“Bartın halkının beklediği hizmetleri yerine getireceğiz”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Bartın basınıyla bir araya gelen CHP Bartın Belediyesi Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, önemli değerlendirmelerde ve açıklamalarda bulundu. “Hem belediye başkanlığı dönemimdeki hem de milletvekilliği dönemimdeki bilgimle, tecrübemle ve birikimimle Bartın’daki beklenen projelerin hayata geçirilmesi sorunların çözülmesi konusunda arkadaşlarım ve belediye çalışanlarıyla birlikte çalışma yaparak Bartın’ın sorunlarını en kısa zamanda çözüp, Bartın halkının beklediği hizmetleri yerine getireceğiz” diyen Yalçınkaya, kamuoyunda dolaşan hakkındaki söylemlere de açıklık getirdi. Spekülasyonları “Akıl dışı bir itham” olarak değerlendiren Yalçınkaya, en geç önümüzdeki ay ortasında da projelerini açıklayacağını belirtti. Bugünden itibaren CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’yla da sahalarda seçim çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Yalçınkaya, “Kamuoyundaki dedikodu mekanizması tarafından ‘Rıza Yalçınkaya yalnız. Rıza Yalçınkaya’ya ya partisi tarafından destek ve katkı verilmiyor’ algısı ortaya konuluyor. Bu dedikodu mahiyetinde bir söylenti. Eski il başkanlarımızı, eski dostlarımızı da ziyaret edeceğiz. Bartın’da seçimi kazanmak için güzel bir tabloyu ortaya koyarak Bartın’da Belediye Başkanlığını kazanacak o birlikteliği sağlayacağız. Sayın Milletvekilimiz Aysu Bankoğlu’yla birlikte Bartın’da bir ziyaret planladık. Kendisiyle birlikte buluşacağız ve sahalarda birlikte olacağız” dedi.
Bu haber 2024-01-10 10:45:13 eklenmiş ve 343 kez görüntülenmiştir.

 

 

CHP Bartın Belediye Başkanı Adayı Yalçınkaya’nda önemli açıklamalar

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Belediyesi Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve parti üyeleriyle birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Bartın basınıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

 

Sözlerine gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak başlayan CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Yalçınkaya, Bartın’ın sorunları ve yerel seçim çalışmalarını değerlendirirken projelerinden bahsederken Bartın gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

Güzel çalışma ortamlarında bir arada olmayı diledi

 

“Bartın’ın sorunlarını biliyoruz. ‘Nerede kalmıştık?’ diyerek Bartın halkına hizmet etmeye geliyoruz” diyen Yalçınkaya, Bartın basının halkın gözü, kulağı olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

 

“Bartın gündemini yakından takip ederek gelişmeleri paylaşma konusunda büyük özverili gayretli çalışmalarınızdan dolayı sizleri yürekten kutluyorum. Bu özverileriniz karşısında Bartın halkının kamuoyundaki gelişmelerden haberi oluyor. Bartın’da yaşanan olaylardan haberi oluyor. İyi ki varsınız, iyi ki bu kutsal görevi yerine getiriyorsunuz. Mesleğinizin saygınlığını ve onurunu koruyarak Bartın halkının gözü, kulağı olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ailelerinizle birlikte sağlık, mutluluk, huzur dolu güzel günler diliyorum. Güzel çalışma ortamlarında inşallah tekrar birlikte olmak dileğiyle.

 

“Adil ve eşit bir belediyecilik” dedi

 

İçimdeki Bartın sevdasıyla ‘Nerede kalmıştık?’ diyerek tekrar Bartın’a hizmet yolunda Cumhuriyet Halk Partisinin Belediye Başkan Adayı olarak tekrar sizlerin karşısındayım. Bartın Belediye Başkanı olarak bu görev Bartın halkı tarafından bizlere tevdi edildiğinde Bartın halkının destek ve katkılarıyla bu göreve geldiğimizde kamu yararına toplumcu bir belediyecilik anlayışını ortaya koyarak Bartın’da herkese adil ve eşit bir belediyecilik çalışmasını en iyi şekilde göstereceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan herkesi kucaklayarak Bartın’da adil ve eşit bir belediyeciliği ortaya koyacak çalışmaları hızlı bir şekilde yapacağız.

