250 gram ekmek 10 TL!

Bartın’da faaliyet gösteren fırıncıların un fiyatları başta olmak üzere artan maliyetler karşısında zam talebinde bulunmalarının ardından ekmek fiyatlarında artışa gidildiğini belirten Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESOB) Başkanı Yılmaz Akdeniz, “7,5 TL’den satılan 210 gram ekmeğe yüzde 12 zam yapılarak 250 gram olarak 10 TL’den 27 Ocak 2024 Cumartesi gününden itibaren satışa sunulmaya başlanacaktır” dedi.
Bu haber 2024-01-29 10:10:08 eklenmiş ve 218 kez görüntülenmiştir.

 

7,5 TL’den satılan ekmeğe yüzde 12 zam!

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Bartın’da uzun zamandır gündemde olan ekmek zammıyla ilgili nihai karar belli oldu.

 

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESOB) Başkanı Yılmaz Akdeniz, Bartın’da faaliyet gösteren fırıncıların un fiyatları başta olmak üzere artan maliyetler karşısında zam talebinde bulunmalarının ardından ekmek fiyatlarında artışa gidildiğini belirtti.

 

“Ekmek fiyatlarında artışa gidildi”

 

Yapılan incelemelerin ve değerlendirmelerin ardından Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Ticaret Bakanlığı Esnaf Genel Müdürlüğü’den görüş alındığını belirten Akdeniz, yeni zamlı tarifeyle ilgili kararı da açıklayarak şunları söyledi:

 

“Bartın’da faaliyet gösteren fırıncıların un fiyatları başta olmak üzere artan maliyetler karşısında zam talebinde bulunmalarının ardından ekmek fiyatlarında artışa gidildi.

 

Artan maliyetler dolayısıyla zam talepleri vardı, Ticaret İl Müdürlüğü, Belediye, Tarım İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkârlar Odası Birliği ve Bakkallar Bayiler Odası yer aldığı komisyon tarafından yapılan incelemelerin ve değerlendirmelerin ardından Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Ticaret Bakanlığı Esnaf Genel Müdürlüğü’den görüş alınıyor. Tüm bu sürecin nihayetinde yeni gramaj ve fiyatlar hakkında karar alınıyor.

 

210 gramdan 250 grama, 7,5 liradan 10 liraya yükseldi!

 

Bu karar fırıncı esnaflarının tek başına aldığı bir karar değil. Komisyonca alınan bir karar olup Bartın’da ekmek üretimi yapan fırınların artan maliyetler karşısında zam talebi değerlendirildi. Değerlendirme komisyonunda Ticaret İl Müdürlüğü, Belediye, Tarım İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkârlar Odası Birliği ve Bakkallar Bayiler Odası yer aldığı komisyonca yapılan değerlendirmenin sonucunda Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nün görüşü tebliğ edilmiş ve 7,5 TL’den satılan 210 gram ekmeğe yüzde 12 zam yapılarak 250 gram olarak 10 TL’den 27 Ocak 2024 Cumartesi gününden itibaren satışa sunulmaya başlanacaktır.”

 

 

ETİKETLER : Bartın ekmek zam ekmeğe zam Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›