Ombudsman Bartın halkıyla buluştu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ve Kamu Denetçilerinden oluşan heyet, “Ombudsman Halkla Buluşuyor” programı kapsamında Bartınlılarla buluştu. Programda konuşan Bakan Tunç, “21 yıldan bu yana hep politikalarımızın merkezinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde insanı önceledik. İnsanı esas alan politikalarla hep insanı güçlendirmek için çalıştık.” ifadelerini kullanırken Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan da “Bugün Bartın’da yaptığımız ve diğer illerimizde de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantıları, Kamu Denetçiliği Kurumunun vatandaşlarımız tarafından bilinirliğinin artmasını sağlayacak ve karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek için Kamu Denetçiliği Kurumunu kullanmaları bakımından önemli bir farkındalık oluşturacaktır.” dedi.
Bu haber 2024-01-24 09:58:09 eklenmiş ve 424 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bakan Tunç: “Hep insanı güçlendirmek için çalıştık”

 

Kübra Nur AK

 

 

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından düzenlenen “Ombudsman Halkla Buluşuyor” programı kapsamında Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, Bartın halkıyla buluştu.

 

Bartın Kültür Merkezi’nden yoğun katılımla gerçekleştirilen programa Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, Kamu Denetçilerinden oluşan heyet, ilin yöneticileri ile muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda Kamu Denetçiliği Kurumu’nun kısa tanıtım filmi gösterimi de gerçekleştirildi.

 

Bakan Tunç, başsağlığı dileyerek sözlerine başladı

 

Programda konuşan Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç, sözlerine Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ve ailesine taziye dileklerini ileterek başlarken “Şimdi Kamu Başdenetçimizi ve kamu denetçilerimizi Bartın’da ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti öncelikle belirtmek istiyorum. Baba ocağımızdayız, Bartın’ımızdayız. Karadeniz’imizin en şirin illerinden bir tanesindeyiz. Ve kamu denetçiliği kurumumuzun tüm illerde düzenlediği ‘Ombudsman Halkla Buluşuyor’ toplantılarının Bartın kısmını bugün inşallah gerçekleştirmiş olacağız.

 

Çok değerli Belediye Başkanımız Hüseyin Fırıncıoğlu’nun kıymetli eşleri Hatice Fırıncıoğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Belediye Başkanımıza bir kez daha başsağlığı diliyorum. Çocuklarına, ailesine, sevenlerine sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. Diğer yandan biraz sonra erken ayrılacağız buradan  önceki dönem Ulus İlçe Başkanımızın Mustafa Kuru'nun eşi vefat etti. Onun cenazesine katılacağız. Mustafa Kuru Başkanımıza da baş sağlığı diliyorum. Değerli eşine Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun inşallah” dedi.

 

Bakan Tunç: “Son yıllarda önemli adımlar attık”

 

Temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi anlamında son yıllarda önemli adımların atıldığını belirten Bakan Tunç, kamu denetçiliğinin önemini anlatarak şöyle konuştu:

 

“Kamu Denetçileri Kurumu, özellikle idarenin vatandaşlarımızla arasında köprü olmak bakımından 2010 anayasa değişikliğinden ve sonrasında 2013 yılında yasal düzenlemesi yaptıktan sonra 10 yıllık geride kalan bir uygulama söz konusu. Tabii bu uygulamanın özellikle yerinde değerlendirilmesi, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber olup birlikte gelinen noktayı bir gözden geçirme ve bundan sonraki çalışmalar bakımından neler talep ediliyor, nelerin yapılması gerektiği noktasında çok önemli olduğunu düşünüyorum. O nedenle Kamu Başdenetçimize çok teşekkür ediyorum. Ombudsmanın halkla buluşması önemli, kamu denetçisi aynı zamanda halkın avukatıdır. 2010 yılında anayasa değişikliğiyle anayasamıza kazandırılmıştır. Özellikle idarenin vatandaşlarla olan irtibatı, vatandaşlarımızın idareyle ilgili olan sorunlarının giderilmesi noktasında giderek hem bir tanıtılmasına ihtiyaç var, hem de vatandaşlarımızın özellikle kamu denetçiliği kurumu üzerinden kendi problemlerinin çözümü noktasında, mahkemelere düşmeden, idareyle karşılıklı cebelleşmeden hakkına daha çabuk kavuşabilmesi anlamında çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Son yıllarda özellikle temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi anlamında önemli adımlar attık. 21 yıldan bu yana sessiz devrim sayılabilecek hak arama yollarını genişleten önemli düzenlemelere imza attık. Kamu Denetçiliği Kurumu bunlardan sadece birisidir.

