Bartın için petrol arama ruhsatı!

Enerji Bakanlığı, aralarında Bartın, Karabük ve Zonguldak’ın da bulunduğu 14 il için petrol arama ruhsatı verdi. Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, çok önemli bir adım olarak değerlendirdiği bu gelişmeyle ilgili “Taşkömürü ve doğalgazdan sonra petrol arama ruhsatı verilmesinin sevincini yaşıyoruz” dedi.
Bu haber 2024-01-10 10:48:09 eklenmiş ve 455 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPOA) 14 ilde 18 saha için petrol arama ruhsatı verildi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına müteallik kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanırken TPAO’ya, Bartın, Karabük, Zonguldak, Gaziantep, Antalya, Çanakkale, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hakkari, Kastamonu, Elazığ, Edirne, Kahramanmaraş ve Kilis’te bulunan toplam 18 saha için petrol arama ruhsatı verildi.

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, bunun çok önemli bir karar olduğunu belirterek “Bölgemizde bulunan Bartın, Zonguldak, Karabük, Kastamonu illerine verilen petrol arama ruhsatının sevincini yaşıyoruz. Taş kömürü ve doğal gaz gibi kaynakların yanında petrolünde eklenecek olması illerimize önemli bir kalkınma sağlayacağını düşünüyoruz. Öncelikle Bartın’ımız olmak üzere 18 ilde yapılacak olan petrol arama faaliyetlerinin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

ETİKETLER : Bartın Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Bartın Karabük Zonguldak Gaziantep Antalya Çanakkale Şanlıurfa Diyarbakır Hakkari Kastamonu El
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›