TSO Kadın Girişimciler Kurulu’ndan tüm kadınlara davet!

“Tüm kurumlarımızın ve odamızın desteği ile kadınların sorunlarına çare olup refah düzeyini arttırma gayretine girmiş Türkiye çapında örnek gösterilen bir Kadın Girişimciler Kurulu olmak için çaba sarf etmeye ve kadın girişimcilerimizin işlerini daha ileriye taşımalarına yardımcı olmaya devam edeceğiz” diyen Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mine Fırıncıoğlu, tüm kadınları, “İş’te Kadın Gücü: İş Geliştirme Programı”na davet etti.
Bu haber 2024-01-15 09:31:31 eklenmiş ve 358 kez görüntülenmiştir.

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Çalışmaları ile Bartın girişimcilik ekosisteminde fark yaratmaya devam eden Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, Bartın’daki kadın girişimcilerin iş dünyasındaki etkileşimlerini ve başarılarını arttırmak, potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak, teknik bilgi birikimlerine katkıda bulunmak, günümüz rekabet koşullarına adapte edebilmek ve satış güçlerini arttırmak amacıyla, geniş kapsamlı sertifikalı iş geliştirme eğitimleri ve atölyelerden oluşacak olan “İş’te Kadın Gücü: İş Geliştirme Programı” ile yeni bir projeye start veriyor.

 

76 kadın girişimci ile birebir anket gerçekleştirildi

 

Kadın girişimcilerin bizzat arasına karışarak var olan sorunları temelden tespit etmek ve talepleri toplamak için, en son Bartın Belediyesi tarafından düzenlenen 23.El Emeği Göz Nuru El Sanatları ve Yeni Yıl Hediyeleri Hediyelik Eşya Fuarı’na stantlı katılım sağlayan kurul, 76 kadın girişimci ile birebir gerçekleştirdiği anket elde ettiği “kadın girişimcilere yönelik iş geliştirme eğitimlerinin yetersizliği” sonucuna istinaden talebi karşılamak üzere “İş’te Kadın Gücü: İş Geliştirme Programı” projesini hazırladı.

 

Kurul, kadın girişimcilerin desteğini kazanmaya devam ediyor

 

Bürokratik ziyaretlerini de arttıran kadın girişimcilere yönelik sorunların çözümüne dair temaslarını arttıran Kurul, hızlı karar alma ve harekete geçme yeteneği ile birçok kesim tarafından takdirle karşılanırken, kadın girişimcilerin de desteğini kazanmaya devam ediyor.

 

Katılım sertifikası verecek

 

“İş’te Kadın Gücü: İş Geliştirme Programı” dahilinde kadın girişimcilere yönelik birçok dalda eğitimler ve atölyeler gerçekleştirilerek, kadın girişimcilerin teorik ve pratik potansiyellerinin arttırılması hedefleniyor.

 

İlk etabı 16 Ocak Salı günü gerçekleştirilecek olan ilk programda kadın girişimcilere; Bartın Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalı akademik personeli Arş. Gör. Dr. Ahmet Zelka “Finansal Okuryazarlık” konusunda; “Etkili Satış Teknikleri” konusunda ise KOBİ Proje Danışmanı ve İletişim Uzmanı Eyüp Sabri Kundak tarafından eğitimler verilecek. Eğitime katılanlara, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Katılım Sertifikası verilecek.

 

2024 Yılı içerisinde alanında uzman ve iş dünyasında tecrübe edinmiş kişiler tarafından verilecek eğitimler ve atölye çalışmaları ile katılımcılar, aynı zamanda deneyim paylaşımı, iş birliği ve ağ oluşturma fırsatlarından yararlanma imkanı elde edecek.

 

“Girişimcilik ruhta olan bir güdüdür”

 

Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mine Fırıncıoğlu, önemli projeyle ilgili açıklamada bulunurken “Girişimcilik ruhta olan bir güdüdür. Bartın’da bu güdüye sahip çok fazla girişimci kadınımız var. Kimisi tarlasındaki ürünüyle, kimisi el sanatıyla, kimisi elinin lezzetiyle, kimisi esnaflığıyla, kimisi bilgisiyle, kimisi ise daha büyük ticari işler yaparak iş dünyasında var olmaya çalışıyor veya var olmak istiyor. Ben ve KGK’daki tüm arkadaşlarım, Bartın’daki kadınlarımızın potansiyel gücünü biliyoruz ve onların iş dünyasında daha fazla yer alması için tüm çalışmalarımızı, onlarla birebir görüşerek elde ettiğimiz veriler ile tasarlıyoruz. Bartın’daki girişimci kadınlarımızın, kısa sürede yerel ekonomimize güçlü katkılar sağlayacağını ve şehrimizden kadın eli değmiş çok güzel markaların çıkacağını biliyoruz. Tüm kurumlarımızın ve odamızın desteği ile kadınların sorunlarına çare olup refah düzeyini arttırma gayretine girmiş Türkiye çapında örnek gösterilen bir Kadın Girişimciler Kurulu olmak için çaba sarf etmeye ve kadın girişimcilerimizin işlerini daha ileriye taşımalarına yardımcı olmaya devam edeceğiz. Tüm kadınlarımızı, İş’te Kadın Gücü: İş Geliştirme Programı’mıza davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenleyeceği programın ilk eğitiminde Finansal Okuryazarlık ve Satış Teknikleri konuları işlenecek olup, etkinlik 16 Ocak 2024 saat 15.30’da Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu İş’te Kadın Gücü: İş Geliştirme Programı
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›