“Serviks Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında stant kuruldu

Bartın’da “1-31 Ocak Serviks Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında geçtiğimiz günlerde Orduyeri Aile Sağlığı Merkezinde stant kurularak kadınlara rahim ağzı kanseri hakkında bilgilendirme ile HPV taramaları yapıldı. Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık etkinlikleri ay boyunca devam edecek.
Bu haber 2024-01-18 09:24:12 eklenmiş ve 208 kez görüntülenmiştir.

 

“1-31 Ocak Serviks Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında geçtiğimiz günlerde Orduyeri Aile Sağlığı Merkezinde stant kurularak kadınlara rahim ağzı kanseri hakkında bilgilendirme ile HPV taramaları yapıldı.

 

 

 

“Unutmayalım, erken teşhis hayat kurtarır!”

 

 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü’nden konuya ilişkin açıklama yapılarak Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık etkinliklerinin ay boyunca devam edeceği belirtilirken şu ifadeler kullanıldı:

 

 

“‘1-31 Ocak Serviks Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında, 4 Ocak 2024 tarihinde Orduyeri Aile Sağlığı Merkezinde stant kurulmuş, kadınlarımıza rahim ağzı kanseri hakkında bilgilendirme ile HPV taramaları yapılmıştır. Ayrıca vatandaşlarımız diğer kanser taramalarını da yaptırmaları için  KETEM'e yönlendirilmiştir. Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık etkinliklerimiz ay boyunca devam edecektir.

 

 

Bir ülkede rahim ağzı kanserinden kaynaklı ölümü engellenen kadın sayısı o ülkenin sağlık hizmetleri yönünden gelişmişliği ve kadına verilen değer ile doğru orantılıdır. İlimizde etkin bir şekilde yürütülen rahim ağzı kanseri tarama faaliyetleri sonucunda, tarama sayılarımız her geçen yıl yükselmekte, kadınlarımızın konuyla ilgili farkındalığı artış göstermektedir.

 

 

Ülkemizde uygulanan Ulusal Kanser Tarama Programı uyarınca, tarama standartlarımız doğrultusunda 30-65 yaş aralığındaki kadınlara her 5 yılda bir HPV ve Pap Testi uygulanmaktadır. Kadınlarımız rahim ağzı kanser taramalarını, Toplum Sağlığı Merkezimize bağlı olarak faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) , Sağlıklı Hayat Merkezimizde (SHM), Aile Sağlığı Merkezlerimizde (ASM)  ücretsiz olarak yaptırabilirler. Unutmayalım, erken teşhis hayat kurtarır!” (Haber Merkezi)

ETİKETLER : “Serviks Kanseri Farkındalık Ayı” Bartın İl Sağlık Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›