 

“Sorunları ve nasıl çözüleceğini çok iyi biliyoruz”

 

Bartın’ın sorunları çok fazla. Bu sorunları çözmek içinde gerçekten arkadaşlarımızla beraber, belediye çalışanlarımızla birlikte büyük bir özveriyle birlikte çalışarak Bartın’ın her geçen gün büyüyen sorunlarını, çözmek için var gücümüzle çalışacağız. Sorunların ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Sorunların nasıl çözüleceğini de çok iyi biliyoruz. Bunu çözmek içinde başarılı olacağıma yürekten inanıyorum. Hem belediye başkanlığı dönemimdeki hem de milletvekilliği dönemimdeki bilgimle, tecrübemle ve birikimimle Bartın’daki beklenen projelerin hayata geçirilmesi sorunların çözülmesi konusunda arkadaşlarım ve belediye çalışanlarıyla birlikte çalışma yaparak Bartın’ın sorunlarını en kısa zamanda çözüp, Bartın halkının beklediği hizmetleri yerine getireceğiz. Sizler bizim yanlışlarımızı gördüğünüzde hiç çekinmeden eleştirilerinizi yapın. Bartın halkının yararına olan şeylerde bizleri destekleyin ama yönetim olarak yaptığımız yanlış varsa Bartın’ın hizmetlerinin aksaması konusunda yanlışlıklar varsa her zaman eleştirilerinize açığım.

 

“Bartın halkının teşekkürlerini tekrar görmek beni mutlu edecek”

 

31 Mart’ta Yerel Seçim yapılacak bu seçimde her zaman olduğu gibi demokratik bir şekilde Bartın Belediye başkan adayları yarışacak. Bu yarıştan bir tane galip çıkacak. Öncelikle bu yarışta yer alan aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bartın halkı bu adaylar arasından Bartın’ı yönetebilecek, Bartın’a hizmet edebilecek ve herkese eşit, kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmayan bir Belediye Başkanını sandığa giderek atacağı oylarla tespit edecek. İnşallah Bartın’a hizmet etmenin mutluluğunu yeniden yaşarız. İnşallah önümüzdeki dönem Bartın halkının beklediği hizmetleri layıkıyla yaparız. Bana verilen oyları helal ettirmek için gece gündüz demeden çalışarak doğru, dürüst, adil ve eşit bir belediyecilik anlayışıyla Bartın halkının tekrar dualarını kazanırız. Yaptığımız hizmetlerden sonra Allah razı olsun kelimesi benim en büyük zenginliğim dolayısıyla bunları duymak ve Bartın halkının teşekkürlerini tekrar görmek beni mutlu edecek. Yaptığımız çalışmaların o zaman doğru, dürüst, adil ve eşit olarak Bartın halkına her kesime kadar gittiğini görmekten mutluluk duyacağız.”

 

“Projelerimizi hazırlıyoruz”

 

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yalçınkaya, projelerini de önümüzdeki ay itibariyle açıklayacağını belirterek “Projelerimizi hazırlıyoruz. Bir taraftan proje konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Ama projeleri erkenden açıklamak birilerine de belki kopyacılık olur. Projelerimizi en geç Şubat ayının başında ya da 10’una doğru sizlerle paylaşacağız. Bir tanıtım yapacağız. En geç Şubat’ın 10’u ya da 15’i Bartın halkı bu projeleri bilecek” dedi.