 

“İdari sulh için çalışmalar devam ediyor”

 

Yine uygulamaya koyduğumuz diğer alanlar, ara buluculuk dediğimiz alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri dediğimiz, vatandaşlarımızın adliyeye başvurmadan ara bulucu yoluyla hakkına daha az masrafla daha çabuk kavuşabilmesi anlamında özellikle uygulamaya koyduğumuz önemli çalışmalar var. Diğer yandan bunları daha bitmediğini söylüyoruz. Vatandaşlarımızın idareden alacakları kamudan alacakları noktasında dava açmadan idareye başvurarak, bir komisyon marifetiyle o komisyonun vereceği karar doğrultusunda alacağını alabilmesine yönelik bir çalışmamız daha var. İdari sulh dediğimiz bir çalışma. O idari sulhle ilgili de kanun tasfiye çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekillerimizin takdirlerine sunacağız ve vatandaşlarımızın kendi iradesiyle cebelleşmeden, mahkemeye düşmeden alacağını daha çabuk kavuşabilmesi anlamında önemli bir uygulamayı inşallah milletvekillerimizin takdirleriyle gerçekleştirmiş olacağız. 2010 Anayasa değişikliğiyle Anayasamıza giren bir sistem. Tabii kamu denetçiliğinin özellikle etkin bir şekilde uygulanması sayın valilerimizle, kaymakamlarımızın il ve ilçelerdeki çalışmaları, özellikle açık kapı dediğimiz yeni bir uygulamayla da oradan vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgili çözüme kavuşma ve sonrasında yine eğer ilçe ve il düzeyini aşıyorsa kamu denetçiliği marifetiyle yol gösterme bakımından maliyetlerdeki ve kaymakamlıklardaki açık kapının da önemli olduğunu düşünüyoruz.

 

“En büyük destekçilerinden biri muhtarlarımız”

 

Burada muhtarlarımız var, Bartın'ımızın hemen hemen tüm muhtarları burada. Muhtarlarımız halka en yakın yönetim birimleri, adeta halkın avukatı, adeta onlar orada birer kamu denetçisi vazifesi görüyorlar. Dolayısıyla vatandaşlarımızın özellikle hak arama noktasındaki en büyük destekçilerinden olan muhtarlarımız sonrasında da diğer kamu yöneticilerimiz ve sorunlar aşılamadığında da kamu denetçiliği devreye giriyor. Ben buradan sayın başkanımıza, çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

Bugün burada aramızda olan Kamu Denetçileri Özlem Tunçak, çocuk hakları konusunda nasıl çalışmalar yapıldığını ve hatta kanun düzenlemelerine de nasıl ışık tutulduğunu ben yakından şahidim. Yine Saadettin Bey, aramızda ve Bartın’a yabancı birisi değil, Saadettin Kalkan bizim eski Ulus Kaymakamımız ve dolayısıyla yöremizi bilen birisi, meclis genel sekreterliğinden sonra kamu denetçiliği gibi önemli bir görevi ifa ediyor, eski memleketine bugün gelmiş oldu ve bugün bizler buradan ayrıldıktan sonra sizlerle birlikte inşallah kamu denetçiliğiyle ilgili olarak sizlerin görüşlerini dinleyecekler.

 

“Adaletin tesisine çok önemli katkılar sunuyor”

 

Kamu Denetçiliği Kurumu, özellikle yasama yetkisinin kullanılması, milletvekillerine ait, yargı yetkisinin kullanılması, bağımsız ve tarafsız mahkemelere ait, yine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve Türk askeri faaliyetlerle ilgili konularda askerlerle alakalı, bunun dışındaki tüm iş ve işlemlerde kamu denetçiliğine başvurulabiliyor ve kamu denetçiliğinde çözüm aranıyor. Kamu denetçileri bu anlamda raporlar hazırlıyor ve idarenin uygulamalarına ışık tutacak tasfiye kararları çıkıyor. Hatta buna yönelik sorunları yasamasıyla, yürütmesiyle, yargısıyla yol gösterici, tavsiye niteliğinde önemli kararlara ulaşılıyor. Ve bugüne kadar da çok faydasını gördüğümüzü özellikle belirtmek istiyoruz.

 

Kurulduğu günden bu yana da halkın sesi olarak kamu denetçiliği kurumumuz giderek faaliyetlerini arttırma ve bu noktadaki etkinliğini daha da arttırdığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Kamu Denetçiliği Kurumu, idarenin acil, tarafsız, etkili bir şekilde işlenmesine, haksızlıkların önlenmesine, adaletin tesisine çok önemli katkılar sunuyor. Kamu Denetçiliği Kurumu, bireylerin ve toplumun devlet karşısındaki güvencesi olarak şu anda ortaya çıkıyor. İdarenin şeffaflık ve hesap verebilirlik aracı aynı zamanda Kamu Denetçiliği Kurumu, demokrasinin de önünü açıyor.

