BARÜ’de “Sosyalfest”in tanıtımı yapıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası sosyal bilimler festivali olan “Sosyalfest”in tanıtım toplantısı yapıldı.
Bu haber 2024-01-10 09:22:10 eklenmiş ve 32 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesi Kütüphane Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde düzenlenecek olan Ulusal ve Uluslararası Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” tanıtıldı.

 

“Türkiye Yüzyılı için harekete geç, Sosyalfest ile gelişime öncülük et” sloganıyla ilk defa 2-3 Mart 2024’te Karabük'te gerçekleştirilecek olan festivalin tanıtım programına, BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile birlikte akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

 

Üniversite, lise ve ortaokul düzeyinde yarışmaların düzenleneceği “Sosyalfest”in tanıtımı amacıyla BARÜ’ye gelen KBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Müezzinoğlu festival kapsamında yapılacak çalışmalar, etkinlikler ve programlar hakkında akademisyen ve öğrencilere bilgiler verdi. Müezzinoğlu, proje ile sosyal bilimler alanında yapılacak çalışmaların kültürden sanata, geniş bir yelpazede tanıtılmasını hedeflediklerini aktararak BARÜ’lü öğrencileri de projeleriyle “Sosyalfest” yarışmalarına ve etkinliklerine davet etti.

 

“Gelecek adına bizlere oldukça umut veriyor”

 

Bölgenin kültürel değerlerinin paylaşımına hizmet edecek etkinlik kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Uzun, “Türkiye’nin milli teknoloji üreten ekosisteminin ülke sathına yayılmasına katkı sağlamak amacıyla BARÜ olarak Ar-Ge Proje Pazarı festivalini düzenliyoruz. Bilim ve teknoloji temelli kalkınma hedeflerimize katkı sunacak bu organizasyona olan ilgi gelecek adına bizlere oldukça umut veriyor. Bu noktada en yakın paydaşlarımızdan biri olan Karabük Üniversitesi tarafından sosyal bilimler alanında düzenlenecek olan bu etkinliği, bölgemiz için oldukça önemli bir değer olarak görüyorum. Gerçekleştirilecek yarışmalar neticesinde gençlerimizin güzel kazanımlar elde edeceğine inanıyor, sosyal proje üretme bilincine katkı sunması ümidiyle gençliğimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu düşüncelerle Karabük Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Fatih Kırışık’a yakın ilgileri, Doç. Dr. Sayın Ersin Müezzinoğlu’na ise değerli katkıları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Ulusal ve Uluslararası Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest”
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›