“Bartın’a hizmet etmek için geldim”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı düzenlemiş olduğu toplantıda basınla bir araya gelen Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “Bu şehrin sorunları çok büyük ama bu sorunları çözebilmek için de güç gerekli. Cumhur İttifakı olarak arkamda bu gücü hissettikten sonra büyük projeler düşünüyorum. Tüm bu ittifakın paydaşlarının bize sahip çıkacaklarını biliyorum. Bugüne kadar yapacağım işten hiç korkmadım bana görev verirseniz Bartın kazanacak. Ben Belediye Başkanı olmak için buraya gelmedim, Bartın’a hizmet etmek için geldim. Benim Belediye Başkanı hırsım olmuş olsaydı 1994 senesinde 250 oyla seçimi kaybettiğinde Rıza Yalçınkaya'ya vermezdim. Ben hayatım boyunca kendime hiçbir şey istemedim. Bana güveniyorsanız, ben sizin güveninizi boşa çıkarmayacağım.” ifadelerini kullandı. MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik de sorunlarının çözülmesi ve gelişebilmesi için kentin güçlü bir belediyeye ihtiyacı olduğunu vurgularken destek isteyerek “Bu şehri, yeni aktörlerine maceraya sürüklemeyelim. Burada kendini ispat etmiş olan bir Belediye Başkanımız var, lütfen bu yolculukta bizimle olsunlar, bizimle hareket etsinler.” dedi.
Bu haber 2024-01-17 10:49:51 eklenmiş ve 542 kez görüntülenmiştir.

 

Cumhur İttifakı’nın Adayı Fırıncıoğlu, iddialı konuştu

 “Güveninizi boşa çıkarmayacağım”

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından adaylığının duyurulmasının ardından MHP Bartın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda seçim süreciyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

Programa MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, önceki dönem Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP’li Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Ölçek ile MHP teşkilat üyeleri katıldı.

 

Yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Fırıncıoğlu, kişisel hırsları için aday olmadığını belirterek, önemli olanın Bartın’a hizmet olduğunu ifade etti.

 

Makamda oturarak Belediye Başkanlığı yapılmadığını söyleyen Başkan Fırıncıoğlu, gece geç saatlere kadar Bartın sokaklarını dolaştığını ve eksiklikleri bizzat yerinde gördüğü bu sorunları çözüme kavuşturduğunu belirtti.

 

Şehrin büyük sorunlarının çözülebilmesi için güce ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Fırıncıoğlu, 31 Mart 2024 seçimlerinde Belediye Başkanlığı görevinin nasip olması durumunda Cumhur İttifakı’nın gücüyle büyük projeleri hayata geçireceğinin müjdesini verdi.

 

Özçelik: “24 belediyede bir Cumhur İttifakı ruhu söz konusu”

 

31 Mart Mahalli İdareler seçimleriyle ilgili siyasi partilerin adaylıklarını netleştirerek hazırlıklarını yaptıklarını belirten Özçelik, şöyle konuştu:

 

“Bugün burada Milliyetçi Hareket Partisi'nin 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde netleşmiş olan adayımız Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nu sizler vesilesiyle Bartın halkına tanıtmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Sağlamış olduğunuz katılımlardan dolayı şahsım ve camiam adına hepinize öncelikle çok çok teşekkür ediyorum. Malum 31 Mart Mahalli İdareler seçimleriyle ilgili siyasi partiler adaylıklarını netleştirerek hazırlıklarını yapıyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi de hazırlıkları yaparak her geçen gün ivme kaydeden bir siyasi parti. Geçmiş dönemde biliyorsunuz beldelerimizdeki yapmış olduğumuz hazırlıkları sizler vesilesiyle Bartın halkına paylaşmıştık. Hasankadı'da, Kumluca'da mevcut belediye başkanlarımızla, Kozcağız’da geçmiş dönem 11 oyla seçimi kaybetmiş olan Savaş Buyurman’la, Abdipaşa'da 34 oyla seçimi kaybetmiş olan İsa Tuncer kardeşimizle adaylıklarımızı açıklamıştık. Kardeşlerimiz çalışmalarına başladılar. İnşallah Milliyetçi Hareket Partisi’nin üreten belediyecilik anlayışıyla memnun olan bölge halkını tekrar yeniden bu belediyelerimizi kazanarak tanıştırmak için elimizden gelen gayreti mahcup olmamak adına sergileyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Bartın'da da Türkiye'de biliyorsunuz 24 belediyede bir Cumhur İttifakı ruhu söz konusu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Bey'in tecelli ettiği, oluşturduğu bu birliktelik bu seçimlerde devam ediyor.