 

İşte bugün Bartın’daki bu faaliyet katılımcı demokrasinin en güzel örneği. En ücra köydeki muhtarımıza varıncaya kadar şehrin bütün dinamikleri burada Türkiye’nin Kamu Başdenetçisi, Ombudsmanla buluşmuş oluyor. Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinde karşılaştıkları sorunlara objektif bir şekilde yaklaşarak şikayetler dinleniyor, bilgiler toplanıyor, araştırmalar yapılıyor ve adil bir çözüm bulmak için girişimde bulunuluyor.

 

“Aile güçlü olacak ki toplum güçlü olsun”

 

21 yıldan bu yana hep politikalarımızın merkezinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde insanı önceledik. İnsanı esas alan politikalarla hep insanı güçlendirmek için çalıştık. Eğitimden, sağlığa, sosyal politikalardan adalete, emniyete, kültüre, her alanda insanımızı güçlendirmek için çalıştık. Çok da mesafe aldık. İnsan güçlü olacak ki aile güçlü olsun. Aileyi güçlendirmek için öncelikle insanı güçlendirmek lazım. Aileyi, kadınıyla, çocuğuyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, engellisiyle, her kesimiyle güçlendirmenin yolu, insanı güçlendirmekten geçiyor. Aile güçlü olacak ki toplum güçlü olsun. İşte bu nedenle insanı güçlendiren politikalardan bir tanesi de insanın özellikle temel hak ve özgürlük alanını genişletmek hak arama yollarını daha da arttırmak. Bu anlamda hak arama yolları sadece tabii ki anayasamızda en önemli yollardan biri kamu denetçiliği ama kamu denetçiliğinin yanı sıra da önemli bazı düzenlemeler, mekanizmalar bu alanda kuruldu.

 

“Anayasamızda sessiz devrim sayılan reformlara imza attık”

 

Özellikle adaletin tesisi için en önemli husus hukuk devleti olmak, hukukun üstünlüğüne inanmak, bağımsız ve tarafsız yargıyı güçlendirmek. Bu anlamda da çok önemli mesafeler aldık. Yargımızın daha bağımsız, daha tarafsız olması anlamında Anayasamızda sessiz devrim sayılan reformlara imza attık. Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun yapısının daha demokratik hukuk devleti ilkesine uygun hale getirilmesinden tutun da Anayasa Mahkememizin yapısını daha demokratik ilkelere uygun hale getirmeye varıncaya kadar askeri yargının kaldırılması, Askeri Yargıtay’ın kaldırılması, Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin kaldırılması, askerlerin sivillerin dahi askeri yargıda yargılandığı dönemleri yaşadık. Devlet güvenlik mahkemelerinin kaldırılması, özel işçi mahkemelerinin kaldırılması, ülkede yargı birliğinin sağlanması ve hukuk devleti ilkesinin daha da tahkim edilmesi anlamında çok önemli adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz.

 

“Anayasa ve mevzuat bunu gerektiriyor”

 

Vatandaşlarımızın özellikle temel hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi noktasında kadın haklarını güçlendirilmesi, çocukların korunmasına yönelik düzenlemeler, yine engelli hakları, şehit ailelerimizin ve gazilerimize yönelik pozitif ayrımcılık düzenlemelerini içeren anayasal değişiklikleri hep milletimizin onayıyla gerçekleştirdik. Hak arama yollarından kamu denetçiliğinin yanı sıra bilgi edinme hakkını Anayasal güvenceye kavuşturduk. Bilgi edinme hakkıyla ilgili düzenlemeler, vatandaşımızın özellikle kamudan bir bilgi ve belge talep ettiğinde kamu ona artık hayır diyemiyor, mutlaka vermek zorunda. Çünkü Anayasa ve mevzuat bunu gerektiriyor. Vatandaşımız kamudan bir belge istediğinde kamu o belgeyi tabii ki devlet gibi vesaire onlar istisna onun dışında vermek mecburiyetinde. Hatta Bilgi Edinme Kurulu oluşturuluyor. Bunun dışında özellikle herkesin bilgi edinme hakkını güvenceye kavuştururken herkesin özel hayatının korunması, özel hayatın gizliliğinin korunmasıyla ilgili olarak kişisel verilerin korunmasıyla ilgili Anayasamızda önemli güvenceler sağladık. Yine bu da 2010 Anayasa değişikliğiyle hayata geçen düzenlemelerden.. Özel hayatın gizliliğinin korunmasına yönelik, kişisel verilerin korunması ve kişisel verilerin korunmasına dair bir mekanizma var. Kişisel Verileri Koruma Kurulu ve Kurumu kurularak bu alandaki özellikle vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenmesi anlamında önemli düzenlemeler hayata geçirildi.

