Türkiye birinciliği yine Bartın’ın!

2023 yılı çalışmalarını değerlendiren Bartın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ali Solak, “‘Engelli Danışmalığı’ hizmetleri hedefinde Türkiye birinciliği Bartın’ın olmuştur. Hedeflenen 477 engelli görüşmesinin çok üzerinde, 2 bin 284 engellimiz ile görüşme gerçekleştirilerek yüzde 479 gerçekleşme oranına ulaşılmıştır.” dedi.
Bu haber 2024-01-15 09:46:08 eklenmiş ve 270 kez görüntülenmiştir.

 

Solak, 2023 yılı çalışmalarını değerlendirdi

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ali Solak, 2023 yılı çalışmalarını değerlendirdi.

 

Genel Müdürlüğün hedeflerle yönetim anlayışı çerçevesinde illere konulan hedeflerde, Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 2022 yılında olduğu gibi 2023 yılında da Bartın’a verilen hedeflerde büyük bir başarıya ulaşıldı.

 

“Köprü vazifesi üstlendik”

 

İşverenlere ve iş arayanlara en iyi hizmeti sunma gayreti ile çalıştıklarını belirten Solak, çalışmalara ilişkin 2023 yılının değerlendirmesini şu şekilde yaptı:

 

“Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak; önceki yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da İşgücü Piyasasında İstihdamın artması, geliştirilmesi ve korunmasının yanı sıra işsizliğin önlenmesinde aktif rol aldık. İstihdam aşamasında kurs ve programlarımızla işverenlerin nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılarken tecrübesiz iş arayanlara tecrübe kazandırarak işgücü piyasasında kendilerine yer edinmelerini kolaylaştırdık. İşverenlerimizin eleman ihtiyaçlarını açık işlerimize yansıtarak iş arayan ve işveren arasında köprü vazifesi üstlendik.  İşsizlik sigortası, Yarım Çalışma Ödeneği, Ücret Garanti Fonu ve Kısa Çalışma Ödeneği ile hem işverenleri hem de çalışırken zorunlu nedenlerle işsiz kalan vatandaşlarımızı kapsayıcı önlemler aldık. Bilgili ve tecrübeli ekibimizle işverenlerimize ve iş arayanlarımıza en iyi hizmeti sunma gayretiyle çalıştık.

 

“Yüzde 479 gerçekleşme oranına ulaşılmıştır”

 

Genel Müdürlüğümüzün hedeflerle yönetim anlayışı çerçevesinde illere konulan hedeflerde; Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak, 2022 yılında olduğu gibi 2023 yılında da ilimize verilen hedeflerde büyük bir başarıya ulaştık. Engelli bireylerin istihdama kazandırılması için dünyada gelişmiş birçok ülkede uygulanan ‘destekli istihdam modeli’ kapsamında kurumumuzda Engelli İş Koçluğu hizmeti sunulmaktadır. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda ‘Engelli Danışmalığı’ hizmetleri hedefinde Türkiye birinciliği Bartın’ın olmuştur. Hedeflenen 477 engelli görüşmesinin çok üzerinde, 2 bin 284 engellimiz ile görüşme gerçekleştirilerek yüzde 479 gerçekleşme oranına ulaşılmıştır.

 

Bartın birçok alanda dereceye girdi

 

Bireysel Danışmanlık (11 bin 872 kişi), Kadın İşe Yerleştirme (2 bin 249 kişi) ve İşsizlik Ödeneği Alanlardan İşe Yerleştirme (302 kişi) hedeflerinde ise üç hedefte Türkiye ikinciliği Bartın’ın olmuştur.

 

570 kişilik Yüksek Öğrenim Mezunlarından İşe Yerleştirme hedefinde ise 878 kişi işe yerleştirilerek Türkiye üçüncülüğü Bartın’ın olmuştur.

 

Bartın’da İŞKUR aracılığıyla özel sektör işyerleri 2022’de 5 bin 3 kişilik açık iş talebinde bulunurken, 2023 yılında 7 bin 634 kişilik açık iş talebinde bulunmuştur. Bu açık iş taleplerine 2022 yılında 3 bin 78 kişi işe yerleştirilirken; 2023 yılında 4 bin 803 kişi işe yerleştirilmiştir.  2023 Yılında yüzde 144 gerçekleşme oranıyla İşe yerleştirme hedefinde de Türkiye dördüncülüğü Bartın’ın olmuştur. Belirlenen 13 hedefin 8’inde ilk on içerisinde yer alarak ve bütün hedeflerde Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleşmeyle önemli bir başarıya ulaşılmıştır.

 

İş ve Meslek Danışmanlarımızca 2023 yılında 17 bin 26 kişiyle bireysel görüşme gerçekleştirmiştir. 14 okul ziyaretiyle 44 grupta bin 447 kişiye Meslek Seçiminin Önemi ve İş Arama Becerileri semineri verilmiştir.

 

Bin 750 farklı işyeri ziyareti gerçekleştirildi

 

İş ve Meslek Danışmanlarımız tarafından İşveren Danışmanlığı kapsamında bin 750 farklı işyeri ziyareti gerçekleştirilmiş, kurum hizmetleri hakkında bilgilendirme yapılmış ve açık iş talepleri alınmıştır. Yine İş ve Meslek Danışmanlarımızca, Genel Müdürlüğümüzce belirlenen İşveren veya işveren temsilcileri ile yüz yüze görüşme yöntemiyle ziyaretler kapsamında; işgücü piyasasında mevcut durum ve çalışan sayıları, işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekler, bu mesleklerde istenen beceriler, temininde güçlük çekilen meslekler ile gelecek dönem istihdam artış ve azalış eğilimlerini tespit etmeye yönelik sorular sorularak 2023 yılında İşgücü Piyasası Araştırması yapılarak uygulanmıştır. Araştırma sonuçları kurum internet sitesinden yayınlanmıştır. Ayrıca Genel Müdürlüğümüzce belirlenen işyerlerine 2023 yılında 4 defa Açık İş İstatistiği yapılarak mevcut istihdam, sektörün durumu ve açık işe yönelik bilgiler elde edilmiştir.  

 

“322 vatandaşa İş Kulübü Eğitimi verilmiştir”

 

Bartın Üniversitesi ile birlikte 24-25-26 Mayıs 2023 tarihlerinde düzenlenen İstihdam ve Kariyer Günü’ne Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak; 11 firma 9 Kamu kurumu ile katıldık. Etkinlik boyunca İl Müdürlüğümüze bağlı işyerlerinin stantlarını toplam 274 iş arayan ziyaret etmiş ve bu ziyaretler sonucunda toplam 26 CV işyerlerine bırakılmıştır. 87 Üniversite/Lise öğrencisi ile Halk Eğitim Merkezleri ve Gençlik Merkezlerindeki 322 vatandaşa İş Kulübü Eğitimi verilmiştir.

 

“İŞKUR hizmetlerinin de en iyisini vermeye devam edeceğiz”

 

2023 yılı istatistiklerini verdiğimiz tüm bu hizmetlerimizi 2024 yılında da artırarak devam ettirecek olup; her şeyin en iyisine layık olduğuna inandığımız Bartınlı vatandaşlarımıza İŞKUR hizmetlerinin de en iyisini vermeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 2024 yılının şehrimiz, ülkemiz ve dünya için huzurlu, bol istihdamlı bir yıl olmasını temenni ederim.”

 

 

 

ETİKETLER : Bartın İŞKUR Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İŞKUR Müdürü Ali Solak
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›