 

“Buna inancımız sonsuzdur”

 

Bartın'da da bir değişiklik oldu. Türkiye'deki 5 ilden birinde burada bir hakkını kullandı ve dedi ki Bartın MHP’de kalmalı. Sayın Tayyip Erdoğan takdir buyurdu ve uygun gördü. Bartın, Milliyetçi Hareket Partisi ile üç dönem tanıştığı MHP’li belediyecilik anlayışıyla Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Bey'le 31 Mart'ta yeniden devam edecek.  Adalet ve Kalkınma Partisi malum Cumhur İttifakı ruhuyla böyle bir çalışma şekliyle aday çıkartmıyorlar. Onların bütün destekleri Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayı olan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’yla olacak. Bartın halkı geçmiş dönemlerde mahcup olmadı. Bundan sonra da mahcup olmayacak. Halkta karşılığı olan, çok çalışkan bir belediye başkan adayımız var. Sayın Fırıncıoğlu sabahın erken saatlerinde başladığı için kendi bir sloganı var. ‘Herkes hayata başladığında ben işimi bitirmiş oluyorum’ diyor. İnşallah beş yıllığına Bartın halkı ona bu görevi takdir ettiğinde tevdi ettiğinde o da mahcup etmeyecektir. Buna inancımız sonsuzdur. Mahcup olmayacak, mahcup da etmeyecek. Bartın çok kıymetli bir şehir. Uzun yıllardır Bartın'ın sorun ve sıkıntılarının çözümünde çok zaman harcandı, çok paralar harcandı ve Bartın bize göre layığını buldu. Ama her geçen gün büyüyen bir şehrin sorunları tabii ki bitmeyecektir. Bitmez de. Bunları çözebilmenin yolu yine birlik ve beraberlik içerisinde Milliyetçi Hareket Partili bir belediye olarak olacağına inanıyorum. Çünkü hükümetle beraber çalışacağız. Onlar da bizim için elinden gelen desteği gösterecekler. Bir milletvekilimiz var. Bir bakanımız var bu şehirde. Bunlardan bölge halkı büyük projelerle, bölgemizin sorunlarının çözümünde destek alacağımız için bu şehri Bartın halkıyla sizler vesilesiyle söylemek istiyorum maceraya sürüklemeyelim. Kazanımlarımızı yitirmemek adına kazanımlarımızı daha yüksek yerlere taşıyabilmek adına bu birlikteliğimizde bizlere destek verecekler. Bunda inancımız sonsuz. Beraber Adalet ve Kalkınma Partisi'yle kol kola girdiğimizde bu şehrin acil büyük ağır sorunlarının çözümünü hükümet desteğiyle aşacağız inşallah.

 

“Artık seçmenimizin karşısına çıkacağız”

 

Pazar günü saat bir buçukta Adalet ve Kalkınma Partisi’ni belediye başkanımızla beraber ziyaret edeceğiz. Komisyonumuzla beraber tanışarak kaynaşacaklar. Beraber çalışma programları düzenleyerek artık seçmenimizin karşısına çıkacağız. Pazar günü de iki teşkilatın sosyal tesislerde bir toplantısı olacak. Bu toplantı büyük katılımlı bir toplantı. Teşkilatlarımızla beraber daha sonra birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımız sürecek. Şimdiden Bartın'ımıza, partimize, ülkemize hayırlara vesile olsun diyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun belediye başkanımızın. Ailesinde malum bir rahatsızlığı oldu. Bugün çok zor şartlar altında burada olmak zorunda kaldı. Hayat her şeye rağmen devam ediyor. Malum inşallah Rabb'im şifa verir. Ailesine bağışla yengemizi.”

 

Fırıncıoğlu, teşekkür etti

 

Herkese teşekkür eden Fırıncıoğlu, “Bugün benimle burada olduğunuz için teşekkür ediyorum. Bir teşekkürüm de Cuma günü sabah yaşadığım talihsiz olayda eşime karşı desteklerini sağlayan Sayın Bakanımız Yılmaz Tunç'a, Sayın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz'a, Genel Başkan Yardımcımız Sadir Durmaz'a, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’na, buradaki başhekimimize, sayın valimize, herkese çok çok teşekkür ediyorum. Zor bir süreçten geçiyorum ama işimle ayakta durmak zorundayım. Bundan sonra yapacağım şey Bartın için çalışmak başarmak, başarmak, başarmak. Başka hiçbir şansım yok. Bana sormak istediğiniz bir şey varsa kişilerin görüşü ne olursa olsun. Hangi partinin mensubu olurlarsa olsunlar bir oya ihtiyacım var. Lütfen Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'na destek çıksınlar” ifadelerini kullandı.

