Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Cumhur İttifakı’nda ayrım asla olmayacak”

AK Parti’nin Bartın’daki ilçe ve belde belediye başkan adayları henüz netlik kazanmazken 48 büyükşehir ve il belediye başkan adayı için düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’ndaki ortakları Milliyetçi Hareket Partisi adaylarını destekleyecekleri Bartın dahil 7 il dışındaki tüm büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını ilan etmiş olacaklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Partimizin adayları için nasıl gayret gösteriyorsak Milliyetçi Harekat Partisi adaylarını destekleyeceğimiz Manisa, Mersin, Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli, Osmaniye'de de aynı azim, şevk ve samimiyetle çalışacağız. Cumhur İttifakı'nda ayrım asla olmayacak.” dedi.
Bu haber 2024-01-18 15:52:41 eklenmiş ve 568 kez görüntülenmiştir.

 

“Bartın’da da aynı azim, şevk ve samimiyetle çalışacağız”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

 

 

İstanbul'da 7 Ocak’ta 26 büyükşehir ve il belediye başkan adayı ismini paylaştıklarını hatırlatan Erdoğan, 48 büyükşehir ve il belediye başkan adayını daha açıkladı.

 

 

Adayları tebrik eden Erdoğan, adaylara seçim çalışmalarında ve daha sonrasında şehirlere verecekleri hizmetlerde başarılar diledi.

 

 

AK Parti’nin Bartın’daki ilçe ve belde belediye başkan adayları için henüz isimler netleşmezken Cumhur İttifakı'ndaki ortakları Milliyetçi Hareket Partisi adaylarını destekleyecekleri Bartın dahil 7 il dışındaki tüm büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını ilan etmiş olacaklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

 

 

“Önümüzdeki Cumartesi gününden itibaren, İstanbul'dan başlayarak ilçe adaylarımızın tanıtımını da yapacağız. Kimi şehirlere bizzat giderek, kimi şehirlerimizde ise genel başkan yardımcılarımızı göndererek, ilçe adaylarımızın tanıtımını da kısa sürede tamamlayacağız. Hedefimiz, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nda olan belediyeleri tekrar ezici oranlarla kazanma yanında, muhalefetin elindeki şehirlerimizi gerçek belediyecilikle tanıştırmaktır. Bunun için milletimizin her adımında, her anında, hep yanında olacak, tüm gönlü ve zihniyle kendini şehirlerine adayacak belediye başkanlarıyla seçimlere hazırlanıyoruz.”

 

 

20 Şubat'a kalmadan adaylar konusundaki tüm hazırlıkları bitecek!

 

 

Erdoğan, 30 Ocak'ta da seçim beyannamesini milletin takdirine sunacaklarını aktardı. Seçim takvimine göre aday listelerinin en geç 20 Şubat'ta seçim kurullarına verilmesi gerektiğini anımsatan Erdoğan, “Niyetimiz, 20 Şubat'a kalmadan adaylar konusundaki tüm hazırlıkları bitirerek, tüm vaktimizi ve enerjimizi seçim kampanyamıza teksif etmektir.” dedi.

 

 

Erdoğan, 30 yıl önce, 1994'te İstanbul'da başladıkları belediyeler vasıtasıyla halka hizmet yolculuğunu, Türkiye Yüzyılı’na adım atılan 2024'te zirveye çıkarmak istediklerini söyledi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediyelerdeki başarılarıyla iktidara yürümüş bir parti olarak, rüştümüzü ilk ispat ettiğimiz yeri güçlü tutmak mecburiyetindeyiz. Büyükşehriyle iliyle ilçesiyle beldesiyle ülkemizin her belediyesini, eser ve hizmet siyasetimizle Türkiye Yüzyılı'na yakışır seviyelere getirmenin peşindeyiz. Sandıkta bize verilen her oyun vebalini, yaptığımız görevlerin her anında üzerimizde hissederek, aşkla, azimle, kararlılıkla çalışacak, üretecek, farkımızı ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı.

 

 

“Belediyelerde 30 yıldır, hükümette 21 yıldır bu şekilde çalıştık”

 

 

Yüreklerindeki muhabbetle, zihinlerindeki projelerle, emekleriyle, alınlarındaki terle, geceli gündüzlü çalışmayla milletin kalbine girenlerden olduklarını belirten Erdoğan, "Her kim, belediye başkanlığı, milletvekilliği, teşkilat yöneticiliği dahil siyaset yoluyla gelinen makamlara bu gözle bakmıyorsa, AK Parti onun için doğru bir kapı değildir." dedi.