 

“Akıl dışı bir itham”

 

Bartın Belediyesine yapılan işçi alımlarıyla ilgili kendisinin mahkemeye şikayette bulunduğuna dair söylemlerin sorulmasına üzerine de Yalçınkaya, şunları söyledi:

 

“Sanayi esnafını da gezerek bununla ilgili de telefon trafiğine maruz kaldım. ‘Siz işçi alımlarıyla ilgili mahkemeye başvurmuşsunuz ve işçi alımlarını durduruyormuşsunuz?’ diye arandım. Akıl dışı bir itham. Bartın Belediyesi işçi alabilir. 170 kişi alır, 250 kişi alır, 350 kişi alır. Sonuçta bir kurum. Ben Rıza Yalçınkaya olarak nasıl bir dava açabilir ve ‘Bu alımları derhal durdurun’ diye nasıl bir talimat verebilirim? Böyle bir şeyin aslı ve astarı yok. Ama birileri bizi kamuoyunda ‘Bak Rıza Yalçınkaya sizin ekmeğinizle oynuyor. Sizi bu yüzden işe alamıyoruz’ gibi bir algı yaratmak için böyle bir dedikodu çıkarıyorlar. Bartın Belediyesi istediği kadar işçi alabilir. Yeter ki adil ve eşit bir anlayış içerisinde herkesi kucaklayarak kimseyi ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden ihtiyacı olan her arkadaşı işe başlatabilir.

 

“Çalışanla hiçbir sorunumuz yok”

 

Belediyeler hizmetlerini İçişleri Bakanlığının kanun ve yönetmelikleriyle yapıyor. Bartın Belediyesinin memur ve işçi açısından bir norm kadrosu var. Bu norm kadroda yeterli olmuyorsa, nüfusun artışı nedeniyle tekrar bir kadro talebinde bulunuyorlar. Norm kadro sayısı arttırılarak Bartın’daki hizmetlerin eksiksiz olarak verilebilmesi için personel alımı yapıyorlar. Ama bu alımlar şirket üzerinden yapılıyor. 6 aylık mı, 3 aylık mı, 1 yıllık mı sözleşme yapıyorlar bilemiyorum. Alımlar ama şirket üzerinden yapılıyor. O alımlarla da Bartın’a hizmet açısından personel ihtiyacı olduğu için alım yapıyor gibi düşünüyorum. Bunun sonuçlarını da hep birlikte göreceğiz. Çalışanla hiçbir sorunumuz yok. Ben de gelsem Bartın’ın hizmetlerini getirmek için alınmış olan bu arkadaşlar gerçekten o amaçla alınmışsa, o amaçla çalışıyorlarsa biz de onlarla beraber Bartın’ın eksik kalan sorunlarını çözmek için 31 Mart’tan sonra bu sorunların çözümü konusunda onların yardımlarını ve desteklerini çözmek için memleketimize hizmet edeceğiz.”

 

“31 Mart’tan sonra ilk işimiz o olacak”

 

Bartın’da yüksek kesimlerde yaşanan su kesintilerini çözecek bir projesinin olup olmadığının sorulması üzerine de Yalçınkaya, “Bartın su ishale hattı Bahçecik Su Şebekesinden besleniyor. Yaz aylarında kaynağın debisinin azalması nedeniyle bazı sıkıntılar yaşanıyordu. O zaman nüfusumuz küçüktü. Belediye Başkanlığı dönemimizde Belediye sınırları içerisinde 34 bin insan yaşıyordu. O eski kaynaklarla bu su şuanda muhakkak yetersiz geliyor. Şebekeyi besleyecek yeni su kaynaklarını bulmamız lazım. Belediye Başkanlığı dönemimizde Kazpınar’da bir gölet projemizi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne sunmuştuk. HEMA’nın kuyusunun olduğu bölgeydi. Bu göletin suyu hem  Bartın’daki memba suyuna takviye olacak hem de Amasra’ya takviye olacaktı. Ama o dönem içerisinde o proje teklifimiz kabul görmedi. Yine aynı şekilde Kirazlıkköprü suyunun Bartın şebekesinde takviye olarak kullanılması içinde müracaatımız olmuştu. O da kabul görmedi. Ama o zaman bize gelen DSİ yazısında yapılacak olan Kozcağız Barajından Bartın’ın su ihtiyacının temin edilebileceği konusunda bir cevap gelmişti. Acilen su kaynaklarının belirlenip, acilen bu kentin nüfusuna yetecek su kesintilerini ortadan kaldıracak, yüksek rakımlı yerlere suyun aynı debiyle çıkması konusundaki projelerin acilen hayata geçirmek konusunda çalışmaları hızlı bir şekilde yapmak lazım. 31 Mart’tan sonra ilk işimiz de o olacak. Her zaman söylüyoruz ‘Nerede kalmıştık?’ diyoruz. Yine ‘Nerede kalmıştık?’ diyerek içimizdeki Bartın sevdasıyla çıktığımız bu yolda bu sorunların çözümü konusunda hızlı adımlar atarak bu eksikleri gidermeye çalışacağız” açıklamasını yaptı.

