3 bin 209 kişi “ÇEMBER”e takıldı!

Bartın dahil olmak üzere 81 ilde son 5 gündür “aranan şahıslara yönelik” devam eden “ÇEMBER-11” operasyonlarında arama kaydı bulunan 3 bin 209 firari yakalandı.
Bu haber 2024-01-20 11:23:39 eklenmiş ve 544 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; Bartın dahil olmak üzere 81 ilde son 5 gündür “aranan şahıslara yönelik” devam eden “ÇEMBER-11” operasyonlarında arama kaydı bulunan 3 bin 209 firari yakalandığını açıkladı.

 

 

Söz konusu operasyonlarda 0-5 yıldır aranmakta olan 3 bin 187 şahıs, 5-10 yıldır aranmakta olan 14 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 8 şahıs “ÇEMBER -11” operasyonlarıyla yakalandı

 

 

Yakalanan şahısların 200’ü hırsızlıktan, 163’ü dolandırıcılıktan, 105’i yağmadan, 39’u adam öldürmeden, 39’u cinsel suçlardan, 567’si narkotik suçlarından, 74’ü terörden, 389’u kaçakçılık ve organize suçlardan aranan şahıslar oldu. Diğer suçlardan yakalananlarla birlikte toplam 3 bin 209 şahıs “ÇEMBER-11” operasyonlarında yakalanırken İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 81 il genelinde arama kaydı olanlara yönelik olarak gerçekleştirilen bu operasyonlarda şahıslar; yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik kontrollerinde yakalanıp adalete teslim edildi.

 

 

“Arananları yakalayıp adalete bir bir teslim edeceğiz”

 

 

Operasyonlara ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suçluklarla mücadelede kararlılık vurgusu yaparken “Aziz Milletimin Bilmesini İsterim ki; Firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

 

 

İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızca 81 il genelinde arama kaydı olanlara yönelik olarak gerçekleştin operasyonlarda bu şahıslar; yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik kontrollerinde yakalanıp adalete teslim edildi.

 

 

Operasyonları yöneten Valilerimizi, Kaymakamlarımızı, İl Jandarma Komutanlarımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi, Sahil Güvenliğimizi ve operasyonlara katılan Polislerimizi, Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Arananları yakalayıp adalete bir bir teslim edeceğiz.” dedi.

 

 

 

ETİKETLER : İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›