 

 

Belediye başkanlığı vasıtasıyla şehrinin hadimliğine soyunmak yerine hakimliğine talip olanlar için AK Parti'nin doğru adres olmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

 

 

“Şehrinin dertleriyle dertlenmeden, ülkesinin hedefleriyle bütünleşmeden, milletinin değerleriyle donanmadan sandığa gözünü diken varsa, AK Parti onun için isabetli bir mecra hiç değildir. Tapduk Emre'nin kapısından içeri eğri odun dahi sokmayan Yunus Emre misali, milletimize karşı en küçük bir yanlışı, en küçük bir yamuğu olanın yeri AK Parti değildir. Kuruluş aşamasında adını 'Erdemliler Hareketi' olarak belirleyen bir kadro olarak, başka türlü bir siyaset anlayışını asla tasvip edemeyiz, böyle bir yola asla giremeyiz. Hamdolsun bugüne kadar milletimizin karşısına hep bu şekilde çıktık. Belediyelerde 30 yıldır, hükümette 21 yıldır bu şekilde çalıştık. Ülkemizi bugünkü seviyesine bu şekilde getirdik.”

 

 

“31 Mart’ta bir kez daha şehirlerimize eser vermeye talibiz”

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz Mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerini Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarıyla birlikte bu şekilde kazandıklarını söyleyerek, “İnşallah 31 Mart'ta, 'Türkiye Yüzyılı'nın ilk mahalli idareler seçiminde, belediyeleri yönetme sorumluluğunu yine bu şekilde üstleneceğiz." dedi.

 

 

"Bu meydan er meydanıdır, özü kavi olan gelsin. Bu bir hizmet kervanıdır, sözü kavi olan gelsin. Sevda olsun esasında, emek koksun libasında, halka hizmet atlasında izi kavi olan gelsin. Eğri yerle yeksan olur, doğru 'yay'a 'ok'san olur. Göz... arpacık... noksan olur, gezi kavi olan gelsin.” şiirini seslendiren Erdoğan, "Evet, biz, er meydanında sözü kavi olan, halka hizmet atlasında izi olan, doğru yaya ok olan bir kadro olarak, 31 Mart’ta bir kez daha şehirlerimize eser vermeye, milletimize hizmet etmeye talibiz." ifadelerini kullandı.

 

 

“Türkiye'nin artık tehditlerle, sinsi oyunlarla hizaya getirilecek bir ülke olmadığını er veya geç öğrenecekler, bunu bir asır önce olduğu gibi öğreteceğiz." diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

 

 

"Ülkemizin ikinci büyük partisi hüviyetini taşıyan CHP, mevcut yönetim altında, maalesef emperyalistlerin koçbaşlığına soyunmuş durumdadır. CHP'nin, bölücü terör örgütünün güdümünden çıkamadığı için meşruiyet krizi yaşayan DEM'lilerle yaptığı işbirliği, kirli oyunun en son sahnesidir. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu partinin tabutuna son çiviyi, kurultay kürsüsünden teröristlere selam gönderip, bölücülerle işbirliği yaparak Özgür efendi çaktı. (CHP'ye) Kandil uzantılarına kırmızı halılar serip, Türk bayraklarını, Atatürk resimlerini ortadan kaldırarak, işbirliklerini aleni hale getirdiler. 31 Mart'ta sadece şehirlerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmakla kalmayacağız aynı zamanda Özgür efendiyi de vesayetten kurtarıp özgürleştireceğiz."

 

 

"Milletimizi seçimden seçime hatırlayanlarla aynı safta yer almadık"

 

 

Cumhur İttifakı’yla ilgili de önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

Sizlerin de bildiği gibi partimizin kuruluşundan bu yana yerel seçim, halk oylaması ve genel seçim gibi vesilelerle tam 17 defa sandıkta milletimizin terazisine çıktık. Yaptıklarımızın ve yapmak isteyip yapamadıklarımızın hesabını eksiği ve fazlasıyla milletimize tek tek vermeye çalıştık. Eser ve hizmetlerimizin icmalini yaparken aynı zamanda projelerimizi, hedeflerimizi ve geleceğe dair yol haritamızı milletimizle paylaştık. Biz asla milletimizi seçimden seçime hatırlayanlarla aynı safta yer almadık. Yılın her günü, günün her saati milletimizle birlikte olduk. Seçim dönemleri bizim için sadece milletimizle gönül bağımızı daha da kuvvetlendirdiğimiz, ahdimizi yenilediğimiz özel dönemlerdir. Bu anlayışla seçim kampanyası dönemlerinde hep şunları yaptık; kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımızla iletişim kurduk. Çarşıda, pazarda, sokakta insanımızla istişare ettik, kucaklaştık. Şu anda ne anlatıyorum? Yani belediye başkanlarımız, adaylar, belediye meclis üyelerimiz hep birlikte kapı kapı dolaşıp çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Bu şekilde 31 Mart'a kadar bu yola devam edeceğiz ve sandıkları Allah'ın izniyle patlatarak sandıklardan çıkacağız. 31 Mart'ı unutmak yok. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız?

