıl yaşadığımız gibi özellikle sezon içinde turistik alanlarda bir çalışma olmasın istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor.” dedi.

 

Otopark sorunu çözülüyor

 

Ardından ise sözü ilçedeki otopark sorununa getiren Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, sorunun yıl içerisinde çözüleceğini ifade ederek “Otopark meselesinde ise sonuç itibariyle kentimizin yararına olacak proje bellidir. ATİM’deki atıl alanları belediyenin de işin içinde olduğu hem kurumun güvenliğini sağlayan hem de bu otopark hizmetini sunacak olan eleman desteği ile çözmek hedefindeyiz. Bu konuda da yol alıyoruz. Kurumlarında desteğiyle Amasra 2024 yılında bu meseleyi çözmüş olacak.” diye konuştu.

 

Amasra’nın en büyük parkı, seçim öncesi bitirilecek

 

Kaleşah Mahallesi’nde yapılacak olan park projesinden de bahseden Başkan Çakır, seçim öncesinde projeyi bitirmeyi hedeflediklerinin altını çizerek “Kaleşah Mahallesi’nden ortak kullanım alanlarının artması yönünde bir talep var. Orman Genel Müdürlüğü’nden onay alındığında Yarbaşı dediğimiz mevkiide yani Kaleşah Mahallesi’nde okulun üst tarafındaki alanda bir kır kahvesi, kamelyalar, Amasra’nın en büyük çocuk parkı ve ortak kullanım alanlarını seçim öncesinde bitirme hedefindeyiz.” ifadelerini kullandı.

 

“25 yıl boyunca DSİ’ye borcumuzu ödeyeceğiz”

 

İlçede zaman zaman yaşanan su kesintileriyle ilgili de konuşan Çakır, Amasra’ya su sağlayan ana su hattı için DSİ’nin projesini beklediklerini söylerken Belediye olarak tüm çalışmaları yaptıklarını vurgulayarak “Su meselesinde ise belediyenin uhdesinde olan tüm alanlardaki yaptığımız yenilemeleri ifade ediyoruz. Döşeme altındaki yenilemeden Uğurlar Kuyumuza, Kayaaltı suyunun ilçemize kazandırılmasına kadar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile yaptığımız sondaj çalışmalarına kadar. Ancak şunu ifade etmek lazım; Bartın Belediyesi ile ortak kullandığımız, yüzde 82’si yüzde 18’nin Amasra’nın kullandığı Ulus Bahçecik’ten gelen su hattının DSİ’nin bir an önce yatırım programına alıp bu alanda arıtma, tüm boruların yenilenmesi, yeni depolar ve skada otomasyon sistemlerini içeren proje bittiğinde biz de 25 yıl boyunca bu borcu Bartın ve Amasra olarak DSİ’ye ödeyeceğiz.” dedi.

 

Her sefer 250 bin TL gelir!

 

Kruvaziyer turizmiyle Amasra ekonomisinin de ciddi anlamda canlandığını sözlerine ekleyerek konuyu turizme getiren Belediye Başkanı Çakır, “Kruvaziyer turizmi olarak ise Karadeniz’de hem memnuniyet anketlerinde hem de yolcu ağırlama kapasitesi açısından birinciyiz. Her seferinde Belediyemize asgari 250 bin lira civarında bir gelir sağlıyoruz. Aynı zamanda esnafımıza kent ekonomisine ciddi katkısı oluyor.” ifadelerini kullandı.

 

“Her zaman emekten ve emekçiden yanayız”

 

Son olarak personel maaşlarıyla ilgili konuşarak her zaman emekten ve emekçiden yana olduklarını ifade eden Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, kendi dönemlerinde maaş ödemesi yaptıkları gibi geçmiş dönemden kalan maaş borçlarını da ödediklerini vurgulayarak “Personel maaşlarımızla ilgili zaman zaman yanlış ifadeler duyuyoruz. Göreve geldiğimizde 14 ortalama maaş alacağı olan personelimizin bugün 4 ortalama maaş alacağı var. Bu şu demek bizden önceki dönemden devraldığımız ortalama 14 maaşın 10’unu da kendi dönemizdeki tüm işçi alacaklarını ödediğimiz gibi daha önceki dönemden de ortalama 10 maaş ödemişiz. Her zaman emekten ve emekçiden yanayız.” dedi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Amasra Amasra Belediyesi Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır haftalık değerlendirme
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›