Yılın ilk “Koordinasyon Kurulu” Toplantısı’nda 2023 yılı değerlendirildi

Bartın’da yılın ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında gerçekleştirilirken 2023 yılı yatırım izleme raporları görüşülerek 2024 yılı yatırım teklifleri değerlendirildi. Bartın’daki yatırımlara ilişkin bir durum değerlendirmesi yapan Vali Arslan, 2023 yılında 30 milyar 421 milyon liralık 330 projede çalışma yapıldığını belirtirken bu projelerden 185'inin tamamlandığını, 96 projede faaliyetlerin devam ettiğini, 29 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 15 projede ise çalışmalara başlanılmadığını açıkladı. Vali Arslan, daha önceki toplantılarda gündeme gelen konularla ilgili de gelinen aşamaları sorarken topu ilgili kurumlara atarak talimat verdi.
Bu haber 2024-01-29 10:08:07 eklenmiş ve 165 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 Vali Arslan, topu kurumlara attı! Çalışmalarla ilgili talimat verdi!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’da 2024 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında Valilik 12 Divan Toplantı Salonunda yapıldı.

 

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 2024 Yılı 1’inci İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Bartın Belediye Başkan Vekili Tuncay Maden, Vali Yardımcıları Uğur Karakaya, Zeynep Topcu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü, Yatırımcı Kuruluşların Bölge Müdürleri, İl Müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcileri katıldı.

 

29 proje ihale aşamasında, 15 proje henüz başlamadı

 

Yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda; İlimizde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında genel bir değerlendirme yapan Vali Arslan, İlimizde 2023 yılında 30 milyar 421 milyon liralık 330 projede çalışma yapıldığını açıkladı. Bu projelere tahsis edilen ödenek miktarının 3 milyar 963 milyon lira olduğunu belirten Vali Arslan, ödeneklerden 3 milyar 408 milyon lira harcama yapılarak yüzde 86'lık bir nakdi gerçekleşme sağlandığını ifade etti.

 

Bu süreçte 330 projeden 185'inin tamamlandığını, 96 projede faaliyetlerin devam ettiğini bilgisini de aktaran Vali Arslan, 29 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 15 projede ise çalışmaların henüz başlamadığını söyledi.

 

Belediyelerce 15 proje

 

Açıklamasının devamında ise 2023 yılında Belediyeler tarafından ise 47,7 milyon lira bedelli 15 proje yürütüldüğünü kaydeden Vali Arslan, bunların 13'ünün bitirildiğini, 2'sinde ise çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

 

Ulaştırma sektörü ilk sırada

 

Yatırımları, tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel olarak değerlendiren Vali Arslan, 1 milyar 315 milyon lira ile ilk sırada ulaştırma sektörünün, ikinci sırada 1 milyar 296 milyon lira ile tarım-orman sektörünün, ardından da sırayla 305,9 milyon lira ile sağlık sektörünün, 217,3 milyon lira ile eğitim-kültür- spor sektörünün, 142,8 milyon lira ile enerji sektörünün ve 105,8 milyon lira ile diğer kamu hizmetlerinin geldiğini söyledi.

 

Yatırım programında 23 proje yer aldı

 

Vali Arslan açıklamasında son olarak ise, “Ayrıca 2024 Yılı Yatırım Programı 15 Ocak 2024 tarih ve 32430 sayılı (Mükerrer) Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. Yatırım Programında yer alan 23 projenin 13’ü doğrudan Bartın İli yatırımı iken 10 proje müşterek iller kapsamında yer almıştır. 81 il adı altında yer alan toplulaştırılmış projeler ise detayları belirlendikten sonra kurumlarımızın çalışma ve iş programında yer alacaktır. Kurumlarımıza yapmış oldukları çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyor ve bundan sonra yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Toplantı 2023 yılında başlanan ve devam eden projeler ile 2024 yılı yatırım tekliflerinin değerlendirilmesiyle sona erdi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Dr. Nurtaç Arslan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›