 

“Darbe anayasası ile yönetiliyoruz”

 

Yine vatandaşlarımızın Anayasada sayılan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nden kaynaklanan temel hak ve özgürlükleri ihlal edildiği iddiasında Anayasa Mahkemesi'ne başvurabilmesi, kamu gücü tarafından ihlal edilen bu haklarını Anayasa Mahkemesi'nde arayabilmesinin yolunu açtık, bireysel başvuru imkanını getirdik.

 

Darbe anayasası ile yönetiliyoruz.  Ama bu darbe anayasasında özellikle hem vesayetçi ruhu azaltan, hem de hak ve özgürlükleri genişleten, biraz önce saydığımız ve burada daha bu toplantının konusu olmayan birçok temel düzenlemeyle milletimizin onayı ile hayata geçirdik. Bir de Güvenlik Kurulunun yapısının demokratikleştirilmesinden tutun da Yüksek Askeri Şuranın yapısının daha demokratik hale getirilmesine varıncaya kadar çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdik.

 

“Yeni Anayasa” vurgusu yaptı

 

Anayasamızda sıkıyönetim ilanına izin veren bir madde vardı, onu kaldırdık. Darbeciler yargılanamaz diye bir hüküm vardı Anayasamızda ve onları kaldırdık.  Milletimizin onayıyla bunları gerçekleştirdik. Anayasamızın o darbeci, vesayetçi ruhunu azaltan çok önemli, sessiz devrim sayılan reformlardır bunlar. Ama bunları yeterli görüyor muyuz? Elbette ki görmüyoruz. Anayasamız bugüne kadar 184 kez değişti. Tabi bu değişiklik nedeniyle maddeler arasındaki yeknesaklık da bozuldu. O nedenle artık Türkiye Yüzyılına  başladığımız Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başlangıcında herkesin istediği, her düşünceden insanın evet Türkiye'ye yeni, demokratik lazım’ dediği şu Türkiye Yüzyılının  başlangıcında demokratik, sivil, kuşatıcı, temel hak ve özgürlükleri öne alan bir yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu açık ve bu bizim milletimize olan borcumuz. 28’inci Yasama Döneminde inşallah o uzlaşma sağlanır, toplumsal uzlaşmayı esas alan yeni bir Anayasaya ülkemizi kavuştururuz. Bütün beklentimiz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de bunun başarılmaması için herhangi bir sebep yok. Milletimize olan bu borcu tüm siyasi partiler, bir masa etrafında oturarak uzlaşabilirler ve 28’inci dönem yasama meclisi de Cumhuriyet tarihimizin özellikle Türkiye yüzyılının başlangıcında çok büyük bir reforma büyük bir iyiliğe de imza atmış olurlar inşallah bunu gerçekleştiririz.

 

“Bartın’ımıza çok önemli eserler kazandırdık”

 

Bugün çok önemli bu toplantı vesilesiyle sizlerle bir araya gelmiş olduk. İnşallah tabii artık seçim sahtım aline haline de girdik. Sizlerle sık sık inşallah bir araya geleceğiz. Ülkemizin tabii değişik yerlerine ziyaret ediyoruz. Milletvekilliği dönemimizde Bartın’ımıza daha çok sık gelmeye her hafta sizlerle beraber olma imkanımız vardı. Bartın’ımıza  sizler sayesinde sizlerin desteğiyle çok önemli eserler kazandırdık ve bundan sonra da kazandırmaya devam ediyoruz. Batı Karadeniz’in bir yıldız gibi parlatmaya, güzel eserleri Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde inşallah Bartın’ımıza sağlamaya devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız sabahtan Belediye Başkanımıza bir başsağlığı dilemek için aradı, biraz sonra muhtarlarımız toplantımız var dediğimizde sizlere de selamı var Sayın Cumhurbaşkanımızın. O selamı da sizlere aktarmış olalım.