 

“Teleferikten önce Bartın’ın çok daha önemli sorunları var”

 

Bartın’da seçim dönemlerinde gündeme gelen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen teleferik projesiyle ilgili soruyu da Yalçınkaya “Teleferik bir kere çok pahalı bir proje. Ama oraya bir seyir terası yapılırsa, panoramik açısından Bartın’ın güzelliği gözler önüne serilebilirse kısa mesafeden bu düşünebilir. Ama teleferik öncesinde Bartın’ın çok daha önemli sorunları var. Su sorunu var. Su kaynaklarının çoğaltılmasıyla ilgili gerekli membaların araştırılarak hayata geçirilmesi lazım. Trafik sorunu var. Bu keşmekeşin acilen çözülmesi lazım. Bu kentin planlı bir kentleşmeye ihtiyacı var. Bu kentte yaşayan insanlar için sosyal donatı alanları çoğaltılarak bu kentte yaşamaktan mutlu olacakları güzel mekanları onlara sunmak gerekiyor. Bu kentin acilen bir nikah salonuna ihtiyacı var. Bu kentin acilen çok amaçlı gençlik, kültür merkezine ihtiyacı var. Bu kentin katlı otoparklara ihtiyacı var. Teleferik projesi de Bartın’a renk ve güzellik katacak projelerden biri olabilir. Bu güzellikleri ortaya çıkarmak istiyoruz. O arzu içerisinde yola koyulduk. Bana güvenin, inanın. Birlikte güzel hizmetler yapacağız” yanıtını verdi.

 

“Suskun olmayacağız, sessiz kalmayacağız”

 

AVM projesinin mahkeme kararıyla durdurulduğunu ifade eden bir gazetecinin, göreve geldiğinde bu konudaki tutumunun ne olacağına yönelik sorusuna da Yalçınkaya, şu yanıtı verdi:

 

“Bartın’ın potansiyelini daha yukarılara çekmek için Bartın’ın bu potansiyelini arttırarak hem dediğiniz projede hem de turizm, sanayi, tarım gibi her konuda bundan sonra Bartın Belediyesi, 1 Nisan tarihi itibariyle lokomotif görevi görecek. Bartın’ı ilgilendiren her konuda Bartın Belediyesi sesini çıkarmaktan korkmayacak.  Bartın Belediyesi, Bartın için ne yapılması gerekiyorsa Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Bartın Belediye Başkanı seçilen kişi olarak –İnşallah o bana nasip olur- 1 Nisan itibariyle Bartın’ın sahibi olacak. Bartın’ın sorunları çözülüp elimizdeki mevcut potansiyelin daha da güçlü hale gelmesi için Bartın’ın önünü açılıp güçlü bir şehir haline gelmesi konusunda çalışmalarımızı hızlandıracağız. Suskun olmayacağız. Sessiz kalmayacağız. Bartın’ın arzu ettiği konularda başı çekeceğiz, lokomotif görevi yapacağız. Ama Bartın’ı rahatsız eden, Bartın’a zarar veren Bartın’ın geleceğinin önünü kapayan her konuda da çekinmeden sesimizi çıkararak Bartın’ın menfaati konusunda üzerimize çıkan görevi yapacağız. AVM konusunda eğer müteşebbis kişiler varsa, arsaları varsa, paraları varsa açmak istiyorlarsa şehrin dışında böyle uygun bir mekan varsa ona Bartın Belediyesinin yardımcı olması lazım. Müteşebbis kişiler bir araya gelip “Ben bir AVM kuracağım” dediğinde Bartın Belediyesinin bunun önünü kapatmaması lazım. Mevzuata uygunsa, yasa ve yönetmeliklere uygunsa, arsası müsaitse, şehrin içerisinde bir trafik keşmekeşine yol açmıyorsa bütün şehir planlama ve tekniklerine uygun bir şekilde bununu önünü açmak gerekir. Biz Bartın’a yatırım yapmak isteyen insanların her zaman yanında olacağız. Her zaman onlara yardımcı olmak istiyoruz. Bartın’ın güçlü bir şehir haline gelmesi için AVM eksikse bunu yapmak isteyen insanlara da bizde yardım ederek bunun önünü açacağız. Başka bir alanda da yatırım yapmak isteyen bir yatırımcı çıktığı takdirde de o yatırımcıya da destek ve katkı vermeye devam edeceğiz.”