 

 

“Dayanışmamızı perçinlediğimiz bir şölene dönüştürdük”

 

 

Hiç kimseyi ayırmadan, toplumumuzun tüm kesimlerini bağrımıza bastık. Hemşehrilerimizle olan diyaloğumuzu daha da sıklaştırdık. Siyaseti laf ebeliğinden ibaret görenlerin karşısına programla, projeyle, icraatla, vizyonla çıktık. Böylece her kampanya dönemini milletimizle muhabbetimizi yenilediğimiz, dayanışmamızı perçinlediğimiz bir şölene dönüştürdük. Şimdi 18'inci kez milletimizin huzuruna çıkmanın hazırlığı ve heyecanı içindeyiz. Önümüzdeki 31 Mart seçimlerine AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak yine bu hassasiyetle hazırlanıyoruz. Adaylarımızdan seçim beyannamemize kadar her işimizi milletimizle istişare içinde, milletimizin görüşlerini alarak yürütüyoruz.

 

 

“Bize kibir yakışmaz”

 

 

Milletimiz neyi uygun gördüyse, bizden beklentileri neyse onu yapmanın onu hayata geçirmenin derdindeyiz. Burada şu gerçeği sizlere özellikle hatırlatmak istiyorum; Seçim sandıktan önce sahada kazanılır. Sahada kazanmanın yolu ise seçimi önce gönüllerde kazanmaktır. Bugüne kadar girdiğimiz 17 seçimin hepsini böyle kazandık. Sandık sadece bizim başarımızın, gayretimizin, emeğimizin, gönüllerde yaptığımız fetihlerin bir tescili oldu. Hep en çok biz çalıştık. En fazla biz emek verdik. Sahayı her zaman biz domine ettik. Milletimizle en yakın ve samimi ilişkiyi biz kurduk. Vatandaşa oy yoksa hizmette yok diyen edepsizlerden asla olmadık. Kibiri, tekebbürü, böbürlenmeyi yanımıza hiçbir zaman yaklaştırmadık. Bize kibir yakışmaz. Bize gururlanmak yakışmaz. Mevlana'nın ifadesiyle toprak gibi olacağız tevazuda, böyle yürüyeceğiz.

 

 

“Cumhur İttifakı'nda ayrım asla olmayacak”

 

 

Sadece çalışkanlığımızla değil vizyonumuz ile de rakiplerimize fark attık. Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşarak ulaşılmadık kapısı çalınmadık, gönlüne dokunulmadık kimse bırakmadık. Ardından da görevini en güzel şekilde yerine getirmiş olmanın huzuruyla sandıktan çıkacak sonucu bekledik. Bu seçimlerde de yine aynı usulle çalışacağız. Şehirlerimize döndüğümüz andan itibaren önümüzdeki 73 gün boyunca durmadan, dinlenmeden koşturacaksınız. Kimseyi ayırmayacak, kimseyi dışlamayacaksınız. CHP zihniyetinin yaptığı gibi vatandaşın oyunu çantada keklik görmeyeceksiniz. Açık söylüyorum, hiç kimse şahsımız dahil hiç kimseye tıpış tıpış oy vermek zorunda değildir. Bilakis biz hiç bir ayrım yapmadan her bir insanımızı velinimet görerek kapısını çalmak zorundayız. Daha önce bize oy versin veya vermesin her vatandaşımıza ulaşmak, zihnini ve kalbini yeniden kazanmak mecburiyetindeyiz. Hemşehrilerimizi şehirlerini en başarılı şekilde bizim yöneteceğimize tek tek ikna edeceğiz. Partimizin adayları için nasıl gayret gösteriyorsak Milliyetçi Harekat Partisi adaylarını destekleyeceğimiz Manisa, Mersin, Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli, Osmaniye'de de aynı azim, şevk ve samimiyetle çalışacağız. Cumhur İttifakı'nda ayrım asla olmayacak.

 

 

“Tüm belediyelerde zafer bizim olacak”

 

 

Unutmayınız, en iyi seçim çalışması halkın içinde olmak, milletle beraber olmaktır. Medya ve sosyal medya elbette önemlidir. Ama asla sahada çalışmanın, gönüller kazanmanın yerini tutmaz. Sokakta çarşıda, pazarda varlık göstermeden siyaset yapılmaz. Mahalli idarelerde asıl yük belediye başkan adayımızın omuzlarındadır. Adaylarımız herkesten daha fazla çalışmak, daha fazla koşturmak, daha fazla yorulmak, ter dökmek, emek vermekle mesul ve mükelleftir. Hep beraber bunu başardığımızda Allah'ın izniyle muhalefetin kale olarak gördüğü yerler dahil tüm belediyelerde zafer bizim olacaktır. Yeter ki biz işimizi hakkıyla yapalım. Mesuliyetimizin hakkını verelim. Gerisi Rabbimizin yardımıyla inşallah gelecektir. Buradaki her bir arkadaşıma sonuna kadar güveniyorum. Partimizi ve ittifakımızı milletimize karşı mahçup etmeyeceğinize yürekten inanıyorum. Bugüne kadar AK Parti'nin hizmet sancağını şehirlerimizde gururla dalgalandırmış olan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu bayrak yarışında yerini yeni arkadaşlarımıza bırakan belediye başkanlarımıza emekleri ve gayretleri için şükranlarımı sunuyorum.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda, 17'si büyükşehir olmak üzere 48 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı.

ETİKETLER : Recep Tayyip Erdoğan Bartın
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›