Önemli birçok konu Meclis gündeminde

Bartın Belediye Meclisi, Şubat ayı gündeminde yer alan dosyaları görüşmek üzere 1 Şubat Perşembe günü Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, başkanlığında toplanacak. Meclis gündeminde önemli birçok dosya ve konu bulunurken toplantıda Bartın Belediyesi ile TÜPRAŞ A.Ş. (Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi) arasında 2024 yılı asfalt malzemeleri alımı ile ilgili protokolün imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi görüşülecek. Orduyeri Mahallesi, tapuda 15 ada, 8 parselde “Okul Bölgesi” olarak ayrılan alanın “Askeri Alan” olarak değiştirilmesi ve Jandarma Genel Komutanlığına tahsis edilmesi talebi de Meclis gündeminde yer alırken geçtiğimiz ay İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Bartın Merkez İlçe, Kutlubeydemirci Köyünün Mahalle olma talebi de yine Meclis gündemine gelerek yeniden görüşülecek.
Bu haber 2024-01-30 09:37:24 eklenmiş ve 327 kez görüntülenmiştir.

 

Belediye Meclisi’nin Şubat ayı gündemi yoğun!

 

 

 

 

Bartın Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı, 1 Şubat Perşembe günü saat 16.00’ da Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek.

 

22 gündem maddesinin görüşüleceği toplantıda yeni gündem maddelerinin aynı sıra Ocak Ayı Meclis Toplantısında komisyonlara havale edilen maddeler de görüşülecek.

 

Meclis Toplantısında 12 yeni gündem maddesi bulunurken, 10 gündem maddesi de Ocak ayı toplantısında komisyonlara havale edilen maddeleri içeriyor.

 

Bartın Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantısında, Demirciler Mahallesinde bulunan mevcut sokağa “Saygın  Sokak” ismi verilmesi talebi ile Kemerköprü Mahallesi, 886. Sokakta (Borsa Okulu yanı) bulunan Bartın Belediyesi tarafından yapılan parka isim verilmesi talebi görüşülecek.

 

Meclis’in Şubat ayı gündeminde önemli birçok dosya ve konu bulunurken Bartın Belediyesi ile TÜPRAŞ A.Ş. (Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi) arasında 2024 yılı asfalt malzemeleri alımı ile ilgili protokolün imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi de görüşülecek.

 

Orduyeri Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, No:102 (tapuda 22 ada, 7 parsel) sayılı yerin içkili yer bölgesi olarak belirlenmesi talebi de Meclis’in Şubat ayı gündeminde yer alırken Bartın Belediyesi Sözleşmeli olarak çalıştırılan Bilgisayar Mühendisi, Makine Mühendisi, Çevre Mühendisi, Ulaşım Mühendisi, Su Ürünleri Mühendisi, Şehir Plancısı, Dekarotör, Biyolog, Programcı, Arkeolog, Sanat Tarihçisinin sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi talebi de Şubat ayı gündeminde bulunuyor.

 

Toplantıda ayrıca Bartın Belediyesince işletmeciliği yapılan Şehirlerarası Otobüs terminalinde 2024 yılında uygulanacak giriş-çıkış ücret tarifesinin belirlenmesi talebi de görüşülecek.

 

Talepler görüşülecek!

 

Meclis’te mülkiyeti Bartın Belediyesine ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Kemerköprü Mahallesi, tapuda 319 ada, 19 numaralı taşınmazın satış talebi ile yine mülkiyeti Bartın Belediyesine ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Aladağ Mahallesi, tapuda 1021 ada, 17 numaralı taşınmazın satış talebi görüşülecek.

Ayrıca Gecen Mahallesi, tapuda 136 ada, 16 parsel nolu taşınmaza ilişkin Belediye Meclisince onaylanan plan değişikliğine ait Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden gelen rapor doğrultusunda alınan meclis kararı yeniden incelenecek.

 

Orduyeri Mahallesi, tapuda 15 ada, 8 parselde “Okul Bölgesi” olarak ayrılan alanın “Askeri Alan” olarak değiştirilmesi ve Jandarma Genel Komutanlığına tahsis edilmesi talebi de Meclis’in önemli diğer bir gündem konusu olarak genel görüşmeye açılacak.

 

İnceleme raporu görüşülecek

 

Tuna Mahallesi sınırları içerisinde Trafo Yeri amaçlı plan değişikliğine ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü teknik inceleme raporu ile Karaköy Mahallesi sınırları içerisinde Trafo Yeri amaçlı plan değişikliğine ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü teknik inceleme raporu de Bartın Belediye Meclisi’nin Şubat ayı gündeminde görüşülecek.

 

Meclis Üyelerine ödenecek ücretler belirlenecek

 

Geçtiğimiz ay Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Meclis Başkan ve üyelerine meclis ve ihtisas komisyonu toplantılarına katıldıkları günler için ödenecek ücretin belirlenmesi talebi yeniden Meclis gündeminde görüşülecek.

 

Geçtiğimiz ay Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen “Bartın Belediyesi Zabıta Personeline 2024 yılı için ödenecek fazla mesai ücretin belirlenmesi”, “Bartın Belediyesi İtfaiye Personeline 2024 yılı için ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi” ve “Harcırah bedelinin belirlenmesi” ile ilgili dosya yeniden Meclis’e gelecek.

 

“Kutlubeydemirci”nin mahalle olma talebi yeniden Meclis’te

 

Geçtiğimiz ay İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen dosyalar da Şubat ayı gündeminde yeniden Meclis’e gelerek görüşülecek. Bu kapsamda;

 

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Bartın Belediyesine ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Tuna Mahallesi, tapuda 332 ada, 21 numaralı taşınmazın satış talebi görüşülecek.

 

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Tuzcular Mahallesi, Şehirlerarası otobüs terminaline QNB Finans Bankası Bartın Şubesi tarafından para çekme makinası (ATM) konulması için izin talebi görüşülecek.

 

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Bartın Belediyesine ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Kırtepe Mahallesi, tapuda 169 ada, 21 ve 22 numaralı taşınmazların satış talebi görüşülecek.

 

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Esentepe Mahallesi, tapuda 753 ada, 1 parsel numaralı taşınmazın güneyinde yer alan park alanı içerisinde "Trafo Alanı" ayrılması amacıyla hazırlanan Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliklerinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü teknik inceleme raporu doğrultusunda yeniden görüşülerek karara bağlanması talebi görüşülecek.

 

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Bartın Merkez İlçe, Kutlubeydemirci Köyünün Mahalle olma talebi de yine Meclis gündemine gelerek yeniden görüşülecek.

 

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Balamba Mahallesi, tapuda 986 ada, 80 parsel üzerinde “Resmi Kurum Alanı” amacıyla hazırlatılan Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliklerinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü teknik inceleme raporu doğrultusunda yeniden görüşülerek karara bağlanması talebi görüşülecek. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediye Meclisi Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›