 

“Dedikodu mahiyetinde bir söylenti”

 

Kamuoyunda konuşulan CHP’nin içinde fikir ayrılıkları olduğu şeklindeki söylentilere de açıklık getiren Yalçınkaya, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ile birlikte saha ziyaretlerine başlayacaklarını kaydederek şunları söyledi:

 

“Kamuoyundaki dedikodu mekanizması tarafından ‘Rıza Yalçınkaya yalnız. Rıza Yalçınkaya’ya ya partisi tarafından destek ve katkı verilmiyor’ algısı ortaya konuluyor. Bu dedikodu mahiyetinde bir söylenti. Geçen il ve ilçe örgütlerimizle birlikte parti içerisinde bir durum değerlendirmesi toplantısı yaptık. Bir amacımız var. Cumhuriyet Halk Partisinin 1991’den beri Bartın’da bir Belediye Başkanlığı olmamış. İlk defa Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanlığını kazanma durumuyla karşı karşıya. Bu durumu daha da güçlü hale getirmek için herkesin desteğine ve katkısına ihtiyacım olduğunu o toplantıda belirttim. Eski il başkanlarımızı, eski dostlarımızı da ziyaret edeceğiz. Bartın’da seçimi kazanmak için güzel bir tabloyu ortaya koyarak Bartın’da Belediye Başkanlığını kazanacak o birlikteliği sağlayacağız.

 

“Eski dostlarımıza ziyaretlerimiz devam edecek”

 

Esnaf ziyaretleri sırasında Harun Özek ve Sayın Mehmet Arslan’a ziyaretlerde bulunduk. Onlarında aynı şekilde destek ve katkılarını rica ettik. Şahsen gördüğüm; Sayın Mehmet Arslan ve Sayın Harun Özek de her türlü destek ve katkıyı vermeye hazır olduklarını, partimizin Bartın’da seçimi kazanarak sosyal-demokrat bir belediyecilik anlayışını Bartın halkına göstermek arzusu içerisinde olduklarını, 15 yıllık yerel yönetim anlayışının değiştiğini, mutlaka Bartın’a göstermek zorundayız diye bir düşünce içerisinde olduklarını gösterdiler. Bundan sonra ziyaretlerimiz devam edecek.

 

“Milletvekilimiz ile sahalarda olacağız”

 

Adaylığımız açıklandığı zaman TBMM’de bir bütçe maratonu vardı. Bu bütçe maratonu esnasında bütün milletvekillerimiz Genel Kuruldan ayrılmıyordu. Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerimiz bu bütçe maratonu esnasında yoruldular. Sonra biraz dinlenmeye geçtiler. Sayın Milletvekilimiz Aysu Bankoğlu’yla birlikte Bartın’da bir ziyaret planladık. Kendisiyle birlikte buluşacağız, sahalarda birlikte olacağız.”

 

ETİKETLER : Bartın CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya ziyaret basın mensupları
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›