 

Özçelik: “Bunlara takılmayacağız”

 

Özçelik, basın mensuplarının AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan’ın, ‘bağrımıza taş bastık” sözünü hatırlatması üzerine şöyle cevap verdi:

 

“Tabii ki doğal olarak hedefi olan parti olarak, iktidarın bir parçası olarak bir bakanı, bir milletvekiline sahip olarak böyle bir bu duygu düşünce içerisinde olmasını ben normal karşılıyorum. Empati yaptığımızda tahmin ediyorum ben de aynı şeyi düşünebilirdim. Belki ifadelerinde belki daha naif olabilir. Ama önemli değil. Bunlara takılmayacağız. Çünkü onların hakikaten kendilerini anlatmak zorunda kaldıkları bir teşkilatları ve üyeleri var. Onlar da zor süreçten geçiyor. Uzun süreli iktidarda olmanın getirdiği büyük aile olabilmenin sorunlarını yaşıyorlar. Onları çok iyi anlıyorum. Ama bunları aşacağız. Mesele burada ben mi? Mesele burada biz mi? Biz buna bakacağız. Biz burada Genel Başkanımız ve Tayyip Erdoğan'ın ‘biz’ dedikleri bir noktadayız. Tüm Türkiye için bir araya gelmiş olan, olabilmiş olan siyasi partilerin biz Anadolu'daki uç beyleri olarak kimleriz ki karşılarında duracağız. Bizler biat ediyoruz. Biz de ilk sözü genel başkan, son sözü de genel başkan söyler. Bugün Bartın'da bir ittifak ruhu tecelli edecekse ve bunu genel başkanımız bir tasarruf kullanarak Bartın'da Milliyetçi Hareket Partisi'nde Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Bey'in takdirleriyle bizde kalmışsa ve adayımız da Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ise ben inanıyorum ki bütün Bartın, onun arkasında birleşecek. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yok. Sözünü lütfen kimse yanlış anlamasın. Onun da kendi seçmeni, onu da kendi yönetim kurulu üyesi ve camiası var. Saygı duyuyorum. AK Parti teşkilatına Yaşar Aslan ve tüm ekibi çok çok teşekkür ediyorum.”

 

“Seçim sandıklarında hak eden kazanacak”

 

Bartın’da ilçe ve beldelerde de sürecin saygınlık içerisinde yürütüleceğinin altını çizen MHP İl Başkanı Özçelik, “Beldelerde ve ilçelerde her siyasi parti kendi adaylarıyla seçime girerek, Bartın merkezinde de bir birliktelik oluşturuyor. Mantık olarak evet oralarda bir yarışma var, siyasi partiler burada kol kola girebilir mi? Oradaki yarıştan Bartın ve Bartın halkı etkilenebilir mi? Evet bunlar bu işin doğasında varlar. Fakat ittifak ruhu gereği bu işin önderliğini yapan teşkilatlar, bu işe sahip çıkacak. Biz oralarda seçim kazanabilmek için birbirimizden farklılığımızı ifade edeceğiz. O şekilde de huzursuzluk vermeyeceğiz. Biz orada işte bu beyanları yapmak için, yapılmayanları yapmak için, eksik kalanları tamamlamak için oradayız. Varsa yitirilmiş bir heyecan, bu heyecanı geri getirmek için oralardayız. Yani biz orada merkezle beraber kol kola girerken Kozcağız’da, Abdipaşa’da, Hasankadı’da Kumluca’da çatışırsak bunu seçmenimize de anlatamayız. Bizim öyle hiçbir duygu ve düşüncemiz yok. Adaylarımız gayet güzel ve onlar bu saygınlık içerisinde bu süreci tamamlayacaklar. Seçim sandıklarında hak eden kazanacak.” dedi.

 

“Bu şehri, yeni aktörlerine maceraya sürüklemeyelim”

 

Sorunlarının çözülmesi ve gelişmesi için kentin güçlü bir belediyeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özçelik, Cumhur İttifakı için Bartın halkından destek isteyerek şunları söyledi:

 

