Zabıtadan Amasra’da denetim!

Amasra Belediyesi Zabıta Birimi, tüketicilerin adil ve şeffaf bir alışveriş yapabilmesi amacıyla, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe giren “Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında denetleme çalışmaları başlattı. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, “Senede 2 milyon turistin ziyaret ettiği bir, turizmle ekmeğini büyüten bir kentte yeni yönetmelik kapsamında tüketicilerimizin şeffaf bir alışveriş deneyimi yaşamalarını sağlamak, bizim için son derece önemli” dedi.
Bu haber 2024-01-17 10:46:20 eklenmiş ve 135 kez görüntülenmiştir.

 

 

“Bizim için son derece önemli”

 

Amasra Belediyesi Zabıta Birimi, tüketicilerin adil ve şeffaf bir alışveriş yapabilmesi amacıyla, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe giren “Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında denetleme çalışmaları başlattı.

 

Zabıta ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret ederek, ürünlerin fiyat etiketlerini ve işletmelerin uygunluk durumunu kontrol etti.

 

Yönetmelik kapsamında yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerlerinin, iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılması, takılması veya konulması gerekiyor.

 

Yönetmelik kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde, işletmelerin ürünlerini fiyatlandırma ve tüketicilere doğru bilgi verme sorumlulukları titizlikle incelendi.

 

“Titizlikle kontrol ediliyor”

 

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Senede 2 milyon turistin ziyaret ettiği bir, turizmle ekmeğini büyüten bir kentte yeni yönetmelik kapsamında tüketicilerimizin şeffaf bir alışveriş deneyimi yaşamalarını sağlamak, bizim için son derece önemli. Zabıta birimimiz, işletmelerin yeni yayınlanan yönetmeliğe uygun bir şekilde faaliyet gösterip göstermediklerini titizlikle kontrol ediyor. Amacımız, hem işletmelerimize rehberlik etmek hem de tüketicilerimizi korumak” ifadelerini kullandı.

 

Denetimlerin, hem işletmelerin uyumunu sağlama hem de tüketicilerin haklarını koruma amacı taşıdığı belirtilirken, bu tür çalışmaların şeffaf ve dürüst ticaretin önemini vurguladığı ifade edildi. (Haber Merkezi)

Formun Üstü

 

ETİKETLER : Bartın Amasra Amasra Belediyesi Zabıta denetim
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›