 

“Devam edeceğiz”

 

İşte hep beraber insanımızı güçlendirmek, insanımızı yaşatmak, ailemizi güçlendirmek, toplumumuzu, milletimizi topyekun güçlendirmenin mücadelesini vermeye devam edeceğiz. İstikrarlı kalkınma hamleleriyle, dünya projeleriyle, milletimizi tanıştırmaya devam edeceğiz. Dünyada hakkaniyeti, adaleti savunmaya, mazlumu savunmaya, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, nerede bir haksızlık varsa oraya orada sesimizi yükseltmeye ve Türkiye eksenini oluşturmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın güvenli yaşadığı, güvenli geleceğe huzurlu bir geleceğe inşallah onları kavuşturmanın gayreti içerisinde hep beraber çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

 

Vali Arslan: “Daha fazla cevap verebilmeleri, kaliteli hizmet sunmaları…”

 

Kamu Denetçiliği Kurumunun önemli hizmetleri yerine getirildiğini belirten Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan da konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

İnsanoğlunun toplum halinde yaşamasından beri idare hep var olmuştur. İdarenin şekli ise içinde bulunduğu zamanın kültür anlayışına göre değişiklik göstermiştir. Tüm dünyada özellikle 2000’li yıllardan itibaren kamu yönetiminde iyi yönetişim kavramı önemli bir yer tutmaya başlamış, ülkemiz de bu değişimin içinde yer almıştır. Bu kavramın özünde hukukun üstünlüğü, şeffaflık, hesapverebilirlik, katılımcılık gibi önemli kriterler bulunmaktadır. Ancak en önemli özelliğini idarecilerin yönetme süreçlerinde vatandaşların taleplerine daha fazla cevap verebilmeleri, kaliteli hizmet sunmaları oluşturmaktadır.

 

“Önemli hizmetleri yerine getirmektedir”

 

Bizler idare olarak kamu hizmetlerini insanlarla beraber sunuyoruz. İnsanın olduğu yerde de doğal olarak bazı eksiklikler, hatalar, yanlış anlaşılmalar veya zaman zaman da mağduriyetler olabilmektedir.  İdarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolunun açık olduğu hususu Anayasamızda düzenlenmiştir. Böyle olmakla birlikte birçok konunun yargı organlarına intikal ettirilmeden başka kanallardan çözüme kavuşturulması ve devlet-vatandaş arasında güven duygusunun yeniden inşa edilmesini sağlayıcı mekanizmalar kamu yönetimimize girmiştir ki bunlardan bir tanesi de 2012 yılında Anayasamızda düzenlenen Kamu Denetçiliği Kurumudur. Ayrıca vatandaşların şikayet ve başvurularını dile getirebilecekleri CİMER, Açık Kapı gibi mekanizmalar da bulunmaktadır. Bu anlamda Kamu Denetçiliği ya da diğer adıyla Ombudsmanlık Kurumu; kamu hizmeti veren kurumlarla hizmet alan vatandaşlar arasında bir sorun, sıkıntı, anlaşmazlık ve ihtilaf ortaya çıktığında konu mahkemeye intikal etmeden vatandaşlarımıza hak arama fırsatı sunan hem kamunun hem vatandaşlarımızın işini hızlandıran, mahkemelerin birçok yükünü alan, devletin ve idarenin şeffaflığını, hesap verebilirliğini sağlayan çok özel bir kurumdur. Kamu Denetçiliği Kurumu, vatandaşlarımıza hizmet sunan kamu kurumlarıyla vatandaşlar arasında bir arabulucu, dostane çözüm üreten, hakem rolünde olan ve aldığı kararlar ile idarelere yol gösteren, kamu kurumlarını daha özenli çalışmaya teşvik eden bir kurumdur. Kamu Denetçiliği Kurumu, vatandaş ile idare arasında çok ciddi bir köprü görevi görmekte, aynı zamanda vatandaşlarımızın hak arama kültürünün yaygınlaşmasına, idarenin hizmet kalitesinin yükseltilmesi, insan haklarının gelişmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması noktalarında önemli hizmetleri yerine getirmektedir.

 

“Önemli bir farkındalık oluşturacaktır”

 

Bugün Bartın’da yaptığımız ve diğer illerimizde de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantıları, Kamu Denetçiliği Kurumunun vatandaşlarımız tarafından bilinirliğinin artmasını sağlayacak ve karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek için Kamu Denetçiliği Kurumunu kullanmaları bakımından önemli bir farkındalık oluşturacaktır.

 

Bu vesileyle toplantımızın ülkemiz ve Bartın'ımız için hayırlı olmasını diliyor, başta Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç ve Kamu Başdenetçimiz Sayın Şeref Malkoç olmak üzere, kıymetli kamu denetçilerimize, bu toplantının gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.”

 

Konuşmaların ardından Kamu Denetçileri, katılımcıların görüşlerin dinledi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Kamu Denetçileri Kurumu Ombudsman Halkla Buluşuyor Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›