“Önemli olan her şeyden önce burada ittifak ve ittifak ruhu. Burada Milliyetçi Hareket Partisi bir belediye ve mesele Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun Belediye Başkanı olması değil. Tüm Anadolu'da var olan o birlikteliğin tecellisini Bartın’da da sağlamaktır. Bunu sağlarken de bizimle beraber hareket edecek olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) ‘biz yaptık oldu, biz yaptık olacak’ anlayışıyla götürmeyeceğiz. Onların da bu şehir için muhakkak hayalleri var. Onların da bu şehir için muhakkak hesapları, hedefleri vardır. Onları da Başkanımızın önüne koyacağız. Onları da maddi ve manevi anlamda gücümüzün yettiğince belediyecilik kabiliyetiyle yetmediği yerde de Adalet Bakanımızın, hükümetimizin bir hükümet ortağı olarak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’mizin destekleriyle bu projelerin üstesinden geleceğiz. Bizim kendi başımıza projelerimiz tabii ki var, şehrin sorunlarını ve sıkıntılarını biliyoruz, başında, yönetimindeyiz. Ama onlar da bu şehrin içinde ve ‘biz olsaydık şöyle yapardık’ dedikleri birtakım düşünceler vardır. Onları da bizimle paylaşacaklar ve birlik, beraberlik içerisinde halkımızın karşısına çıkacağız. Şunu da hiçbir zaman unutmayalım. Öyle bir güçlüyüz ki, öyle bir güçteyiz ki bu sahip olduğumuz gücü Bartın’a da yaşatmak istiyoruz. Bu şehri, yeni aktörlerine maceraya sürüklemeyelim. Kaybedilmiş yılların telafisi mümkün olmuyor. 5 yılda kaybedilenler 10 yılda geri getirilemiyor. Onun için bölge halkımızdan isteğimiz; şehrimizi maceraya sürüklemesinler. Burada kendini ispat etmiş olan bir Belediye Başkanımız var, lütfen bu yolculukta bizimle olsunlar, bizimle hareket etsinler.”

 

“Kazanan Bartın olacak”

 

Cumhur İttifakı’nın gücüyle büyük projeleri hayata geçireceğini belirten Fırıncıoğlu da iddialı konuşarak şu ifadeleri kullandı:

 

“Sayın Belediye Başkanımla 24 sene bir fiil izledik. İzlediklerimin içerisinde Sayın Cemal Akın'ın çalışkan olduğunu gördüm. Birilerinin ahbap çavuş ilişkisiyle ‘anamla, gadunumla’ günü geçirdiğini gördüm. Ben bu gece saat 01.30’da çıktım, saat 03.30’da eve girdim. Bartın'da hizmet nerede noksan onun peşindeydim. Belediyecilik çok mükemmel bir iş. Orada oturduğunuz zaman hiçbir sıkıntı yok, oradan baktığınız zaman da hiç sorun da yok ama esas sorun bir gün ertelediğin, iki gün ertelediğin, üç gün ertelediğin, yarın karşına dağ gibi geliyor. Günlük sorunları çöze çöze bugüne geldik. Bundan sonra bildiğimiz tek şey var; Belediye Başkanlığı parasız olmaz. Bundan sonra Cenab-ı Allah bana bu görevi nasip ederse Cumhur İttifakı olarak arkamda bu gücü hissettikten sonra büyük projeler düşünüyorum. Kozcağız’dan Emniyet Müdürlüğünün oraya kadar 15 dakikada geliyoruz, oradan Kemerköprü’ye yarım saatte geliyoruz. Bu şehrin sorunları çok büyük ama bu sorunları çözebilmek için de güç gerekli.

 

Ben kendi hırsım için Belediye Başkanlığına aday olmadım. Ama takdir böyleymiş. Cemal Bey istifa etti. ‘Başkan istifa etme’ diye kaç kere dedim. Bugün buraya geldik. Üç ay görev sürem var. Üç ay içerisinde canımın son damlasına kadar çalışmak zorundayım. Ondan sonra 5 sene sonrası için bana görev verirseniz yapacağım işten hiç korkmadım ama sonuçta Bartın kazanacak. Tüm bu ittifakın paydaşlarının bize sahip çıkacaklarını biliyorum. Sayın Bakanımıza, Sayın Milletvekilimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ye ben burada onların köprüsü olacağım ve sonuçta kazanacak Bartın olacak. Ben Belediye Başkanı olmak için gelmedim buraya, ben Bartın'a hizmet etmek için geldim. Benim Belediye Başkanı hırsım olmuş olsaydı 1994 senesinde 250 oyla seçimi kaybettiğinde Rıza Yalçınkaya'ya vermezdim. Ben hayatım boyunca kendime hiçbir şey istemedim. Bir dönem Oğuz Pir için oy istedim, iki dönem Rıza Yalçınkaya için oy istedim, üç dönem Cemal Akın’la beraber oldum. Şimdi de kendim için oy istiyorum. Hakkınızı helal edin. Bana güveniyorsanız, ben sizin güveninizi boşa çıkarmayacağım. Bana inanın.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Cumhur İttifakı 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›