“Meclis’te sözünü unutmak siyasi etiğe uymaz”

Bartın’da yerel seçim öncesi il ve ilçe örgütleriyle çalışmalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, “Kozcağız sahip olduğu olanaklar ve nüfusuyla en büyük beldelerimizden biri olarak ilçe olmayı çoktan hak etti. Yıllardır hemşehrilerimizin bu talebini dile getiriyoruz, yıllardır hükümete çağrı yapıyoruz ancak iktidar bu konuda da oldukça duyarsız. Kozcağız’ın ilçe statüsüne kavuşarak ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamaya ve gerek ekonomik, gerekse de sosyal açıdan gelişmeye ihtiyacı var. Bu kadar büyük bir beldede vatandaşlarımız resmi işlemler için Bartın’a gitmek zorunda kalıyor. Sanayi ve istihdama yönelik yatırımlar yarım kalıyor. Kanun Teklifimiz Meclis’te bekliyor. Burada sözler verip Meclis’te sözünü unutmak siyasi etiğe uymaz” dedi.
Bu haber 2024-01-17 10:31:55 eklenmiş ve 441 kez görüntülenmiştir.

 

Bankoğlu, yerel seçim için sahada!

 

Kübra Nur AK

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Bartın’da yerel seçim öncesi il ve ilçe örgütleriyle çalışmalarına devam ediyor.

 

CHP’li Bankoğlu, Kozcağız Belediye Başkan Adayı Erol Güneş, Merkez İlçe Başkanı Fatma Mazhar, Önceki Dönem Belediye Başkanı Meliha Okutay ve parti örgütüyle yaptığı toplantının ardından esnaflarla da görüşerek hemşehrilerinin nabzını tuttu; onların sorun ve önerilerini dinledi.

 

“‘Hain’ demekle iktidar sorumluluğu üzerinden atamaz”

 

 

Kanun Tekliflerinin Meclis’te beklediğini belirten Bankoğlu, Kozcağız’ın ilçelik vaatlerine sözü getirerek şu ifadeleri kullandı:

 

“Şehit haberleri hepimizi derinden üzüyor. Üç haftada gencecik 21 askerimizi kaybettik; bu sefer sıvasız evlere değil, çadıra geldi acı haber. Şehit haberlerinin acısı, şehit ailelerinin yaşadığı koşullara tanık olunca daha da artıyor. 6 Şubat depreminde herkese ev sözü verenler, ekranlarda milyarlarca lira üzerinden siyasi şov yapanlar şehit ailesinin çadırına bakınca ne hissediyor acaba. Önce evini, sonra evladını kaybeden bir aileye ısıtıcı götürmek hangi vicdana sığar? İktidar demek depremden bir yıl sonra çadırda kalan aileye ısıtıcı göndermek midir? Hamasetle, kutuplaştırmayla, soru soranlara ‘hain’ demekle iktidar sorumluluğu üzerinden atamaz. Biz CHP olarak şehit vermemize neden olan süreç ile beraber herkesin vicdanını yaralayan şu tabloya dair sorularımızın yanıtlanmasını istiyoruz.

 

“Kozcağız ilçe olmayı çoktan hak etti”

 

Kozcağız sahip olduğu olanaklar ve nüfusuyla en büyük beldelerimizden biri olarak ilçe olmayı çoktan hak etti. Yıllardır hemşehrilerimizin bu talebini dile getiriyoruz, yıllardır hükümete çağrı yapıyoruz ancak iktidar bu konuda da oldukça duyarsız. Kozcağız’ın ilçe statüsüne kavuşarak ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamaya ve gerek ekonomik, gerekse de sosyal açıdan gelişmeye ihtiyacı var. Bu kadar büyük bir beldede vatandaşlarımız resmi işlemler için Bartın’a gitmek zorunda kalıyor. Sanayi ve istihdama yönelik yatırımlar yarım kalıyor. Kanun Teklifimiz Meclis’te bekliyor. Burada sözler verip Meclis’te sözünü unutmak siyasi etiğe uymaz.

 

“Kozcağız adil ve şeffaf bir belediyecilik de istiyor”

 

Kozcağız yıllardır kaymakam istiyor dedik ama aynı zamanda adil ve şeffaf bir belediyecilik de istiyor. Kimseyi ötekileştirmeden toplumun ihtiyaçlarına duyarlı, çözüm odaklı bir yönetim anlayışıyla yönetilmek istiyor. Belediye Başkan Adayımız Erol Güneş, Kozcağızlı hemşerilerimiz için gece gündüz demeden çalışarak Kozcağız’ın potansiyelini en üst düzeye çıkaracak bir isim. Biz de örgütümüzle birlikte Kozcağız’da kazanacağımıza yürekten inanıyoruz. Hoşgörülü, hakça paylaşan, yoksulluğu yenip üreten, istihdam yaratan, yıllardır kronikleşen altyapı sorununu çözmüş bir Kozcağız için çalışıyoruz.

 

“Kalıcı ve etkin şekilde çözme işidir”

 

Kozcağız’da altyapı sorunları yıllardır çözüm bekliyor. Burada hemşehrilerimiz ne zaman şiddetli yağmur haberi alsa endişe yaşıyor. Kozcağız’da Ağu Deresi’nde bir türlü sonuçlanmayan ıslah çalışmalarının acilen tamamlanması gerekiyor. Kozcağız Barajı’nın kapakları takılmadığı için yaka selleri ve nehir taşması sonucu vatandaşlarımız ciddi maddi kayıplar yaşıyor, evler boşaltılıyor. Biz CHP olarak adayımız ve ekiplerimizle bu sorunların nihai olarak çözülmesi için de çalışıyoruz. Belediyecilik sorumluluk alma ve bu bilinçle vatandaşların sorunlarını kalıcı ve etkin şekilde çözme işidir.”

ETİKETLER : Bartın CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu Kozcağız esnaf ziyareti Meclis
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›