Bartın Sınav Kurs’tan öğrenci ve velilere yarıyıl tavsiyeleri

32 yıllık dershane geçmişi ile ‘Sınavlara Hazırlığın 1 Numarası’ olan ve 400’ü aşkın şubesiyle Türkiye’nin her yerine eğitim kalitesini taşımaya devam eden Sınav Kurs’un Bartın Şubesi Rehber Öğretmeni İrem Uygur, öğrenci ve velilere karne uyarısında bulunurken yarıyıl tavsiyelerini sıraladı.
Bu haber 2024-01-20 11:31:47 eklenmiş ve 254 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Tüm Türkiye’de 18 milyon 85 bin 943, Bartın’da da on binlerce öğrenci bugün yarıyıl tatiline girecek. 15 günlük yarıyıl tatili 5 Şubat 2024 Pazartesi günü son bulacak.

 

 

Bartın Sınav Kurs öğretmenlerinden de ara yıl öncesi öğrencilere tatil tavsiyeleri geldi.

 

 

Kurumun Rehber Öğretmenlerinden İrem Uygur, velilere ve öğrencilere tavsiyelerini sıraladı.

 

 

İlk olarak velilere karne uyarısında bulunan Uygur, karnenin bir başarı aracı değil, öğrencilerin hangi derse daha iyi çalışması gerektiğini gösteren ve eksik kalmış konuların nedenini bulmak için yol gösterici bir araç olduğunu vurguladı.

 

 

Tatilde öğrencilerin yoğun geçen bir eğitim-öğretim döneminin ardından hem zihinsel hem de bedensel olarak dinlenmesi gerektiğini kaydeden Uygur, bunun yanında öğrencilerin eksik görülen konular üzerinde ara tatil süresince tekrar yapabileceğini kaydetti.

 

 

“Zeka seviyesini ve hayat başarısını gösteren bir araç değil”

 

 

Bartın Sınav Kurs Rehberlik Öğretmeni Uygur, veli ve öğrencilere yönelik yarıyıl tatil önerilerini sıralayarak şunları söyledi:

 

 

“Bugün yarıyıl tatiline başlıyoruz. Öğrencilerimiz ilk dönemin yorgunluğu ve karne almanın heyecanıyla 2 haftalık tatil süreçlerine giriyorlar. Bu dönemde hem ebeveynlere hem de öğrencilerimize düşen bazı görevler var. Öncelikle karnesini alan öğrencilerimizin kimisinin yüzü gülerken kimisinin beklediği gibi bir dönem geçmemiş olabilir.  Bu doğrultuda ebeveynlerin karnelere verdikleri tepkilerin çocuğa verilen değerin yansıması olmamalıdır.

 

 

Karne çocuğun zeka seviyesini ya da hayat başarısını gösteren bir araç değil hangi derse daha iyi çalışması gerektiğini gösteren ve eksik kalmış konuların nedenini bulmak için bir yol göstericidir. Karne üzerinde değerlendirme yaparken geliştirilmesi gereken alanlar üzerinde yoğunlaşılmalıdır. Karneyi çocuğunuzla birlikte yorumlamak, çocuğun duygu ve düşüncelerini anlamaya çalışmak ve hedeflerini dinlemek daha etkili olacaktır.

 

 

“Zihnen ve bedenen sağlıklı dinlenme”

 

 

Yarıyıl tatilinin asıl amacının dinlenmek olduğu unutulmamalıdır. Yoğun bir eğitim-öğretim döneminden geçen öğrencilerimizin hem zihnen hem bedenen sağlıklı bir şekilde dinlenmesi çok önemli. Bu süreçte eğitici ve dinlendirici aktivitelere yönelmek doğru bir tercih olacaktır. Öğrencilerin bilgisayar, telefon veya tablet gibi ekrana maruz kalacağı elektronik aletlerle geçireceği vakti kontrollü ve planlı tutmak konusunda velilerimiz dikkatli olmalıdır. Ev içerisinde birlikte film izlemek, kek yapmak ya da öğrencinin yaşına uygun oyunlar oynamak öğrencilerimizi sosyal ve duygusal açıdan mutlu edecektir.

 

 

“Konu eksikleri giderilmeli, genel tekrar yapılmalı”

 

 

Yarıyıl tatilinin asıl amacı tatil olduğu kadar konu eksiklerini giderme açısından da önemli bir yeri vardır. Öğrencinin karne analizini ebeveyniyle birlikte yaptıktan sonra eksik görülen konular üzerinden konu eksikleri giderilmeli, genel tekrar yapılmalı ve soru çözmeye devam edilmelidir. Öğretmenlerinin hazırladıkları ödevleri son günlere sıkıştırmadan her gün belirli bir vakitte bakıp öğrenme kaybı yaşanmamasına dikkat edilmelidir.

 

 

Uyku düzenine dikkat!

 

 

Öğrencilerimizin okul sürecinde belli bir uyuma saati ve uyanma saati bulunmaktaydı. Yarıyıl tatilinde ebeveynlerin öğrencilerimizin bu uyku saatlerine dikkat etmeli, var olan uyku düzeninde çok fazla değişiklik olmamalıdır. Tatil sürecinde uyku düzeninde değişiklik yaşayan öğrencilerimizin yeni döneme başladığında bedensel olarak hazır olması mümkün olmayacaktır. Uyku rutininde büyük değişiklik yaşamamış öğrencilerimiz hem tatil sürecini verimli geçirmiş olup hem de okula dönüşe hazır bir halde olacaktır. Tatilin son günlerinde ev düzeninde olup öğrencilerimizin okul araç gereçlerinin kontrol edilmesinde ve okul kıyafetlerinin hazırlanmasında çocuklarınıza destek olabilirsiniz.”

ETİKETLER : Bartın Sınav Kurs
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›