Belediye’den kar seferberliği

Bartın Belediyesi’ne bağlı birimler sahada kar mücadelesi verdi. Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Emre Önder, kar yağışının başladığı ilk andan itibaren sahaya inerken Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü yoğun bir şekilde cadde ve sokaklarda kar temizliği yaparak yolları ulaşıma açık tutmaya çalıştı, Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri park ve refüjlerdeki bitkileri olumsuz hava koşullarından kurtarmak, kırılmalarını önlemek için yoğun çaba sarf etti, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından da beslenme noktalarına kuru mama ve su bırakıldı.
Bu haber 2024-01-13 12:54:57 eklenmiş ve 381 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Belediyesi, ilimizi etkisi altına alan kar yağışına karşı teyakkuza geçti. Ekipler, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için ana arterleri sürekli açık tutuyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kar yağışı uyarısı yaptığı ilk andan itibaren teyakkuza geçen ekipler, kar yağışının başlamasıyla alarma geçti.

 

Ekipler, şehir merkezi, ana arterler ve hastane yollarında kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

 

Çalışmalar kapsamında 2 greyder, 1 loder, 12 kepçe, 2 tane otomatik tuzlama bıçaklı kamyon, 1 adet bıçaklı kamyon, 1 adet manuel tuzlama kamyon ve 400 personel görevlendirildi.

 

Başkan çalışmaları koordine etti

 

Kar yağışının başladığı ilk andan itibaren sahaya inen Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Emre Önder, yapılan çalışmaları yakından inceledi. Başkan Fırıncıoğlu, saha incelemelerinin ardından Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi’nde (BAHMER) devamlı olarak çalışmaları koordine etti.

 

Kaldırımlar da temizleniyor

 

Tüm bu çalışmaların yanı sıra yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelere de kaldırım temizliği yapılıyor. Kar yağışının ardından harekete geçen ekipler, vatandaşların güvenliğini sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Cadde ve bulvarlarda kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapan ekipler vatandaşların yoğun olarak kullandıkları kaldırımları temizliyor.

 

Bitkilerle sokak hayvanları da unutulmadı

 

Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü yoğun bir şekilde cadde ve sokaklarda kar temizliği yaparak yolları ulaşıma açık tutmaya çalışırken, Park Bahçeler Müdürlüğü park ve refüjlerdeki bitkileri olumsuz hava koşullarından kurtarmak, kırılmalarını veya yıkılmalarını önlemek için yoğun çaba sarf ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından da beslenme noktalarına kuru mama ve su bırakıldı.

 

“Bartın Belediyesi olarak 7/24 sahadayız”

 

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Fırıncıoğlu; “Kar yağışının başlamasıyla birlikte ekiplerimizi sahaya yönlendirerek çalışmalarımıza start verdik. Vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. 2 greyder, 1 loder, 12 kepçe, 2 tane otomatik tuzlama bıçaklı kamyon, 1 adet bıçaklı kamyon, 1 adet manuel tuzlama kamyon ve 400 personelimizle ana güzergâhları, hastane yollarını ve acil ihtiyaç duyulan noktaları devamlı olarak açık tutmaya çalışıyoruz. Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER)’ne ulaşan bir ihbar olursa da gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Sahada gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarımızın yanı sıra sokak hayvanlarımız için de mama desteği sağlıyoruz. Olumsuz bir durum yaşanmaması için Bartın Belediyesi olarak 7/24 sahadayız. Bu çalışmalarımızda görev alan personelimize çok teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu karla mücadele
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›